Printscreen
ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ОТКРИВЕНО СЕЛО ИЗ ЛЕДЕНОГ ДОБА: Ово место и његови становници СТАРИЈИ СУ ОД ПИРАМИДА

Индијанци у Британској Колумбији у Канади хиљадама година преносили су приче о том насељу.

Јерихон је, процењује се, стално насељен већ 11.000 година, отприлике исто онолико колико и Гебекли Тепе у Турској. С том разликом што је локалитет у Турској напуштен након „само“ две хиљаде година живота на том месту, односно у 8. миленијуму пре Нове ере. Негде у тај ред старости праисторијских градова гура се и Алеп.

(ВИДЕО) РУСКИ НАУЧНИЦИ ВУЧИЋУ У МОСКВИ ПРИКАЗАЛИ НЕШТО НЕВЕРОВАТНО: Пред његовим очима ставили пса у цев пуну течности, ево шта се догодило!

Колико је прича о градовима такве врсте још из неолита, млађег каменог доба, искључиво блискоисточна прича показује недавно запрепашћење археолога кад су код Провадије у Бугарској открили остатке утврђеног насеља старе 6.700 година, 1.500 година старије од почетка античке грчке цивилизације.

На сасвим другом крају света, у Канади, на удаљеном острву Трике у Британској Колумбији, археолози су пронашли остатке праисторијског насеља чија се старост процењује на 14.000 година.

(ВИДЕО) МИСТЕРИОЗНЕ ЛЕТЕЋЕ КУГЛЕ ЗАПРЕПАСТИЛЕ СВЕТ: Људи су гледали у небо као опчињени!

Пронашли су алат који су користили за паљење ватре, удице за риболов, копља за лов, па је савршено јасно да је реч о далеко најстаријем насељу до сада пронађеном у Северној Америци.

НИКОЉДАН У РОВУ СОЛУНСКОГ ФРОНТА: Прича о ВОЈВОДИ СТЕПИ, једном српском војнику и СЛАВСКОМ КОЛАЧУ

– Сећам се, кад смо добили податке о старости, да смо само сели и стали да размишљамо: ‘О, то је тако старо, човече!’ Овакво откриће мења наше спознаје о првом насељавању континента људима – казала је за ЦТВ Алиша Гавро, докторанд антропологије на Универзитету Викторија, која је радила на истраживању овог налазишта.

Колико је насеље заиста старо илуструје то што је Земља тада још била дубоко у леденом добу. Постојање оваквог насеља показује и какви су услови владали у том делу света, јер је очигледно да обала острва на којој су ови људи живели, није била стално замрзнута.

У ЧЕТВРТАК ЈЕ НАЈМРАЧНИЈИ ДАН У ГОДИНИ: Овај феномен се није десио 350 година и најбоље је да не излазите из куће

Ствар постаје још занимљивија с изјавом Вилијама Хаустија, припадника канадског урођеничког народа Хејлцук. Он је рекао да су њихове племенски старешине вековима преносиле приче о прадавним становницима те обале, очигледно управо о овим сада откривеним прецима из праисторије.

КУПИЛА САМ АУТО ОД ЈЕДВА УШТЕЂЕНИХ ПАРА, А НА ШАЛТЕРУ ШОК! Уместо да ми преда таблице, службеница ми је рекла ужасну ствар

– Чудесно је и помислити да су све те приче преживеле тако дуго време да би сада добиле археолошку потврду – казао је.

БАЦАЛИ СУ МУ СИНА НА ПОД, ПРЕД ЋЕРКОМ СЕ СКИДАЛИ ГОЛИ, НАПАЛИ ИХ СЕКИРОМ И ПРЕТИЛИ ХИТЛЕРОМ: Језив напад на породицу из Београда!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРЉАВИ ДИЛ СПС И СРС: Жестоко се пљували а сад праве коалицију за Београд

ДРАМА У АЛЕКСИНАЧКОМ СЕЛУ: Дете упало у бунар дубок 18 метара, спасли га после неколико сати!

(ВИДЕО) ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР КОЈИ ТВРДИ ДА СУ СРБИ СТАРОСЕДЕОЦИ БАЛКАНА: Аустрија и Немачка манипулисали историјом како би…

Извор: govorisrbija.rs/express.hr

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Tue
27°
Wed
28°
Thu
29°
Fri