Занимљивости

(ВИДЕО) ОН ЈЕ НАОКОРЕЛИЈИ ШЕФ МАФИЈЕ! У БЕКСТВУ ЈЕ ВЕЋ 25 ГОДИНА: Хвалио се гнусним злочинима, а данас су му сви за петама иако НИКО НЕ ЗНА КАКО ИЗГЛЕДА

Италијанске власти похвалиле су се да су задале велики ударац најтраженијем италијанском криминалцу ухапсивши 21 особу из његове најближе пратње, али Матео Месина Денаро, неухватљиви мафијашки супербос, познат по бруталности и љубави према луксузу, поново им је измакао.

Месина Денаро (53) нестао је 1993. током одмора у тосканском приобалном градићу Форте деи Марми.

Од тада је у одсуству осуђен за десетине убистава и нагађа се да је преузео вођење сицилијанске мафије Коза ностре.

СВЕТ У ШОКУ: Ким Џонг-ун објавио да обуставља нуклеарне и ракетне пробе! Ево шта је Трамп поручио

„Могао бих да напуним гробље људима које сам убио“, често се хвалио.

Према Ђакому Ди Ђироламу, аутору Денарове биографије „Невидљиви“, мафијаш је први пут убио кад му је било 20 година. До 1996. убио је или је покушао да убије 61 особу. За колико се та бројка повећала последњих 20 година није познато.

ХАПШЕЊЕ САРАДНИКАФОТО: ЕПА

Кристина Беквалац – Рекла сам јој: Завршићеш као Ксенија Пајчин, човек је луд! Први пут проговорила сестра Наташе Беквалац

Откад је у бекству, Месина Денаро је осуђен на неколико доживотних казни затвора због бомбашких напада, отмица и убистава укључујући и случај када је сина мафијашког пребега растопио у киселини.

Већ годинама је Денаро као дух. Штити га традиционална омерта, мафијашки закон ћутања, а полиција располаже само његовим старим фотографијама које рачунарски прилагођава нагађајући како би могао да изгледа данас.

(ВИДЕО) Огласила се девојка чије је поруке Наташа наводно нашла у Лукином телефону: Ово је права истина о мом и Лазукићевом односу!

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Рођен је у сицилијанском Кастелветрану, 26. априла 1962. у етаблираној мафијашкој породици. У младости је био женскарош, увек спреман да се прави важан дизајнерском одећом, златним ручним сатовима и скупоценим аутомобилима.

ХОРОР У СТАРИМ БАНОВЦИМА: Мушкарац (65) заробио девојчицу (14), данима је силовао и све снимао

Обично је носио тамне наочаре за сунце, углавном како би сакрио шкиљење изазвано миопијом. Док се пробијао, у мафијашким круговима звали су га У Сиццо (мршавко).

Верује се да и даље живи у луксузу, супротно мафијашима старог кова који су сматрали да права моћ значи не разметати се. Ипак, наставио је с традиционалним начином преношења наређења коришћењем пицина – кратких, шифрираних порука на папирићима. Његов утицај у Коса ностри нарастао је после хапшења двојице историјских шефова, Тота Рине и Бернарда Провензана, али није јасно да ли их је наследио као шеф шефова сицилијанске мафије.

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Године 2015. тадашњи министар унутрашњих послова Ангелино Алфано назвао га је „првим човеком Коза ностре“, али Тото Рина, кога су прислушкивали у затвору, о Месини Денару није баш похвално говорио.

Старог мафијаша Рину изгледа да је фрустрирало то што се Месина Денаро одлучио за тихо и спорије згртање новца убацујући се у законите послове попут супермаркета, здравствених клиника и градње ветроелектрана.

БИВШИ ШЕФ БИА, ЖЕСТОКО ОПТУЖУЈЕ: Чеда пије вино од неколико хиљада евра! Он је политичка проститутка, лопов и олош!

 Хапшење приоритет

У свом годишњем извештају за 2017. талијанска агенција за борбу против мафије записала је да Коза ностра има празнину у руководству, али и како је Месина Денаро једина особа која је може попунити „стога је његово хапшење апсолутни приоритет“.

Полиција од 2009. поступно стеже обруч око Денара. Ухапшено је више од стотину његових сарадника и рођака, укључујући његовог брата и сестру. Од индустријалца који је у његово име водио посао с ветроелектранама заплењено је рекордних 1,3 милиона еура зараде.

„ВИДЕО САМ БИЉАНУ“ Причао са девојком у Грчкој, а онда схватио да је то студенткиња коју ТРАЖИ ЦЕЛО КРАЉЕВО

Међутим, нејасно је како мафијашки супершеф поред свега тогајош није пронађен. Главни тужилац у Палерму Франчесцо Ло Вои још пре три године је изјавио да Денаро „нужно“ има пријатеље на високим местима, укључујући и политичаре.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Тресе се поредак: Коју опасност слути повлачење злата из Америке

(ФОТО) ЦЕО ГРАД ЈЕ ДАНАС НА НОГАМА: Почео 31. Београдски маратон, рекордан број тркача на улицама српске престонице

На помолу стварање исламског Ватикана

ПРОЦУРЕЛЕ БЕЛЕШКЕ: Трамп између жена и Руса!

Извор: kurir.rs

Оставите коментар