Друштво Србија

(ВИДЕО) ПЕСМА НА УСКРС САМ СЕ РОДИЛА БИЛА ЈЕ СУДБИНСКА: Али дуго је патила и плакала у животу, а мало ко зна шта се догодило са њеним ТЕЛОМ после смрти

Многи сматрају да је Василији Радојчич песма "На Ускрс сам се родила" била судбинска. Април је месец у којем је била рођена и некако се често последњих година Васкрс слави у том месецу.

Ова певачица је оставила неизбрисив траг на пољу народне и изворне музике мада њене колеге тврде да је умела и много више. Забавна, грчка музика – биле су само део њеног репертоара.

(ВИДЕО) ЉУДИ МОЈИ ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ: Голман погодио мрежу са 70 метара и донео бод свом Жељу у последњем минуту меча

„Димитријо, сине Митре“, „Весели се кућни домаћине“, „Мој Милане кад у војску пођеш“, „На Ускрс сам се родила“, „Мито, бекријо“, „Ајде Јано, коло да играмо“, „Јел’ ти жао што се растајемо“, „Запевала сојка птица“ и многе друге само су неки од назива песама које је Василија опевала. О њеном приватном животу се јако мало зна, а у једном интервјуу открила је да је остала без супруга.

Њена љубав био је бубњар Милан Ђорђевић. Дуго су били у браку, а он је умро пре ње. Његову смрт је тешко поднела. Оно што јој је терало сузе на очи био је и начин на који је третирана као уметник. Снимила је много песама, албума и својевремено плоча, али уз награде, признање од државе није добила.

ТАЈНЕ ЧУВАНЕ ВЕКОВИМА: 3 открића која би могла да промене свет! Једно од њих је у ВАТИКАНУ!

– Повредиле су ме и колеге музичари, естрадну пензију нисам добила иако сам неколико пута подносила захтев. Када је пензија изгласана, требало је да је први добијемо Цуне и ја. Он је пензију добио, мене су заобишли иако важим за певачицу која има највише снимљених песама у фонотеци Радио Београда. Недавно сам за ПГП РТС снимила 60 антологијских песама, обећали су да ће ми објавити троструки албум, а онда су десетак мојих песама стрпали у некакав заједнички музички пројекат за који још не знам шта представља – рекла је Василија давних дана.

(ФОТО) ПРАВОСЛАВНИ ОБИЧАЈИ ЗА КОЈЕ НИСТЕ ЧУЛИ: Ево како се широм света слави Васкрс!

Певачку каријеру је почела шездесетих година 20. века. Многе њене песме постале су хитови које слушају различите генерације, евергрин. Квалитетне интерпретације и глас обојен емоцијама привукли су велики број поштовалаца.

Умрла је у 76. години. Кремирана је у Београду 2011. године. Њен пепео је посут по Врту Сећања који је део Новог Гробља.

СТРАВА И УЖАС: Монструм држао сина у кавезу више од 20 ГОДИНА!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЧУДО ИЗ БУКТИЊЕ: Још једну колевку Срба највише помажу Руси, а није Косово

СРЕДЊОШКОЛАЦ ЗЕМЉОРАДНИК ЗА ПРИМЕР: Школарац Матеја Богдановић (16) већ газда фарме живине

(ВИДЕО/ФОТО) ДА ЛИ ОВО СВЕТ ВИДИ?! Срби у јужној Митровици Васкрс дочекују ОПАСАНИ БОДЉИКАВОМ ЖИЦОМ!

ПУТИНОВА ЧЕСТИТКА ПРАВОСЛАВЦИМА: Држимо се традиције наших предака

Извор: Курир/Прва

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Wed
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat