ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ПРЕВАРА КОЈА ЈЕ УШЛА У ИСТОРИЈУ: Ушетао је у банку и попричао са менаџером, а после тога је постао богатији за 242 милиона долара! Ево зашто се његово име данас слави!

Једног топлог августовског дана 1995. године, Футанга Бабани Сисоко је ушетао у седиште Исламске банке Дубаија тражећи позајмицу за куповину аутомобила.

Менаџер Мохамеда Ајуб је пристао на зајам и Сисоко га је потом позвао на вечеру. То је био почетак једне невероватне преваре.

(ФОТО) Чистио је снег код Куршумлије, а онда подигао и камен и ШОКИРАО СЕ!

Сисоко је тврдио да поседује моћи „црне магије“, а да му је „специјалност“ да удвостручује новац. После „магичног перформанса“, Ајуб је поверовао у лукави трик. Почео је да пребацује новац на Сисоков рачун, очекујући да ће му се новац вратити двоструко увећан. Наравно, није.

Ајуб је 183 пута пребацио новац на Сисоков рачун између 1995. и 1998. године, такође измиривши Сисоков дуг за кредитну картицу, који је износио милионе долара. Прави пример лаковерности.

Само неколико месеци пошто је обмануо Ајуба, Сисоко је посетио Ситибанку у Њујорку, не само да би отворио рачун већ и да би пронашао начин да новац пребаци у Америку. Смислио је још један лукав план – да се ожени службеницом банке.

„Једног дана је ушетао у Ситибанку, није имао заказано. Упознао је шалтерску службеницу и на крају се оженио њоме“, рекао је Алан Фајн, тужилац из Мајамија, који је радио на Сисоковом случају.

„Постоје разлози да верујемо да је она учинила да Сисоков однос са Ситибанком буде опуштенији, тако да је он отворио рачун на који је пребацио више од 100 милиона долара“, каже.

Сисоко је платио жени више од пола милиона долара за помоћ, убедивши је да му је она била супруга, упркос томе што је имао неколико супружница по целом свету – у Африци, Мајамију, Њујорку.

(ВИДЕО) ИСПЛИВАО СНИМАК БРУТАЛНОГ НАПАДА ЦРНОГОРСКЕ ПОЛИЦИЈЕ НА МЛАДИЋЕ: Они мирно стајали испред кафића а онда је почело пребијање

Пребогат, купио је три авиона и испунио сан да оснује авиокомпанију на западу Африке, Ер Дабиа, названу по његовом родном селу у Малију.

Ипак, Сисоко је ухапшен при куповини два хеликоптера, који потичу из Вијетнамског рата. Понудио је мито од 30.000 долара цариницима, како би му дали дозволу за извоз. Ухапшен је у Женеви и убрзо испоручен у Мајами, где је постао јавна личност и рачунао на богатство утицајних поштовалаца.

Кауција је износила 20 милиона долара, што је тада био рекорд на Флориди. По изласку из притвора наставио је да неконтролисано троши новац, купивши више од 30 луксузних аутомобила, изнајмивши 23 апартмана и донирајући огромне своте у добротворне сврхе.

„Помислио сам да је у питању модерни Робин Худ. Зашто би крао новац и делио га около? Нема смисла“, рекао је један од бранилаца, професор Х. Т. Смит.

(ХИТ ВИДЕО) ДРАГО МИ ЈЕ ШТО ЖИВИМ НА ДНУ МОРА! Јеремић истриповао да је СУНЂЕР БОБ!

Сисоко се на суду изјаснио као крив, а досуђено му је 43 дана у затвору и казна од 250.000 долара, коју је, наравно, платила Исламска Банка Дубаија. Пуштен је раније када је уплатио милион долара свратишту за бескућнике и послат је у Мали да одслужи казну у кућном притвору. Код куће је дочекан као херој.

Ајуб је добио три године затвора, а Сисоко се никад није суочио са правдом у Дубаију, иако му је у одсуству тамошњи суд одредио исту пресуду. Од 2002. до 2014, Сисоко је био део парламента у Малију, те је тако стекао имунитет. Заштићен је и тиме што Мали нема политику изручивања осуђеника.

Данас, Сисоко има око 70 година и живи у кући окруженом наоружаним чуварима.

„То је помало луда прича о тих 242 милиона. Мислим да би људи из банке требало да објасне како су га изгубили“, одговорио је Сисоко, упитан да објасни целу причу.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СТРАВИЧНО! Снимак ужасне туче фудбалера обишао планету! Оволико буталности није виђено ни на ММА мечевима

„Како је тај новац успео да напусти банку на начин на који јесте? Није само један човек (Ајуб) одобрио пренос. Када банке пребацују новац, неколико људи мора то да одобри“, закључио је он.

Ајуб је тврдио да га је Сисоко омађијао и крао му новац уз помоћ црна магије.

„Ја сам упознао тог господина, али једини контакт који смо имали био је при куповини аутомобила“, рекао је Сисоко.

Одговарајући на оптужбе о црној магији рекао је:“Уколико ни неко имао толику моћ, зашто би радио? Уколико бисте били толико моћни, могли бисте да опљачкате све банке света, у САД, Француској, Немачкој… свуда“.

„Више нисам богат. Сиромашан сам“, закључио је Сисоко разговор са новинарком.

ИЗБОДЕН МУШКАРАЦ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Посвађали се у саобраћају, па му нападач расекао грудни кош!

РЕКЛАМА
Заветници: Београд треба да слави морал, а не ријалити

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Зелена странка за озелењавање равних кровова у Београду

(ВИДЕО) БИЗАРНЕ ВЕЖБЕ ВОЈСКЕ САД: Ухвате змију, одсеку јој главу, па пију њену крв

Предизборне дебате на РТС-у

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri