Танјуг
Друштво Србија

(ВИДЕО) ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Руси модернизују српску пругу! Ево шта су урадили и шта још планирају

Завршени су радови на модернизацији дела барске пруге од Ресника до Ваљева, у дужини од 77,6 километара, и том пругом се данас провозала потпредседница владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић са представницима Руских железница.

Возови модернизованом пругом поново могу да иду брзином од 100 километара на сат, а Михајловић је истакла да је модернизација тог дела барске пруге завршена после пуне четири деценије.

СЕКС СА ДЕЦОМ ОД 13 ГОДИНА БИЋЕ ДОЗВОЉЕН?! У Европској унији се на мала врата ЛЕГАЛИЗУЈЕ ПЕДОФИЛИЈА!

„Реконструсали смо првих 77 километара пруге и ово је само почетак”, поручила је Михајловићева.
Министарка се руским дизел моторним возом, који је набављен у оквиру руског кредита, возила од Вреоца до Ваљева заједно са потпредседником Руских железница Александром Мишарином, генералним директором РЖД Интернешенел Сергејом Павловим и представницима медија.

ОВАЈ ПЛАН ЋЕ НАМ САЧУВАТИ КОСМЕТ: Заветници представили стратегију за јужну покрајину!

Министарка је у железничкој станици Ваљево, где је званично обележен завршетак радова, рекла да је сада просечна брзина на тој прузи око 100 километара на сат.
Модернизација пруге Ресник – Ваљево у дужини од 77,6 километара, на међународном железничком коридору Београд – Бар, завршена је у року – 13. новембра, а редован железнички саобраћај на том делу барске пруге успостављен је јуче.
Уговорена вредност радова на модернизацији пруге Ресник – Ваљево је 79,9 милиона долара, а радови су финансирани из руског кредита чија је укупна вредност 800 милиона долара.
Михајловић је нагласила да предстоји даља модернизација пруга на Коридору 10.

ЈЕЗИВА СУДБИНА ВИДОВИТЕ ЗОРКЕ: Предвидела сам смрт сва три сина!

Обнова барске пруге је почела 15. јула 2016. године после пуне четири деценије, а радове је извела компаније РЖД Интернешнел.

Михајловић је истакла да су Руске железнице једне од најбољих на свету и да ће Србија наставити у сарадњи са њима да реализује заједничке пројекте у Србији.
Пројекат је урадио Саобраћајни институт ЦИП и радови су обухватили реконструкцију трупа пруге, горњег строја колосека, два тунела и 17 мостова, контактне мреже, С С и ТТ система, као и ремонт свих инфраструктурних објеката дуж пруге, укључујући и 10 станица.
Србија би за три године требало да има најмање 520 километара пруга на којима ће возови моћи да иду просечном брзином од 120 до 150 километара на сат, нагласила је министарка грађевинарства.
„На овој прузи од Ресника до Ваљева су раније возови ишли и брзином мањом од 30 километара на сат на појединим деловима”, рекла је Михајловић.
Пруга Београд-Бар кроз Србију је дуга 287 километара, а пуштена је у саобраћај 1976. године.

НЕВЕРОВАТНО: Ево како су се СРБИ ЛЕЧИЛИ ОД РАКА 1930. ГОДИНЕ (ФОТО)

Руски кредит обухвата модернизацију и градњу Панчевачке пруге, шест деоница на Коридору 10, обнову барске пруге од Ресника до Ваљева, пругу Стара Пазова – Нови Сад и набавку 27 нових дизелмоторних возова из Русије.

А у априлу је компанија „РЖД интернешенел“ саопштила да је пре рока завршила радове на деоници пруге Винарци–Ђорђево, последњој од шест деоница Коридора 10 на којима ја изводила радове.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ: Погледајте како је Албански певач спотом разбеснео целу Србију!

(ВИДЕО) ОТКРИВЕНА „ЗЕМЉА 2“?! Пронашли су још једну планету на којој је могућ ЖИВОТ

Трудноћа је прошла савршено, а онда сам родила НАЈМАЊУ БЕБУ СА ЦРНИМ ОЧИМА: Рекли су ми да неће преживети, а ОВАКО ИЗГЛЕДА 10 година касније

Вучић о притиску ЕУ на Србију: Ово је оно што могу да вам кажем

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri