Лазански (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

(ВИДЕО) „Република Српска ће бити држава, а Запад има три ноћне море на Балкану“

У синоћној "Ћирилици" на Хепи телевизији гости су били војно-политички коментатор Мирослав Лазански, политички аналитичар Драгомир Анђелковић, публициста Радован Калабић и политички аналитичар Брако Радун, а тема је била враћање надлежности Републици Српској у Босни и Херцеговини, тј. враћање на изворни "Дејтон".

ДУШО МАЛА, ИЗДРЖИ Поново се огласио Душанов отац из Барселоне, расплакаће вас његове речи

Мирослав Лазански инсистира на сагласности сва три народа у БиХ.

– Није могућ „Дејтон два“ без сагласности сва три народа у БиХ – рекао је Лазански и додао да Запад неће дозволити да се повежу питања Републике Српске и Косова и Метохији.

– Неспорна је жеља РС да оствари пуну независност – каже војно-политички коментатор.

Он додаје да Запад тражи унификацију БиХ због уласка те државе у евро-атлантске интеграције, а нико још народ не пита да ли се они уопште слажу са том интеграцијом.

ГОВОРИЛИ СУ ДА ИМА СТОМАЧНИ ВИРУС ИЛИ ДА ЈЕ ПОЈЕО НЕШТО ПОКВАРЕНО! Огњена (8) је сепса убила за 2 недеље, а лекари га упорно враћали кући

Он је подсетио и на то како су Срби у БиХ на Западу означени као „лоши момци“.

– Срби од старта рата су означени као „лоши момци“, играло са терминима холокауста, слике из логора послужиле за пропаганду, а на Палама нису знали како да се води медијски рат и изгубили су га. БиХ је био резервни терен за Запад којим су покушали да докажу, а изгледа да су и успели, да Запад није а приори против ислама. Једно време је та прича ишла – подсећа Лазански.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић указује на то да је Запад подељен.

– Запад јесте фактор који се пита, али питање да ли ће се исто питати за 10 година. Пре 10 година је био кључни фактор, а данас не знамо шта је Запад. Да ли Запад Америка, Немачка? Запад је подељен. Имамо Италију и Мађарску које воде своју политику. РС легитимно враћа питање изворног Дејтона! Све што је учињено у централизацији БиХ је насиље. У БиХ Запад тежи централизму и бошњачкој хегемонији, али свет се мења – тврди Анђелковић и додаје да се ЕУ распада, а НАТО делује као подељена организација.

(ВИДЕО) Детаљи стравичног пожара у Новом Саду: Комшије спасавале мушкарца у пламену, девојчица се нагутала дима, ватрогасцу позлило..

Он каже да је РС гарант опстанка српског народа.

– Једино РС је гарант опстанка српског народа. Одбрана РС мора да буде изнад свакаквих економских интеграција – рекао је Анђелковић и додао да би Срби, да нема РС, били третирани као у Хрватској или у лажној држави Косово.

Публициста Радован Калабић подсетио је на историјске околности које су очврснуле српки народ у РС.

– Српски фактор у РС је толико отпоран и очврснуо, а очврснуо је од историјских невоља које су му се сручивале на главу – рекао је Калабић и додао да српско питање још није ни постављено, али долазе геополитички услови да оно буде постављено.

(ФОТО/ВИДЕО) СПЕКТАКУЛАРНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ! УХАПШЕН ЦРНОГОРАЦ СА 34,3 КИЛОГРАМА МАРИХУАНЕ!

Публициста каже и да су руска дипломатија, кинеске инвестиције и победа Додика на изборима у РС три ноћне море Запада на Балкану, а да је мајка свих питања мигрантска инвазија која ће допринети победи патриотских снага на изборима у Европи.

Политички аналитичар Бранко Радун се слаже да долази до промена на Западу, а посебно истиче долазак Доналда Трампа на власт у САД.

– Дошла је једна друга политичка екипа у САД. Велика Британија је изашла из ЕУ, Немачка слаби, Ангела Меркел слаби. Ово је преломни период, морамо се добро позиционирати у међународној заједници – каже Радун.

Радун је рекао и да напади из Сарајева на Додика само дижу његову популарност у српском народу.

(ВИДЕО) Зашто је азијском џину најважнији партнер Европе — малена Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Израел крив: Сиријски ПВО грешком оборио руски авион Ил-20

ДРАМА У НОВОМ САДУ! Чула се јака експлозија, а потом је избио страшан пожар – ТРОЈЕ ЉУДИ ПОВРЕЂЕНО, ватрогасцу позлило!

БИТАН САСТАНАК ЗА СРБИЈУ! Вучић данас са Сијем, изнеће му посебну идеју!

(ВИДЕО) Током израелског напада на Сирију нестао руски војни авион са 14 чланова посаде

Извор: Медији

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun