ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ОВДЕ ГРАВИТАЦИЈА НЕ РАДИ: На овим местима водопади падају навише, кола се крећу узбрдо иако није упаљен мотор…

Магнетно брдо, 30-ак километара удаљено од града Леха у индијској регији Ладак, популарна је туристичка атракција. Реч је о месту које се простире на надморској висини од 4200 метара на државном путу који спаја Лех и Каргил.

Када зауставите аутомобил на одређеном месту „привлачне силе“ повући ће аутомобил према брду чак и ако је мотор угашен. Локално становништво тврди да и авиони који пролазе морају да лете на већој висини како необичне карактеристике простора не би утицале на њихов састав.

ИСПОВЕСТ СВЕКРВЕ ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ У ПОЖАРЕВЦУ: Поред мртве снаје нашла сам два крвава ножа

У стварности, реч је о оптичкој илузији. Тачније, распоред терена и околних падина стварају оптичку илузију где је узбрдица заправо низбрдица, па предмети изгледају као да се пењу, уместо да се спуштају.

(ВИДЕО) ОТКРИВАЛИ НАВИЈАЧКЕ ТАЈНЕ, ПА НАПРАВИЛИ ХАОС: Ево шта се догоди када у госте позовеш два хулигана да причају о насиљу на трибинама

Уколико желите да спречите кретање аутомобила, повуците ручну. Иако треба имати на уму да неки уопште не доживе овај гравитациони феномен, док се други куну да никад нису доживели нешто тако фантастично.

Локално становништво верује да је овај простор некада био пут до раја, а људи који су заслужили да тамо заврше аутоматски би били повучени према брду, док они други никад то нису успели. За њих, цео концепт овог простора повезан је с духовним светом.

БЛОКИРАН НОВИ БЕОГРАД, ОДЈЕКИВАЛИ РАФАЛИ: Муж пуцао у жену па у себе насред улице!

Магнетно брдо код Леха није јединствена појава. Таквих места има у многим земљама света – од Канаде и Сједињених Америчких Држава преко Европе до Аустралије.

СВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА ИСПРЕД НОЋНОГ КЛУБА „НАНА“! Навијач Рада упуцан са два метка, КАМЕРЕ СВЕ СНИМИЛЕ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија ствара нову армију на Далеком истоку

КО ЋЕ СВЕ ПУТИНУ НА ЦРТУ?! У Русији званично почела кампања за председничке изборе!

Најјачи састав дочекује Вучића

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
26°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
32°
Sun