Занимљивости

(ВИДЕО) ПРЕЖИВЕО ЈЕ ПАД АВИОНА У КОМЕ ЈЕ ПОГИНУЛО СКОРО 50 ЉУДИ: Открио је како му је једна сасвим обична ствар спасла живот!

Пре десетак дана у Непалу је у авионској несрећи погинуло 49 људи.

СВЕТСКИ СТРУЧЊАЦИ ДАЈУ ЦРНЕ ПРОГНОЗЕ: Спрема се глобални економски колапс. На улицама ће бити хаос, људи ће се отимати за воду и храну

Један туристички водич описао је то стравично искуство и открио како је преживео.

Дајарам Тамракар није пио алкохол и није спавао током лета што му је напослетку спасло живот.

Према његовим речима, био је потпуно свестан и успео је да се ослободи када је авион који је летео из Бангладеша пао поред аеродрома на Катмандуу, после чега се запалио.

(ВИДЕО) ЈОВАНА ЈОКСИМОВИЋ СЕ РАСПЛАКАЛА УЖИВО У ЈУТАРЊЕМ: Није могла да заустави сузе, па напустила емисију, а ви ћете се ЦЕПАТИ од смеха кад чујете зашто

Дајарам је успео да устане са седишта, разбије врата за случај опасности и помогне другим путницима, пре него што је и сам искочио на безбедно. Пожар је захватио авион, а од 67 путника преживело је још 22 људи.

„Успео сам да се ухватим за седиште приликом пада, брзо се ослободим сигурносног појаса и отворим врата за случај опасности, само зато што сам био довољно присебан“, рекао је Тамракар медијима из свог болничког кревета.

Брзо размишљање је помогло преживелим путницима да се евакуишу.

БИВШИ МУЖ ГАСИО ЦИГАРЕТЕ ПО ЊОЈ: Ивана га је ТУЖИЛА, а ПРЕСУДА која је сад донесена ће ШОКИРАТИ многе

„Када је неко повикао да је избио пожар морали смо да напустимо авион. Искочио сам и погледао назад, и видео да је реп већ био у пламену. Војска и хитне службе су брзо реаговали, што је вероватно помогло да се многи спасу“, рекао је. Иначе, недалеко од међународног аеродрома у Катмандуу налази се војни камп тако да су многи прискочили у помоћ.

Ако сте сачували овај телефон, можете да зарадите много новца

Тамракар је испричао да је приметио да је авион, који се припремао за слетање, летео превише ниско, а неколико тренутака пре него што је ударио у земљу људи су почели да вриште.

„Викали су упомоћ и молили се. Могао сам да чујем како изговарају Алах, Алах. Након ударца настао је хаос и конфузија. Само сам захвалан што сам жив, иако неки моји пријатељи нису преживели“, рекао је.

ЗИМА СЕ НЕ ШАЛИ! Снег у целој Србији, а тек је почео! ПОГЛЕДАЈТЕ ПРОГНОЗУ ЗА НАРЕДНЕ ДАНЕ

Већина преживелих је још у болници, а званичници су рекли су тела погинулих задобила тешке опекотине што отежава идентификацију.

ПИО САМ УРИН, И СНИМАЛИ МЕ ГОЛОГ ЗА ФЕЈС: Исповест инвалида који је једном пару служио као РОБ

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ПРОТИВ БЕЛЕ КУГЕ! Ево како је Вулин подржао Вучића у борби за рађање

Ђурић: 381 наставља да важи за Србе на КиМ

Британци на тапету у Москви – две могуће варијанте у случају Скрипаљ

ДИЈАЛОГ У БРИСЕЛУ БЕЗ НАПРЕТКА — Албанци одбили кључну обавезу

Извор: Kurir.rs/Dejli mejl

Оставите коментар