ВИДЕО Европа Свет

(ВИДЕО) СКАНДАЛ: Хуманитарци на КиМ и у БиХ учествовали у проституцији и трговини робљем

Након што је откривено да су хуманитарни радници из "Оксфама" плаћали за секс Хаићанкама, међу којима је вероватно било и малолетница, јављају се и сведоци и докази сличних радњи и у другим местима где је хуманитарци наводно требало да помогну локалном становништву које је претрпело рат или неку природну катастрофу. Британски "Индепендент" наводи како су се такви скандали дешавали и на Косову и у Босни и Херцеговини.

– За време мог првог путовања на Косово 1999. убрзо након завршетка рата, возач ми је рекао да се тамо гради већи број бордела близу области у којима су се налазили припадници хуманитарних организација и мисије УН, јер су многи од мушкараца тамо стационираних чести корисници услуга проститутки. Видела сам бројне мушкарце како улазе у борделе, упркос чињеници да су многи од њих били тамо како би саветовали локалне власти о стратегијама борбе против трговине људима – навела је новинарка Џули Биндел.

(ВИДЕО) СВЕТСКА ПРЕСТОНИЦА ИЛУМИНАТА НИЧЕ У ЕВРОПИ: Гради се ужурбано, нови симболи тајног друштва свакодневно се појављују

Она је испричала и да се сећа скандала када је Катрин Болковац, која је надгледала мисију УН у Босни и Херцеговини тужила своје шефове за неправедно отпуштање, када је остала без посла 1999. након што је пријавила да припадници мисије плаћају за секс, силују малолетне девојке и учествују у трговини људима.

СТРАШНА ЗЛОУПОТРЕБА ДЕЦЕ: Дечак са зољом на обележавању офанзиве Петог корпуса тзв. Армије БиХ

– Била сам на Балкану када се та прича појавила и причала са бројним званичницима УН о томе. Многи са којима сам причала су или оправдавали оне који су плаћали секс, рекавши да су били дуго далеко од кућа и да им је секс био потребан, или су оптужили Болковац да је лагала – испричала је новинарка.

ИСПОВЕСТ МАРИНЕ АНДРЕЈИЋ ОСЛОБОЂЕНЕ ОПТУЖБИ ЗА ЧЕДОМОРСТВО: Чекам да ми се син Ђорђе (13) појави на вратима

Дејвид Лемб, који је био УН-ов истражитељ УН за људска права у Босни до 2009. године, истраживао је оптужбе да је шесторо званичника из Румуније, Фиџија и Пакистана, који су били стационирани у Бијељини, терали жене на протситуцију и продавали као робље.

Он је нашао доста доказа како би оправдао пуну криминалну истрагу, али су је његови надлежни спречили и њему су запретили.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) АУСТРИЈСКИ СНОУБОРДЕР ПОЛОМИО КИЧМУ! Само чудо га је спасло сигурне смрти!

РЕКЛАМА
Заветници: Дунав и Сава велика развојна шанса Београда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОКС: После београдских избора Србија се враћа себи

НАТО се спрема за рат у срцу Европе — чека их клопка

(ВИДЕО) ОНА ЈЕ ЈЕДИНА ЖЕНА У ИНТЕРВЕНТНОЈ ЈЕДИНИЦИ: Марина Ранковић (31) је увек ХЛАДНЕ ГЛАВЕ! Код ње нема места ЗА СТРАХ…

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
20°
Sun
21°
Mon
16°
Tue
21°
Wed