Foto: Printscreen
Кина Свет

(ВИДЕО) ОВАЈ СИСТЕМ ПРОНАЛАЗИ КРИМИНАЛЦА ЗА 7 МИНУТА: Чак и ФБИ завиди Кинезима на њему, али постоји СКРИВЕНА ОПАСНОСТ

Чак 170 милиона најмодернијих камера Кина је уградила за наџор широм целе земље, а све с циљем како је истакнуто да се уз масовни наџор који је опремљен најнапреднијом вештачком интелигенцијом и софтвером за препознавање лица бори против криминала у тој земљи.

(ВИДЕО) ИЗБОРИ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКЕ ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ НА КИМ: Отворена биралишта

Али, како стручњаци истичу тај систем који је изузетно користан ипак представља и огромну опасност. Наиме, јако пуно противника овог програма тврди да на овај начин Кина у потпуности уништава слободу свим грађанима.

Тако тај софтвер има приступ свим јавним базама фотографија кинеских грађана, које упоређује са снимцима потенцијалних сумњивих лица снимљених уз помоћ сигурносних камера.

СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ Ангели Меркел пуштали Томпсона, а онда је немачка канцеларка запевала ову песму!

Уколико вештачка интелигенција утврди да постоји поклапање, након тога извлачи додатне податке о тој особи- адресу, лекарски картон, а то иде толико далеко да износи и коментаре које је особа писала на друштвеним мрежама.

Стручњаци тврда да је софтер толико добар у проналажењу људи да има потенцијал да се у будућности толико унапреди да ће чак ма колико то невероватно звучало моћи да предвиди злочине и пре него што се они догоде.

Албанци ударили на светињу, полудећете од беса кад видите у шта хоће да претворе цркву у Приштини!

Тако је једна новинар у Шангају одлучио тестирати поменути иситем и проверити колико је он стварно ефикасан, а кинеској полицији било је потребно тачно седам минута да га лоцира и приведе.

Стручњаци тврде да је овај кинески систем не само најбољи на свету него бољи и од оног који користи ФБИ и то је одлично решење за сузбијање криминала у свакој земљи, но проблем је и оно од чега многи страхују да ће се злоупотребити за масовну шпијунажу и елиминисање политичких противника.

ДЕВОЈЧИЦА (15) ИЗВРШИЛА САМОУБИСТВО ВЕШАЊЕМ! Тешка трагедија код Сенте!

ОСНИВАЧ „АЛИБАБЕ“ ПРОМЕНИО ПЛОЧУ Људи ће у будућности радити четири сата дневно

ПУЦЊАВА У СЕВЕРНОМ ДЕЛУ МИТРОВИЦЕ! Рањен српски младић, хитно пребачен у болницу

ЗАЈЕДНО СА РУСИЈОМ ПРОИЗВОДИЋЕМО РАКЕТНИ СИСТЕМ С-500! Ердоган открио војне планове Турске!

„НЕ ЖЕЛИМ ДА МОЈИ САИГРАЧИ ИЗ ДЕНВЕРА ДОЂУ У СРБИЈУ“ Водитељка питала Јокића о нашој земљи, његов одговор ШОКИРАО СВЕ ПРИСУТНЕ

ЕВРОПА ФИНАНСИРА ОВЕ ПРОЈЕКТЕ? На Косову отварају клинике са савременом опремом, а онда тамо људима раде НАЈЦРЊЕ СТВАРИ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОСЛЕ НОВОСАДСКОГ СТИГАО И БЕОГРАДСКИ ПУЦАЧ Као у Либану: Неухватљив за полицију и камере из ваздушне пушке терорише грађане по центру града

АУСТРИЈА ИДЕ НА ПРЕВРЕМЕНЕ ИЗБОРЕ: Себастијан Курц објавио вечерас одлуку после скандала са Штрахеом

ПРИТВОР ЗБОГ ПУЦАЊА ИЗ ВАЗДУШНЕ ПУШКЕ: Милан Ј. (19) гађао грађане Новог Сада

Извор: Kurir/100posto

Оставите коментар