Printscreen
Свет

(ВИДЕО) ОСТРВО СТРАВЕ ЗА МИГРАНТЕ КРИМИНАЛЦЕ: Данци их смештају у карантин за заражене животиње, циљ им је само један

Данска планира да изолује непожељне мигранте на мало, далеко и изоловано острво на ком су се до сада налазиле лабораторије, штале и крематоријум центра за истраживање заразних животињских болести.

„Они су непожељни у Данској, и то ће осетити“, написала је министарка имиграција, Ингер Стојберг, на свом Фејсбуку. Прошле недеље је постигнут договор да се на споменутом Линдхолм острву задрже странци којима је одбијен азил, а имају криминални досије па се из низа разлога не могу да врате у матичну државу. Врло мало острво у Балтичком мору лежи 3,2 километра од најближег копна, а трајектне услуге су нередовне.

(ВИДЕО) РЕКАО ИМ ОВЕ РЕЧИ И ИЗАШАО ИЗ САЛЕ: Погледајте како је Додик напустио састанак у Председништву јер неће да седи без СРПСКЕ ЗАСТАВЕ

Странци ће се у центар на острву морати да се јављају сваки дан, а неодазивање је кажњиво законом (и затвором). „Минимизираћемо број трајектних линија колико је год могуће“, каже Мартин Хенриксен, портпарол Данске народне партије, „и биће јако, јако скуп, тако да прелазак на континент буде отежан“.

ПРЕМА ДРАЧУ ПЛОВИ БРОД ПУН НАОРУЖАЊА: ЦИА шаље Шиптарима велику количину војне технике! Ево шта је план

За четири године функционисања тог принципа алоцирано је око 115 милиона долара, а центар би се требао да се отвори 2021. године. Министар финансија, Кристиан Јенсен, који је водио преговоре, рекао је како острво није затвор, али свако ко је смештен тамо тамо мора и да спава. Лоус Холк, из Данског института за људска права, каже како ће њена организација врло будно да прати функционисање система како би се осигурало да се не крше нечија права, или да Данска не избегава своје међународне обавезе. До договора се заправо дошло унутар годишњих преговора око буџета. Сваке године, Данска народна партија тражи рестрикције око миграната у замену за своје гласове и подршку око буџета.

У Данској је, као и у већини Европе, пораст долазака миграната са Блиског истока и Африке у 2015. и 2016. години покренуо популистички и нативистички покрет. Влада жели законе о мигрантима и миграцији догурати до саме ивице међународних конвенција о људским правима. Правници кажу да је још је прерано рећи да ли ће Линдхолм прећи неку од граница и прекршити неку од конвенција (попут илегалног задржавања). Кажу, с друге стране, да јако личи на италијански пројекат који је 1980. срушен на Европском суду за људска права.

(ВИДЕО) ТЕШКА БЛАМАЖА СРБИНА! Шта уради, црни Вања? Кикс српског голмана због ког се смеје ЦЕЛА ИТАЛИЈА!

Линдхолм план жели странце да мотивише да оду (или да никада ни не дођу) тиме што ће им живот учини неподношљивим. Тражиоци азила који имају досијее не могу да раде у Данској и да хоће. Одбијени тражиоци азила који не могу бити депортовани добијају смештај, где не припремају властиту храну, и „џепарац“ од око 1.20 долара на дан, која се ускраћује ако не сарађују.

Упозорење Москве поводом формирања војске Косова

Некадашња министарка имиграције, Бирт Рон Хорнбек, каже како је пројект „шала“ и „грешка која с може поредити да тиме да фудбалер да аутогол“. „Ништа неће бити од овог предлога“, написала је у својој колумни. Многи странци којима је одбијен азил не могу бити депортовани назад ради страха од злостављања или прогона, или напросто јер их њихове државе не желе назад.

Стотине који су запели у два депортациона центра и одбијају да оду су изазов за владу која је обећала да ће се решити свих оних који немају права да остану у Данској. Неки су издржали дуже од деценије успркос све лошијим условима за живот. Независна студија некадашњег шефа затвора који сада ради за групу за људска права Хелсинки Ситизенс Асембли, и каже како су услови у центрима за депортацију упоредиви с онима у неким затворима, или гори.

САМО ОВЕ ГОДИНЕ СПАВАО САМ СА ПРЕКО 30 УДАТИХ ЖЕНА! Милош је због швалерисања завршио у притвору: Навукле су ме на танак лед, саме нудиле секс и паре, а онда… О ОВОМЕ ПРИЧА ПОЖАРЕВАЦ!

Премијер Ларс Локе Расмусен је прошли мјесец рекао да је циљ владе у примању имиграната више неће бити интеграција у друштво, него „задржавање док не могу да се врате у своје државе“. „Није лако питати породице да се врате кући, кад се једном сместе, али то је морално праведно. Не требамо од избеглица правити мигранте“, рекао је он.

Ово лето је забрана покривала за лице покренула дебату о томе зашто су муслиманска правила у сукобу с данском културом. Парламент ће такође донети закон према ком мигрант који жели држављанство мора бити у стању да се рукује са особом супротног пола, иако неки муслимани инсистирају како је то за њих немогуће.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ПРЕСРЕТАЛИ ЉУДЕ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА, ПА ИХ УЗ ПРЕТЊУ НОЖЕМ ТЕРАЛИ ДА ПОДИЖУ ПАРЕ СА БАНКОМАТА: Јавите се ако су вас покрали ови мушкарци!

СКАНДАЛ! Словаци протерали руског дипломату! Чека се Путинов жесток одговор

(ВИДЕО) ШЕШЕЉ: СПАС ЗА СРБЕ НА КиМ ВИДИ У ЈЕДНОСТАВНОЈ СТРАТЕГИЈИ: Србија мора да умеша РУСИЈУ И КИНУ у решавање ситуације, ТО ЋЕ ОЗБИЉНО ИЗНЕРВИРАТИ АМЕРИКУ!

Путин објаснио како ће одговорити на амерички ултиматум

Руски генералштаб Пентагону: Правите опасне кораке на границама Русије, следи одговор

Русија: Кијев припрема војне акције у Донбасу

Извор: Kurir.rs/Express.hr

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
22°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
19°
Sat