ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ОТКРИВЕНА СУПЕРЗЕМЉА: Нова планета боља је од наше, а можда и насељена!

Научници су отркили још једну планету, коју су назвали К2-18б, а верују да је на њој могућ живот!

Планета је већа од Земље и удаљена је од нас 111 светлосних година, а налази се у сазвежђу Лава.

ДВОСТРУКИ ЖИВОТ ПОЛИЦАЈЦА УБИЦЕ! Свињски који је УБИО ЉУБАВНИЦУ НАСРЕД УЛИЦЕ, малтретирао и закониту жену!

Она кружи око звезде која је „црвени патуљак“ и то у Златкосиној зони (зони која није ни предалеко ни преблизу звезде) која је савршена за настанак живота.

Још увек треба да се утврди да ли је планета гасовита или стеновита. Постоји велика вероватноћа да на њој има воде, и да је довољно топла за живот.

ТАТА, ЗАРИО САМ ЈОЈ НОЖ У ВРАТ: Испливали језиви детаљи злочина – Био је психички нестабилан, дрогирао се, па измасакрирао трудну девојку

Сигурно је да планета има атмосферу, а како кружи око звезде то значи да има и услова за воду. Једно плус друго води до закључка да је на њој могућ живот.

Покушавајући да измере масу и неке друге карактеристике планете, астрономи су уочили још једну планету око исте звезде и њу су назвали К2-18ц.

„То што смо успели да измеримо масу и густину К2-18б било је задивљујуће, али када смо при том открили још једну планету, то била је права срећа и чудо“, рекао је шеф пројекта Рајан Клотје.

(ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЈЕ РАЗБЕСНЕО РЕГИОН: Средњошколац из Црне Горе брисао ципеле новчаницом од 50 евра насред часа!

Једина разлика у односу на Земљу, што се тиче планете „б“ и онога што се о њој зна, је да је нешто већа од Земље. Постоји могућност да је реч о воденој планети, што значи да је потпуно или већином прекривена океаном, али са леденим покривачем на површини.

Таква је, на пример, Јупитеров сателит Европа, који је легендарни Артур Кларк још пре скоро пола века предвидео и користио у својој трилогији „Одисеја у свемиру“. Планета „ц“ највероватније је толико близу своје матичне звезде да је превише врела за живот.

ХОЛИВУДСКИ ПРЕВАРАНТ ИЗ КРАГУЈЕВЦА ОЈАДИО ЉУБАВНИЦУ И ЊЕНУ ПРИЈАТЕЉИЦУ ЗА 33.000 ЕВРА! Крао идентитет, на састанке долазио под ротацијом, а има ШОК изговор!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Чији је Јерусалим — шта каже Русија

„Дан гнева“ на Блиском истоку: Палестина спрема устанак, Израел шаље трупе

Седамдесет одсто руске омладине жели Путина за „оца нације“

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed