Pixabay
Регион

(ВИДЕО) СКАНДАЛ У ФЕДЕРАЦИЈИ БИХ: За 17 дана и 2.500 марака добила диплому средње медицинске

Срби неће у јањичаре! Образ се не продаје ни за 1.600 евра: Нова подвала Приштине у вези „Војске Косова“

Диплому Средње медицинске школе из Санског Моста која је призната у целој БиХ и Европској унији, новинарка „Журнала“ обезбедила је за две седмице; посредник је тражио 2. 500 марака за хитну диплому, у документима је наведено да је преквалификација трајала две године, а диплома формално издата пре него што је и предала документацију.

Без присуства иједном часу, за свега седамнаест дана, у празничном периоду, новинарка Журнала завршила је средњу медицинску школу. Врлодобрим успјехом. Документе је предала 20. децембра 2018. године. Овјерену диплому, свједочанство за сва четири разреда средње школе добила је 3. јануара ове године. На своје име и презиме.

НОВА НЕСРЕЋА НА СРПСКИМ ПУТЕВИМА: Погинула жена (49) у удесу код Младеновца

На дипломи Медицинске техничке школе из Санског Моста пише да је ученица Азра Омеровић уписала “преквалификацију” 22. 11. 2016. године, те да је успјешно окончала школовање 15. 11. 2018. године, односно мјесец дана пре него је и предала “потребну документацију”. У свједочанствима пише да је успјешно полагала анатомију и физиологију, хигијену са здравственом заштитом, микробиологију, медицинску психологију, заразне болести, патологију, хирургију, фармакологију, те да је, притоме, “одрадила” и практичну наставу.

ПОТПУНО РАСУЛО У ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ! Хашим опструира Албанце! Неће да преда документа новом преговарачком тиму?!

Прича започиње средином децембра. Журнал је добио у посјед документацију полицијских и правосудних агенција у којима је наведено како се на подручју ФБиХ продају дипломе средњих школа, те како је, мање-више, све у директној вези са Центром за образовање из Широког Бријега, иза којег стоје бизнисмени блиски ХДЗ-у БиХ. У документацији коју посједујемо наведено је да су новцем из Широког осниване средњошколске и високообразовне институције широм Федерације, те да се у тим установама издају сумњиве дипломе. Наведена су имена посредника који су дјеловали у одређеним градовима и који су за новац набављали тражене дипломе. За сарајевску регију био је задужен Сенад Пехливановић из Фојнице.

ЗАШТО СЕ ЗАПАД ПЛАШИ РУСКИХ ПВО СИСТЕМА? Кад би се С-400 позиционирао код Ниша, погледајте шта би Србија све могла да одбрани

Први састанак

Кратки телефонски разговор и први састанак у Сарајеву.

За преквалификацију, рећи ће нам у школи, потребна је најмање година дана. Пехливановићу треба много мање. Само је битно обезбедити 2500 марака које би он “предао директорима и осталима”. Иако сумњичав на првом састанку, Пехливановић 20. децембра пристаје да најкасније до 15. јануара колегици Азри Омеровић на њено име и презиме прибави диплому средње медицинске школе. С обзиром на то да смо одбили дати новац унапред, Пехливановић је казао да ће “морати тражити алтернативна рјешења”, те да овај пут неће ићи преко Широког Бријега. На истом састанку, колегици је дао “специјални број телефона”, који користи за договоре око диплома. Листинзи, који су у посједу Журнала, доказују да је с тог броја искључиво контактирао Центар за образовање из Широког Бријега.

“Све готово”, писало је у поруци коју је Пехливановић послао 2. јануара ове године у 14. 46 на број који је, за потребе овог истраживања, користила екипа Журнала.

Примопредаја

Примопредаја је заказана за 3. јануар. Пехливановић се на заказаном мјесту појавио са свједочанствима и дипломом о завршеној средњој Медицинско техничкој школи из Санског Моста. Овјерену, са воденим жигом и читким потписима, са оцјенама из предмета које ученица Азра Омеровић никад није ни слушала.

(ВИДЕО) Србија узима хеликоптере са ротационим митраљезима: Киша метака чека сваког ко се намери на Х145М!

На дипломи пише да је Медицинска техничка школа у саставу ПУ Центра за образовање одраслих Мултилингуа из Санског Моста. Формални оснивач школе у Санском Мосту је Маида Цепић-Хабибовић. Њен супруг Шемсудин Хабибовић је прокуриста без ограничења. Он је потписник дипломе издате на име Азра Омеровић. Маида Цепић Хабибовић је, поред овога, директорица и Јавне установе Мјешовита средња школа Сански Мост. Њен супруг и потписник дипломе, Шемсудин Хабибовић је одборник у Општинском већу Сански Мост. Тренутно је кадар А-СДА.

Овај Центар протеклих је година искључиво пословао са Министарством унутрашњих послова Унско-санског кантона. Радили су преводе казнених листова са холандског и словенског језика. На службеној страници Медицинске школе пише да врше образовање одраслих у области медицинске струке.

“Искусни и стручни предавачи (доктори специјалисти), плаћена пракса у Њемачкој, плаћени путни трошкови, писмо препоруке, признати сати стажирања у Њемачкој”, наведно је у понуди Медицинске школе Сански Мост.

На страници је наведено да полазници ове школе стичу право на приправнички стаж, те полагање државног испита. Нуде се занимања медицинске сестре и његоватељице.

УГЛЕДНА ДИПЛОМА

“Наше дипломе и увјерења о стручној оспособљености су признати како у БиХ, тако и у земљама Европске уније”, пише на страници Центра за образовање одраслих из Санског Моста.

Управо ту, диплому признату у БиХ и ЕУ, новинарка Журнала стекла је за 17 дана. Без присуства настави.

Сва документација на основу које је наша екипа започела истраживање, била је на располагању Тужилаштву БиХ. Они, међутим, нису жељели водити истрагу. Све детаље о умешаности државног тужилаштва у овај случај доносимо у наредним тексту који ћемо објавити у суботу, 5. јануара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Специјално тужилаштво тзв. Косова проширило истрагу о убиству Оливера Ивановића

КАКО ЈЕ САТАНИЗОВАН СРПСКИ НАРОД? Ово су НАЈВЕЋЕ ЛАЖИ које су Американци измислили о Србима!

СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА ЦРНУ ГОРУ?! На подручју Петњице пронађено 8,7 килограма експлозива!

РЕАГОВАЛА БИА! Албанци планирају ТЕРОРИСТИЧКИ напад на СЕВЕР КОСОВА, а за то ће оптужити СРБЕ!

Традиционално унесен бадњак у Додиков кабинет у Сарајеву

РАСПИСАНА НОВА ПОТЕРНИЦА Полиција трага за ВЕДРАНОМ БЕРИЋЕМ, чланом групе „Правда за Давида“

„MADE IN CHINA“ је потпуна ЛАЖ! Уопште не носимо робу која је произведена у Кини, ИСТИНА ЈЕ МНОГО МРАЧНИЈА!

Извор: zurnal.info

Оставите коментар