Foto: Printscreen
Србија Хроника

(ВИДЕО) ОТКРИВАМО КАКО ЈЕ ПАО БРАТ ВОЈЕ АМЕРИКАНЦА! На списку жртава за чију је смрт осумњичен клан „Америка“ позната имена из ПОДЗЕМЉА!

Веселин Раичевић Меда (57), брат убијеног Војислава Раичевића, некадашњег вође клана "Америка", ухапшен је прекјуче због шверца два килограма хероина, сакривеног у шупљи дрвени панел од иверице! Са Медом су пали и Александар Стевић (41) из Београда, Турчин Имрли Алили (60) и македонски држављанин Асхим Јусуфи (52)

ЗАБОРАВИТЕ НА „КВАРЦОВАЊЕ“ Забрана соларијума у Србији: Ево ко ће моћи да их користи, а за то ће бити потребан ПОТПИС!

Сумња се да је ова група, на челу са Раичевићем, последњих година прошверцовала огромне количине хероина из Бугарске у земље региона и у Аустрију!

Дуго праћени

Како смо сазнали, спектакуларну акцију хапшења организовали су Безбедносно-информативна агенција (БИА), Управа криминалистичке полиције и Служба за борбу против организованог криминала.

– Ова група је праћена дуже време и откривено је да дрогу шверцују у дрвеним украсним панелима. Јусуфи је праћен од суботе ујутро, кад је аутобусом ушао у Србију из Македоније, а затим се упутио у Ниш. Онда се из Ниша одвезао до границе са Бугарском, где се нашао са једном Бугарком, која му је предала један панел и отишла. Јусуфи се са том даском потом вратио у Ниш, па је сео у аутобус и кренуо у Београд – прича наш извор.

ХАПШЕЊЕ У НОВОМ ПАЗАРУ! Заплењено 7.000 литара нафте!

Према његовим речима, Јусуфи је, чим је стигао у Београд, кренуо ка једном ресторану, где су га чекали Стевић и Турчин Алили. Међутим, приликом преузимања панела, заскочили су их инспектори и ухапсили. Инспектори су скинули фурнир са панела и у њему пронашли пљоснату кесу са око два килограма хероина. Убрзо је приведен и Веселин Раичевић, који се сумњичи да је организовао овај шверц дроге.

Vojislav Raičević, zvani Voja Amerikanac (sedi) bio je glavni egzekutor klana "Amerika" čiji su članovi uglavnom bili…

Posted by Legende devedesetih on Saturday, 11 June 2016

Врх СНС одлучује о изборима: У уторак долази 7.000 чланова у Сава центар

Веселин је, иначе, рођени брат Војислава Раичевића, званог Воја Американац, који је убијен почетком 1997.

Воја је као млад живео у САД, где је радио за тамошњу италијанску мафију, али је почетком деведесетих морао да побегне натраг у Србију, у Београд. Одмах се наметнуо као способан плаћени убица и стао је на чело такозваног клана Америка, ког је, наводно, формирала тадашња Државна безбедност, са циљем да елиминише све оне који су почели да раде „на своју руку“. Полицијски доушник под шифрованим називом Срећко, који је био припадник клана, до детаља је описао све ликвидације које је извела ова група.

Он је казао да је клан чинило петнаестак одлично обучених професионалних убица, који су одговарали и српској и црногорској служби безбедности. Поред браће Раичевић, истакнути припадници су, наводно, били и Зоран Јакшић, Милета Миљанић Мајк и Жељко Максимовић Мака.

Зоран Шумадинац ОЈАДИО људе?! Лажно их лечио од РАКА, узео преко 60.000 евра?!

На мети ове групе били су, између осталих, вођа „вождовачког клана“ Горан Вуковић Мајмун, који је изрешетан 12. децембра 1994, као и вођа звездине навијачке групе „Делије“ Небојша Ђорђевић Шуца, ликвидиран 12. октобра 1996. Према Срећковом сведочењу, све је кулминирало након што је Воја Американац у фебруару 1997. у Београду убио и Радета Ћалдовића Ћенту и његову девојку Мају Павић, која је била венчана кума Жељка Ражнатовића Аркана и Светлане Цеце Ражнатовић.

Аркан, наводно, није хтео да пређе преко убистава Ћенте, куме и блиског пријатеља Шуце, па је у договору са осталим шефовима београдских кланова и врха полиције одлучено да се Воја Американац ликвидира.

(ВИДЕО) БРИТАНЦИ ДРОГИРАНИ КРЕНУЛИ НА РУСЕ: Код седморо морнара на нуклерној подморници кокаин пронађен у последњи час!

Срећко је испричао да је Воју почетком 1997. отео његов дојучерашњи пријатељ Бојан Петровић, с којим је држао популарни београдски клуб „Ступица“, уз помоћ Милана Рогановића Роге и Ћентиног зета Мише Тајгера Цветичанина. Прво су Воју мучили, а затим убили, раскомадали и делове тела бацили у Дунав. Војини посмртни остаци никад нису нађени.

Како је Срећко навео, на чело „Америке“ стали су Меда, Јакшић и Миљанић, па је уследила крвава освета за Војино убиство. Ликвидиран је најпре полицијски генерал Радован Стојчић Баџа 11. априла 1997, наводно, како не би могао да заштити Бојана Петровића, с којим је био близак. Затим су редом, по налогу клана, убијени: Рогановић, Цветичанин и Зоран Тодоровић Кундак (1997. године), па Бојан Петровић (фебруар 1998), Јуса Булић (март 1998), полицијски пуковници Милорад Влаховић (март 1999) и Драган Симић (јул 1999), као и Зоран Шијан (новембар 1999) и министар одбране Павле Булатовић (фебруар 2000).

