Printscreen
ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ОВО СУ ПРЕДВИДЕЛИ НОСТРАДАМУС И БАБА ВАНГА: Видели су 6 догађаја који ће променити историју света

Нострадамус и баба Ванга пророци су који се најчешће цитирају када се говори о предвиђању будућности света. Нека од њихових пророчанстава дефинитивно су се остварила, а ево неких која су променила судбину света.

6. Пад Совјетског Савеза

Баба Ванга је предвидела да ће се совјетска унија срушити и наводно прецизно предвидела датум смрти Јосипа Стаљина (16. октобар 1952). Стаљин је био познат по томе што је ућуткивао свакога ко се супротставио његовој моћи, тако да није било чудно што одбацио пророчанство о његовој смрти и нестанку његовог царства. Наравно, у том тренутку, предвиђање баба Ванге је тек требало да се у потпуности реализује. Била је кажњена због њеног предвиђања, али се, ипак, на крају последња смејала када се све остварило.

5. Хитлеров успон

У својој књизи Нострадамус је написао: „Из дубине Запада Европе младо дете родицће се од сиромашних људи, Он ће својим језиком завести велику војску; Његова слава ће се повећати према Истоку“. Ово је тумачено као референца за успон Адолфа Хитлера у Немачкој. Многи људи признају Нострадамусово упозоравење свету о његовој потенцијалној моћи, иако нико није повезивао све то док Хитлер није дошао на власт.

4. Брегзит

(ВИДЕО) КАКО ЈЕ ПРОПАЛА ОПЕРАЦИЈА УНА 95: Непробојни српски бедем на Уни и Сави

Иако Баба Ванга није предвидела тачне околности, она је предвидела да ће Европа, какву знамо, нестати 2016. године. Те године је Британија гласала да напусти ЕУ. Стручњаци кажу да и друге земље могу да крену сличним корацима, дајући додатни кредибилитет овом предвиђању. Поштено говорећи, прилично је јасно да је баба Ванга предвидела и исламске екстремисте који ће „марширати Европом“, па се и ово предвиђање тумачи као могућност „промене Европе“. Још увек је превише нагађања у вези са тачном годином коју је поменула, а тиче се промене Европе. Надамо се да је све само случајност, јер остатак овог пророчанства каже да ће ИД преузети Европу и учините је главним штабом.

3. Долазак Обаме

Баба Ванга је предвидела да ће 44. председник САД бити Афроамериканац. Наравно, 44. председник САД био је први афро-амерички председник у америчкој историји Барак Обама. Оно што чини ово предвиђање страшним је што је рекла да ће 44. председник бити задњи председник САД. Нејасно је шта је тачно мислила, али је вероватно мислила на напредак једне светске владе.

ЖРТВОВАЛА ЖИВОТ ДА СПАСЕ СИНА: Изашла да помогне учесницима саобраћајке када је видела да бандера пада…

2. Успон Исламске државе

Цитат који је приписан предвиђању раста ИД је већи него многа њена друга предвиђања. Ванга је предвидела „велики муслимански рат“ у новом миленијуму, који би могао да се односи на арапско пролеће и евентуално успон ИД. Предвиђала је и да ће муслимани нападати Европу, што је ИД урадио прошле године. Једина разлика у предвиђању Ванге и стварности је да је Ванга предвидела напад хемијским и нуклеарним оружјем. Иако то тек треба да се деси, ово је веома узнемирујуће јер долази од једног од најтачнијих видовњака у историји. Она је рекла да ће у наредним годинама Европа бити потпуно лоша за живот. Ово се још није догодило, а прозор у њеном временском оквиру се овде затвара, тако да се можемо, ипак, тиме мало утешити. Ипак, са порастом исламског екстремизма, то се мора сматрати могућношћу.

1. Напади на САД 9. септембра

(ВИДЕО) Снимак да се најежиш: Авион је полетео и само неколико секунди касније ударио га је гром

Било је више предвиђања о догађајима 11. септембра у САД, укључујући и Нострадамусова и баба Вангина. Нострадамус је био много мање јасан, али је са овим предвиђањем био много прецизнији. Рекао је: „Вулканска ватра из средишта Земље изазиваће дрхтање око новог града: две велике стене изазвати дугогодишњи рат. Онда ће Аретуса зацрвенети нову реку … У 1999. години, у седмом месецу, са неба ће доћи велик краљ терора“. Иначе, постоји спор око овог датума али је у време Нострадамуса свет био сасвим другачији, па стручњаци сматрају ову номенклатуру као чисту семантику. Баба Ванга, с друге стране, била је много специфичнија. Рекла је: „Хорор, хорор! Америчка браћа ће пасти пошто их нападну челичне птице. Вукови ће завијати у грмљу, а невина крв ће тећи“.

Извор: Курир

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија – осморо погинуло у авионској несрећи, дете преживело

Стефановић: Страни агенти све јаче делују у нашој земљи

Хоће ли Саудијска Арабија одати руске тајне Америци

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat