Printscreen
Занимљивости

(ВИДЕО) Овај компјутер је тајно активиран 1973. године, сва предвиђања су му тачна, следеће године нас чека ПАКАО НА ЗЕМЉИ!

Иако се већина апокалиптичних пројекција и најава током историје историје показала нетачним, оно што је ово компјутер "испљунуло" у својој анализи, за сада се показује врло тачним.

Године 1973. године компјутерски програм који је развијен на америчком МИТ-ју требао је да помогне у изради модела глобалне одрживости. Уместо тога он је прогнозирао како ће до 2040. године наша цивилизација нестати.

Ексклузивни интервју са Полином Химшиашвили: Русија је Србији указала безусловну подршку

Иако се већина апокалиптичних пројекција и најава током историје историје показала нетачним, оно што је ово компјутер „испљунуло“ у својој анализи, за сада се показује врло тачним, пише Big Think.

Само предвиђање дао је програм „World One“ кога је оригинално креирао компјутерски пионир Џеј Форестер, на захтев организације „Club of Rome“. Реч не о невладиној организацији коју сачињавају мислиоци, некадашњи светски лидери, научници и УН бирократе с циљем „промовисања разумевања глобалних изазова с којима се човечанство суочава и предлозима решења кроз научну анализу, комуникацију и заговарање идеја“.

(ФОТО) КРСТ НА ГРУДИМА И ЈУНАЧКО СРЦЕ У ВЛАДИМИРА! Путин и ове године ЗАРОНИО У ЛЕДЕНУ БОГОЈАВЉЕНСКУ ВОДУ!

„World One“ показао је како ће око 2040. бити глобални колапс ако се настави досадашња експанзија популације и индустрије као што је то до сада. Модел је урачунао трендове када је реч о загађењу, расту популације, количини природних ресурса и целокупног квалитета живота на планети. Сва његова предвиђања су се показала забрињавајуће тачним, барем засада. Година 2020. је једна од главних прекретница коју спомиње „World One“. Тада би се, прогнозира, радикално требало да сроза квалитет живота. У том сценарију би требало да „нестане“ велики број људи.

Листа свих споразума који су потписани између Србије и Русије

„Око 2020. услови на планети постају критични. Ако не направимо ништа око тога, квалитет живота ће пасти на нулу. Загађење је такво да почиње да убија, популација пада на ниво испод оне 1900. године. У тој фази немогуће је зауставити крај цивилизованог живота каквог познајемо“, прилагодили су „речи“ рачунара стручњаци за ширу јавност.

Александер Кинг, тада вођа „Club of Rome“, протумачио је и како је програм најавио да ће државе-нације изгубити свој суверенитет, а корпорације ће владати свим.

Језива несрећа у Италији: Четворо лопова из Србије јурила полиција, а онда су сви страдали!

„Суверенитет више неће бити апсолутан, константно ће га се нагризати, све док не нестане, чак и у најјачим нацијама“. „World One“, лаички речено, свет посмматра као један систем. Извештај о његовом раду то описује као „навођену туру нашег понашања од 1900. године и где ће нас то понашање одвести“.

(ВИДЕО) Протест „Жутих прслука“: Оклопна возила и 5.000 полицајаца на улицама Париза

Програм производи графове који показују шта ће се са планетом догађати у будућности. Умрежава податке и варијабле о популацији, квалитети живота, ресурсима, загађењу, БДП-у, енергетици… Следећи линије које означавају трендове могуће је ишчитати где свијет иде и која је идућа криза која нас чека. Одмах су се почели тражити противотрови за проблеме које ће морити (и море) свет.

УЖАС У БЕОГРАДУ: Жена преминула на линији 88! Путници приметили да седи непомочно, одмах позвали возача

„Club of Rome“ најавио је како ће неке нације, попут САД-а, морати да смање апетите за ресурсима. Нада је како ће, једног дана, престиж произлазити из „мале и контролисане потрошње“, али томе нисмо нити близу. Тренутно, према подацима Свјетске здравствене организације, девет од десет људи удише веома загађени ваздух и више од седам милиона смрти годишње већ се сада може приписати загађењу.

„World One“ се до сада показао застрашујуће тачним, време ће показати хоће ли тако остати до краја.

ИНЦИДЕНТ У СРПСКОМ СЕЛУ КОД ПРИЗРЕНА! Обијена амбуланта, Срби забринути због нових шиптарских напада!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) АКЦИЈА НА ЈАРИЊУ! Српска полиција ПРИВЕЛА ВОЈНИКЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Харадинај ЗАВАПИО на Фејсу

Путин сазвао Савет безбедности Русије: О Србији и Косову

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun