Врање (Фото: Јутјуб)
Друштво Србија

(ВИДЕО) РАДИЈАЦИЈА ХИЉАДУ ПУТА ВЕЋА ОД ДОЗВОЉЕНЕ: Еколошка катастрофа на југу Србије, 9 радника водовода оболело од канцера, 8 умрло!

Гост емисије ,,Агора'' на Народној телевизији био је др Срђан Алексић, адвокат.

ЛАЗАНСКИ: Шта би било да је неко из РОСУ отворио ватру на окупљене СРБЕ?

Он је у емисији коментарисао проблем ратних репарација и кривице НАТО за последице нелегалног бомбардовања СРЈ 1999., у којем је употребљено и више од десет тона осиромашеног уранијума на територији јужне српске покрајине и уже Србије.

Према његовим речима, последица дејства НАТО су еколошка катастрофа, како због радиоактивног материјала, тако и због бомбардовања хемиских постројења.

ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Биће тумбања! Армије ће се дизати и падати, али само ова земља ће задржати војну моћ у Европи!

Иако НАТО није бомбардовао осиромашеним уранијумом изнад 45-те паралеле тј. града Јагодине, како наводи, гађане су индустрија и нанета је непроцењива штета испуштањем хемикалија и тешких метала – открива Алексић.

(ВИДЕО) ЗЛАТАН ПОКАЗАО ЗАШТО ЈЕ НАЈВЕЋИ: Погледајте спектакуларну голчину Ибрахимовића на дебију у новом клубу

Он се осврнуо и на кршење међународног права против како истиче, једне суверене земље, при којем је НАТО чак прекршио свој статут, због чега је такође покренута тужба у којој ће стручна јавност иступути пред међународним органима.

(ВИДЕО) ХАОС НА СНИМАЊУ, РЕАГОВАЛО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Ера Ојданић се скинуо усред емисије, па га избацили!

Ми желимо да поднесемо по једну тужну тим земљама, да би видели појединачан однос према овом питању. Ми имамо доказе, као и основану сумњу према њиховом признању да су коришћена таква средства и да су нека акта прекршена – оцењује Алексић.

ЗЛОКОБНО УПОЗОРЕЊЕ НОБЕЛОВЦА: Сатрће нас нова велика економска криза! Спаса има!

“Ми имамо једну улицу, где је у свакој кући постији неко оболео од канцера. Девет људи које је учествовало у рашчишавању Пљачковице, то су радници водовода Врањци, до данас осам њих је преминуло а девети је оболело од канцера. Шта нама треба још да учинимо, имамо доказ да је хиљаду пута била већа радијација,“ рекао је он.

Он је у разговору између осталог открио и да је више од 300 италијанских војника оболело од такозваног “балканског синдрома“ током боравка на Косову.

ШИПТАРИ ОДГОВОРИЛИ ЕРДОГАНУ – Ево шта је Фатмир Љимај поручио турском председнику

Према његовим речима, они су добили више правоснажних пресуда, а постоји и жеља италијанских стручњака да помогну нашим грађанима да остваре своја права. Као један од значнајних фактора он је истакао и одлуле попут парламента Италије и других чланица да поднесу тужбу НАТО за накнаду штете, што је како оцењује изазвало велику пажњу јавности.

ДОТАКАО ДНО! За жутог Бојана Пајтића су српски војници – ПСИ?!?
– Пошто сада имамо судску праксу италијанских судова, државе НАТО пакта, као и одулуке парламента, у Италији је већ донето 6 правосначних пресуда, што отвара питање да ли су Срби грађани другог реда у Европи? – истаче је Алексић.

MIRA MARKOVIĆ OTKRILA: Legija hteo da otme avion sa Slobodanom! Rekao mi je: Ako ga budem vozio za Hag, SKRENUĆU NA DRUGU STRANU!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
26°
Wed