(ВИДЕО) СМЕХОТРЕС! Новак се у Монте Карлу срео са великим ШАЉИВЏИЈОМ! Опет су се сви добро НАСМЕЈАЛИ

Foto: Informer

Митинг опозиције у Београду 13. априла – очекивања и резултати

СПИСАК ЖРТАВА КЛАНА „АМЕРИКА“

1. Горан Вуковић Мајмун, убијен децембра 1994.
2. Небојша Ђорђевић Шуца, убијен октобра 1996.
3. Раде Ћалдовић Ћента и Маја Павић, убијени фебруара 1997.
4. Радован Стојичић Баџа, убијен априла 1997.
5. Милан Рогановић, убијен 1997.
6. Миша Тајгер Цветичанин, убијен 1997.
7. Зоран Тодоровић Кундак, убијен 1997.
8. Бојан Петровић, убијен фебруара 1998.
9. Јуса Булић, убијен марта 1998.
10. Милорад Влаховић, убијен марта 1999.
11. Драган Симић, убијен јула 1999.
12. Зоран Шијан, убијен новембра 1999.
13. Павле Булатовић, убијен фебруара 2000.

У то време, међутим, клан „Америка“ је већ почео да губи заштиту од тадашњег ДБ, поготово након што је на место начелника Јовице Станишића дошао Радомир Марковић. На сцену је ступио моћни „земунски клан“, а све већу моћ је добијао Милорад Улемек Легија и његова Јединица за специјалне операције ДБ. „Американци“ и „земунци“ су увелико били на ратној нози, поготово након Аркановог убиства 2000. у Београду јер се сматрало да су Раичевићеви сарадници штитили Ражнатовићеве убице.

БРИТАНЦИ ОТКРИЛИ НАЈВЕЋУ ТАЈНУ МИЛА ЂУКАНОВИЋА! „Црногорски монарх“ влада већ три деценије, а за то постоји САМО ЈЕДАН РАЗЛОГ!

Сместили им „земунци“

Срећко је тврдио да су „земунци“ 2002. припаднику „Америке“ Жељку Максимовићу Маки сместили убиство полицијског генерала Бошка Бухе, након чега су се сви виђенији „Американци“ нашли под огромним притиском и морали су да напусте Београд. То је оставило велики простор за „земунце“, који су преузели примат над подземљем у Србији, а „американци“ су почели да организују шверц дроге у Европи и Јужној Америци.

Срећко је све ове тврдње изнео 2003, али његов исказ је „процурео“ и он више није могао да ужива полицијску заштиту, па је побегао. Убрзо је нађен раскомадан у Будимпешти.

Ово је била последња жеља Мире Марковић!

За Воју Американца се на Фејсбук страници „Легенде деведесетих“ наводи да је био изузетно спретан и није се либио да се маскира у просјака или жену да би се примакао жртви.

– Прича се да, када је Раде Ћалдовић Ћента уценио главу једног човека на 80.000 марака, Воја је то одрадио и отишао код Ћенте, али га је овај отерао речима: ‘Ти неког убио? Не засмејавај ме, погледај се!’ То је Ћенту и коштало главе – наводи се на овој Фејсбук страници.

Где су и шта раде вође „Америке“

– Зоран Јакшић дуги низ година живи у Перуу, одакле крећу највеће количине кокаина ка Западној Европи и Јужној Африци. Он је тренутно у затвору, а осуђен је на 20 година затвора због континуираног шверца кокаина, корупције и вођства над низом организованих локалних нарко-банди. Користио је чак 40 идентитета и 20 фалсификованих пасоша.

– Милета Миљанић Мајк, или „српски Дон Корлеоне“ како га је звао доушник Срећко, данас слободно живи у Њујорку, у САД. Почетком 2004. осуђен је у Грчкој на 40 година због шверца 114 килограма кокаина, али је одлежао само пет година, из непознатих разлога. Потом је 2010. ухапшен и у Италији због шверца кокаина, где је осуђен на седам година, али је, према информацијама из медија, побегао из затвора.

– Није познато да ли га Италија и даље потражује да одслужи остатак казне, али чињеница је да Мајк сада мирно живи у САД и наводно је у пензији. Више се не бави шверцом дроге, а последњи пут у јавности је виђен прошле године у обиласку православног храма Светог Саве у Њујорку, који је тешко оштећен у пожару. Свештеник овог српског храма изјавио је за америчке медије да је Мајк велики донатор, „који највише помаже нашу цркву у Америци“.

Највеће тајне НАТО агресије: Ово су крили 20 година

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЛЕКАРИ МИРЕ МАРКОВИЋ ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ МОСКВЕ: Ево од чега је умрла удовица Слободана Милошевића

ЧЕКАЛА САМ ТЕ ПЕТ СТРАШНИХ ХАШКИХ ГОДИНА И НИСАМ ТЕ ДОЧЕКАЛА – САД ТИ ЧЕКАЈ МЕНЕ! Овако се Мира Марковић опростила ОД МИЛОШЕВИЋА!

МАРКО И МАРИЈА МИЛОШЕВИЋ ОДЛУЧУЈУ О САХРАНИ: Пријатељ породице открива да ли ће тражити да им МАЈКА ПОЧИВА ПОД ЛИПОМ УЗ ОЦА!

МИРА МАРКОВИЋ ЈЕ НОСИЛА ЦВЕТ У КОСИ, ЕВО И ЗБОГ ЧЕГА!

Порошенково предизборно обећање: Покренућу политички процес у Донбасу

(ВИДЕО) РУСКИ ЛОВАЦ ПОСТАЈЕ ЈОШ УБОЈИТИЈИ: Са новим оружјем Су-57 се претвара у ноћну мору војске САД! Ево које ће све циљеве моћи да гађа!

извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
17°
Sat
19°
Sun
20°
Mon
17°
Tue