Политика Србија

(ВИДЕО) ШЕШЕЉ: С Хрватима нема пријатељства, а с Албанцима нема компромиса!

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ истиче да Срби морају знати "ко су и какви су Хрвати", да је са њима однос био бољи само када је Борис Тадић покушавао да их подупре. Са Албанцима, такође, нема договора око компромисног решења, јер они инсистирају само на капитулацији Београда и признавању независности Косова и Метохије.

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ истиче да га усташтво у Хрватској не изненађује, те да је Ливно познати усташки крај у Херцег-Босни.

НЕВЕРОВАТАН ОБРТ У СЛУЧАЈУ ПРЕТУЧЕНОГ БЕОГРАДСКОГ ПОЛИЦАЈЦА: Затекао жену са љубавником, па добио батине! А онда је супруга урадила нешто што је СВЕ ШОКИРАЛО!

– Морамо увек бити начисто ко су какви су Хрвати и ништа не сме да нас изненади. Нема пријатељства са Хрватима и не треба да газимо наше националне интересе да бисмо се њима приближили – каже Шешељ и подсећа да их је Борис Тадић подупирао, те је тада однос са Хрватима био бољи. Каже да је Тадић занемарио питање имовине и понашао се као да у односу са њима „нема ништа спорно“.

Подсећа да се Тадић њима и извињавао, али да се не може „извинити Богу“ због слања Срба у Хаг.

– Он је сваки пут када су хапсили морао да се похвали преко телевизије како српске главе шаље у Хаг – каже лидер СРС за „Ново јутро“.

УБИЛА СЕ ЋЕРКА МИЛИЋА ВУКАШИНОВИЋА: Маја (35) се предозирала, нашла је другарица. Није јој било СПАСА

Када је реч о састанку Александра Вучића и Хашима Тачија, Шешељ каже да Албанци никада неће прихватити компромис, да желе капитулацију Београда и признавање независности Косова.

– Заблуда је трагање са Албанцима за компромисним решењем. Према мом мишљењу, једино могуће компромисно решење је да дамо албанском делу КиМ максималну аутономију, све осим државе, али да се иста таква аутономија да Асоцијацији српских општина. Обавезали су се да до 4. августа формирају ЗСО, али од тога нема ништа и то нико у Београду које озбиљан ни не очекује – каже лидер СРС.

Изјава Грега Делавија је једна од изјава које треба да Србији отворе лажне наде, поремете нам пажњу, сматра Шешељ, и понавља да је једина варијанта Косово у саставу Србије са оним степеном аутономије коју има 12 српских општина.

– Албанци могу имати свој новац, бити у свим спортским асоцијацијама, да имају своју полицију, али све то треба да имају и Срби у Асоцијацији српских општина. Србија би онда могла да задржи граничне прелазе, заштиту ваздушног простора, заштиту државе, а да они да имају сва могућа права, укључујући и пасоше – каже Шешељ, додајући да постоји неколико држава које овако функционишу.

(ВИДЕО) ХЕРОЈ О КОМ БРУЈИ СРБИЈА! Александар је наишао на удес, путник је био заробљен у смрсканом ауту, а онда му је дотурио ЈЕДНУ СТВАР која му је спасила живот

Истиче да Србији није циљ да управља Албацима, али да не смемо да дамо нашу територију.

– Они желе велику Албанију, али у томе не треба да буду успешни – каже лидер радикала.

Када је реч о убиству Оливера Ивановића, Шешељ подсећа да је убијен прозападни политичар који није имао велику подршку српског народа и да је убијен са једним циљем који је наговестио још онда када је политичар убијен.
– Приписују убиство режиму у Београду и није им у циљу да се открије убиство, јер онда убиство губи смисао. Међународна заједница ћути јер држи страну Албанцима – каже Шешељ. Истиче да све конце држе Американци и Британци, а да ЕУ има споредну улогу.

Када је реч о наоружавању косовских безбедносних снага од стране Америке, Шешељ каже да су једва дочекали да продају своје оружје.

– Американци једва чекају продају свог оружја и наоружавање косовских безбедносних снага је лако и не много опасно. Ипак, треба имати у виду чињеницу да су Американци спремни да их наоружавају, овај пут лаким наоружањем, а једног дана могуће је и тешким. Циљ им је да имају реметилачку тачку у Европи одакле могу да испровоцирају сукобе – каже Шешељ.

Инвазија на север Косова је, каже, могућа и ову црвену линију не смемо пропустити без јаке и одлучне реакције Београда.

Када је реч о отказаној посети Беџета Пацолија Новом Пазару којег је позвао Сулејман Угљанин, Шешељ каже да муслимани на простору Рашке имају три политичке опције.

– Муслимани на подручју Санџака имају три политичке опције, две су цивилизоване, иако међусобно супротстављене, док је Угљанинова потпуно лудачка и ненормална. Угљанину је све потаман у Србији када је министар, а када није онда је Србија никаква, одвратна. Све се врти око министарске фотеље и дегутантно је примити га у Владу – каже Шешељ.

Истиче да се треба споразумевати са цивилизованим опцијама, те да муслимани треба да су равноправан народ.

(ВИДЕО) ПОЖАРИ У ГРЧКОЈ СУ ПОДМЕТНУТИ, ОВО ЈЕ ДОКАЗ: Монструозни пироман снимљем док је палио шуму, када је увидео да је откривен ДАО СЕ У БЕГ!

– Желимо да се политички проблеми решавају у оквирима институционалних система – каже Шешељ.

Посета Пацолија Новом Пазару била би, каже, провокација Србије. Угљанина, подсећа, подржава део људи, те се репресија искључује. Подсећа да је Угљанин био главни за наоружавање у Санџаку, па је пред претњом полиције побегао.

Када је реч о Савезу за Србију, Шешељ каже да је ово последњи покушај да опозиција нешто уради без интервенције Запада, који још није нашао одгварајућег лидера опозиције у Србији.

– Ђилас има много новца, а има и менаџерске способности. Јеремић такође има пуно новца, раније је имао Обрадовић пуно, али Ђилас је одстранио реметилачке факторе, Јанковића, Радуловића, Тадића, а нема ни Јовановића и Чанка. Он прави коалицију која може да буде одређена алтеренатива, али још увек не права алтернатива – каже Шешељ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нови потреси на Блиском истоку: Русија држи кључ и за Јемен

Жарко Лаушевић – највећи Антихрист међу Србима!

УБИЛИ СУ 74 ОСОБЕ, НАЈМЛАЂА ЖРТВА ЈЕ БЕБА ОД ШЕСТ МЕСЕЦИ Грчка мафија подметнула пожаре!

Неуставни трик Заева: Један референдум, а три питања

ПОЛИЦАЈАЦ ЗАТЕКАО ЖЕНУ СА ЉУБАВНИКОМ, ПА ДОБИО БАТИНЕ: Четири патроле МУП јуриле пар швалера!

МУКА МУКУ СТИЖЕ Грчку уништавају пожари, али ускоро ће стићи киша, што НИКАКО НИЈЕ ДОБРА ВЕСТ!

Немачка и даље против поделе Косова

Информер/Пинк

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
-4°
2°
Sun
4°
Mon
9°
Tue
9°
Wed