Друштво Србија

(ВИДЕО) ОВО ЋЕ БИТИ НАЈДУЖИ ТУНЕЛ У СРБИЈИ! Погледајте како ће изгледати НАЈБРЖА ВЕЗА ИЗМЕЂУ НОВОГ САДА И РУМЕ!

printscreen
Кључни грађевински објекат саобраћајнице Нови Сад - Рума биће двоцевни тунел кроз Фрушку гору дуг три и по километра.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је прошле недеље да је новац за почетак изградње Фрушкогорског коридора издвојен и да ће у првој половини следеће године бити завршени сви пројекти и почеће његова изградња.
Из визуелизације коју је урадио Петар Драгић, а према идејном пројекту Института за путеве из Београда, можемо видети тачан потез путне деонице државног пута И-Б реда који ће омогућити бржу саобраћајну везу између Новог Сада и Руме и самим тим растеретити места као што је, на пример, Ириг.
Путна деоница припада фрушкогорском коридору, а повезаће обилазницу око Руме и Нови Сад.
Саобраћајница се простире у планинско-равничарском терену у сремском делу Војводине. Кључни грађевински објекат ове саобраћајнице је тунел „Иришки венац“ кроз Фрушку гору, као двоцевни тунел у дужини од око 3,5 километара. Овај тунел ће уједно бити и најдужи тунел у Србији.
Ова саобраћајница има за циљ да саобраћајно растерети урбанизоване површине и измести транзитни саобраћај с простора Националног парка Фрушка гора кроз тунел „Иришки венац“.
Саобраћајница је део фрушкогорског коридора који ће бити и веза између коридора X и коридора ИВ, а по рангу то ће бити ванградска саобраћајница резервисана за брзи моторни саобраћај.
Према пројекту, задржаће се и постојеће саобраћајнице које воде ка врху Иришки венац, тако да ће возачи који буду имали носталгију према иришкој „лакат кривини“ моћи да користе и стари пут.
Кроз визуелизацију овог инфраструктурног пројекта виде се и сви детаљи новопројектоване саобраћајнице која се једним делом поклапа са постојећим државним путем бр. 21 и са тунелом избија у подножје северног дела Фрушке горе.
Визуелизација Петра Драгића урађена је на основу реалних података из идејног пројекта који је урадио Институт за путеве из Београда, и модел се може користити за следеће БИМ фазе (4Д, 5Д итд).

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Овако је полиција затекла тело и гардеробу Јелене Марјановић на насипу (УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ С ЛИЦА МЕСТА)

ОТКРИВЕНО КО СТОЈИ ИЗА СМС ПРЕВАРЕ КОЈА КРУЖИ СРБИЈОМ: Слао је 4.000 порука дневно и до сада зарадио више од 20 МИЛИОНА ДИНАРА! А прави пакао пролази његов имењак

Шешељ: Протерати из Београда украјинско г***о амбасадора Александровича (ВИДЕО)

АЛБАНЦИ ТВРДЕ: Ово је кореографија навијача Партизана (ФОТО)

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat