Илустрација, Printscreen
ВИДЕО Друштво Србија

(ВИДЕО) ПОЖАРИ ШИРОМ СРБИЈЕ, ВАТРОГАСЦИ НА СВЕ СТРАНЕ! Полиција апелује на грађане! Људи, никако не радите ово!

Више од 800 хектара шума, њива и простора заштићеног резервата природе "Царска бара" гори због паљења стрњишта, у атару Стајићева, Перлеза и Белог Блата.

За сада није угрожено село Бело Блато, саопштио је кабинет градоначелника Зрењанина.

СВИ СУ РЕКЛИ ДА ЋЕ ГА СТИЋИ КЛЕТВА ЗБОГ СЕЧЕ ЗАВЕТНОГ ХРАСТА НА КОРИДОРУ 11: Ево шта се десило са дрвосечом најпознатијег дрвета у Србији

Јак ветар омета гашење пожара у којем учествује десет ватрогасних возила добровољних друштава, пет возила професионалне ватрогасне службе, пољопривредна механизација и пољопривредници који тешким машинама крче појас да би спречили даље ширење ватре.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић је на терену, а хитно је заседао заједнички штаб са представницима Месне заједнице Бело Блато, града Зрењанина, сектора за ванредне ситуације, полицијом и комуналном полицијом.

ПУКЛА НАЈНОВИЈА БРУКА! Јелена Милић изговорила скандалозну ствар за Русију и Путина

Гашење координира ватрогасно-спасилачка бригада, а десет ватрогасних возила је у приправности.

И на подручју Јужног Баната, а тако и Панчева ове јесени, без обзира што је противзаконито, учестало је паљење њива.

(ВИДЕО) ХАОС У НОВОМ ПАЗАРУ: Зукорлићеви одборници улетели у скупштину града, псовали, а онда је кренуло да сева…

На међународном путу ка Румунији повремено су и озбиљне димне завесе које отежавају саобраћај, наводи портал 013.инфо.рс, додајући да није редак случај да страдају и дрвореди ветрозаштитног појаса поред пута.

Њиве се пале после бербе, а корист од ове штете вероватно је у једноставнијем, мање сложеном и мање скупом орању које ће уследити, јер зелени остаци по њивама којих је ове године било доста, када изгоре више не ометају тракторе, па је тиме орање јефтиније.

МИСТЕРИОЗНИ ЦРНИ МАЧОР УЛИВА ЗВЕЗДАРЦИМА СТРАХ У КОСТИ: Светомир (83) га је видео на хауби својих кола и доживео СТРАВИЧНУ НЕСРЕЋУ! Годинама му се губио сваки траг, али јутрос се поново појавио пред вратима исте зграде…

На простору пољских пожара којих у атарима Јужног Баната буде и педесетак дневно, приметне су и ватрогасне екипе у интервенцији. Приоритет је заштита објеката којима се пољски пожари приближе као и необране њиве.

На снимку који је дроном направио Зоран Компар може се видети како горе њиве у околини Долова.

Слижни пожари данима тињају у околини Јагодине.

Сектор за ванредне ситуације МУП-а апеловао је на грађане да не спаљују ниско растиње на отвореним просторима, јер је то у претходне две недеље довело до повећања броја пожара за чак око седам пута у односу на исти период прошле године.

(ВИДЕО) БЛАМАЖА НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА! Ево како је Мбапе осрамотио једног од најскупљих фудбалера у историји! ЦЕО СВЕТ СЕ КИДА ОД СМЕХА!

Од почетка октобра на територији Србије дошло је до 1.431 пожара на отвореном простору, док је у истом периоду у 2017. години тај број износио 216. Само током викенда за нама на територији Београда, ватрогасци су имали укупно 130 интервенција, од чега је било 120 пожара на отвореном простору.

„Законом о заштити од пожара забрањено је спаљивање било које врсте отпада на отвореном простору. За прекршиоце овог закона су предвиђене новчане казне и то за физичка лица од 10.000 до 50.000 динара, док је за правна лица тај износ од 300.000 до милион динара“, подсетио је Милош Мајсторовић из Сектора за ванредне ситуације.

Возачи ОПРЕЗ! Саобраћајна полиција је на сваком кораку: Посебно обраћају пажњу на ове 3 ствари

Он је апеловао на грађане да не спаљују ниско растиње и траву на отвореном простору, јер тиме пре свега угрожавају своју и безбедност људи око њих, а ширењем пожара може доћи и до великих материјалних штета на околним објектима.

GORI CARSKA BARA REZERVAT PTICA…

Posted by Stevo Čorokalo on Monday, 15 October 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Ово је навијач Звезде који је погинуо док се сликао на литици изнад кањона Дрине: Пао је у провалију дубоку 200 метара

Заев понудио опозицији „трговину“ да би гласала за промену имена Македоније

ШИПТАР ОПЕТ ПРЕТИ! Весељи: Формираћемо војску Косова без обзира што се Срби противе!

МАФИЈА ПРОНАШЛА НОВ НАЧИН ЗА ЗАРАДУ: Сигурна инвестиција којој вредност РАСТЕ, а КЕШ само капље

(ВИДЕО) Говедарицу и Иванића СТРАНИ МЕНТОРИ УБЕДИЛИ У ИЗБОРНУ ПОБЕДУ!

Курир/021

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
22°
Wed
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat