Foto: Facebook/Printscreen
Регион

(ВИДЕО) ОСНОВЦИ БАЦАЈУ ДРУГАРЕ КРОЗ ПРОЗОР ДА БИ СЕ ЗАБАВИЛИ! Појавио се снимак шокантне „игре“ у школи током које је једна девојчица повређена

Македонска јавност је била шокирана када је пре неколико дана сазнала да се ученици 9. разреда основне школе "Ђорђија Пулевски" у скопском насељу Аеродром забављају играјући веома опасну игру. Током малог одмора, четворица ђака би ухватили ученицу из истог разреда за ноге и руке, отворили прозор и избацили је напоље из учионице, која се налази у приземљу школе.

ПЕТОГ ОКТОБРА ХОЋЕ ДА СРУШЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ! НОВА ОБОЈЕНА РEВОЛУЦИЈА ПО СТАРИМ МЕТОДАМА!

Ђаци су се на овај сулуди начин забављали дуже време, а за то се дознало тек када се повредила њихова 14-годишња другарица коју су избацили кроз прозор, па је њен отац Е. Ц. (50) случај пријавио у Полицијску станицу Аеродром.

ВЕНДИ ОТКРИВА СВЕ ДЕТАЉЕ СЕК.А СА ШЕШЕЉЕМ: Предигра му је била најјача страна! Јако ме је палило кад једном РУКОМ ПРЕЛАЗИ ПРЕКО МОЈИХ БУТИНА а другом…

Након инцидента, директор школе Александар Филипчев се правдао да је повређена девојчица добровољно учествовала у игри, додајући да је ђаци нису избацили, већ да је она сама искочила напоље. И заиста, на видео снимку који је неки од ученика снимао мобилним телефоном види се да дечаци хватају девојчицу за ноге и руке, доносе је до прозора, али је не избацују напоље као врећу, већ девојчица стаје на оквир прозора и искаче напоље.

СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД ВАРВАРИНА: Више од 300 килограма пало на несрећног дечака!

Можда се ћерка Е. Ц. не би ни повредила да јој неко од ученика није „помогао“ гурнувши је напоље. Прозор кроз који су „избациване“ ученице се налази на страничном делу школе и он је једини без решетака због плана евакуације у случају опасности.

Ова, али и бројне друге опасне игре, како се може прочитати на социјалним мрежама, су веома популарне међу ученицима. Уплашени за своју децу, родитељи јавно питају где је граница између игре и насиља? Да ли неко пази на њих за време одмора? Где су наставници, где је школско обезбеђење?

ЗЛОЧИН КАКАВ СЕ НЕ ПАМТИ Поповићеву главу НАШЛИ У РЕРНИ, девојчица (12) рекла да су му појели мозак јер није било ничег другог у кући!

Према оценама психолога, недовољна пажња родитеља према својој деци код куће је један од разлога учесталих случајева вршњачког насиља и недоличног понашања ученика у школи. Сличног мишљења је и министар образовања Петар Арсовски.

– Родитељи су део и живота и школе. Нажалост, годинама уназад родитељи су некако „изашли“ из школе. Срећом, овакви инциденти су веома ретки, али ипак треба да се предузму мере да се они не понављају – изјавио је Арсовски.

Насупрот његовом ставу, Драги Змијанац из Прве дечије амбасаде Међаши тврди да је вршњачко насиље у порасту.

ЖЕСТОКО: Ево како је Шешељ прокоментарисао хистерију Милићеве на ТВ Хепи

– Туча ученица у Неготину, па све до овог последњег инцидента, говори о томе да се агресија, оно што се дешава у друштву, рефлектује и код деце, и не може се одговорност пребацити час на родитеље, час на школе. Мора се почети од локалне самоуправе, да се види ко се поставља за учитеље и наставнике, зато што школе нису само образовне, већ и васпитне установе. Тамо треба да има квалитетан, едуциран и стручни кадар који жели да ради са децом – рекао је Зијанац и додао да у овом случају одговорност сносе и директор школе, педагог, Министарство образовања, али и просветни инспектори.

УХАПШЕН ЛЕКАР ВМА! За операцију катаракте пацијенту тражио 200 евра!

„Играта“ на фрлање деца низ прозорец

Вака изгледа „играта“ на фрлање деца низ прозорец во училиште во скопски Аеродром. Според коментари на социјалните мрежи, слични „игри“ има во повеќе други училишта

Posted by Види Вака on Wednesday, 3 October 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

САСЛУШАН ШКАЉАРАЦ ЈОВИЦА ВУКОТИЋ: Ево како се бранио!

РУСИ ТВРДЕ: Американци у Грузији УБИЛИ 73 ЉУДИ приликом тестирања новог БИОЛОШКОГ ОРУЖЈА!

СВЕТЛАНА РАЖНАТОВИЋ О НАПАДУ ВАНДАЛА: Кукавице су, никога се не бојим!

Порука Матије Бећковића пред изборе у Босни и Херцеговини

Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
26°
Wed