Ројтерс
Свет

(ВИДЕО) ОГРОМНА САНТА САМО ШТО НЕ УДАРИ У ГРЕНЛАНД: Грађани ХИТНО ЕВАКУИСАНИ! Ово је нешто највеће што смо видели до сада, прети нам ПОТОП, али има НЕШТО ЈОШ ОПАСНИЈЕ!

Огромна санта леда висока око сто метара и широка шест километара прети да удари у обалу Гренланда , због чега је евакуисано становништво из кућа које су у угроженом подручју.

(ФОТО) ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВАЛО ПО ИЗЛАСКУ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА ИЗ ПРИТВОРА

Гренландска полиција наредила је становницима места Инарсуита да напусте домове и удаље се од обалезбог опасности да ледени брег удари у обалу и поплави читаво подручје ако се разбије.

„Страхујемо да ће санта да се разломи и доведе до катастрофалних
поплаву у Инарсуиту“, рекла је у данас шефица гренландске полиције Лина Давидсен.

МАЈКА МАТЕМАТИЧАРА ЛАЗАРА (24) КОЈИ ЈЕ ДАН ПРЕ СМРТИ ДОБИО ПОСАО КОЈИ ЈЕ САЊАО: Мој син је нестао у секунди! САДА ИМА ВАЖНУ ПОРУКУ ЗА СВЕ

„Инарсуит је место на северозападу Гренланда и има 169 становника, али су најпре евакуисаниони који живе најближе леденој санти“, рекла је Давидсенова.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО 18+) ЈУРИО ЈЕ 244 КМ НА САТ! ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК ужасне несреће код Сарајева у којој су погинуле Нађа, Ајла и Лејла!

„Ледени брег се веома приближио селу и полиција разматра даље кораке“, рекла је она.

И до сада су ледене санте плутале близу обале, али је ово први пут да се овако огромна приближила месту.

РАДА ИЗ БЕЧА ИМА НОВУ СИМПАТИЈУ: Зорану Марјановићу окренула леђа, а сад подржава Амела! Ево због чега он робија

A massive iceberg drifting near the coast of Greenland has triggered fears of flooding if it breaks up, leading the authorities to evacuate a high-risk zone.

Posted by Telegraph News on Friday, 13 July 2018

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ПОКАЗАО ДОКУМЕНТА ИЗ ПЕНТАГОНА: Ово је доказ да нас је НАТО тровао кад нас је бомбардовао 1999. године!

Чланица градске управе Сусанне К. Елиассен за локалне новине је рекла да није неуобичајено близу Иннаарсуита видјети овако велику ледену санту, но да је

„Овако нешто још нисам видела, то је највећа до сада. Пуна пукотина и рупа па страхујемо да би сваког часа могла да се разломи“, каже члан градске управе Сузан К. Елиасен.

СПЕЦИЈАЛНИ СУД: Припадници ЈСО ослобођени оптужби за побуну

Она додаје да су врло близу обале и градска електрана и магацини са горивом , што ако дође до удара може да буде погубно.

.“Нико се без разлога не задржава на плажи, а децу смо одмах пребацили у виша подручја“, рекла је Елиасенова.

Огромна ледене санте се појавила само неколико недеља пошто су научници са Универзитета у Њујорку објавили снимак леденог брега који се одвојио од ледника у источном делу Гренланда.

(ВИДЕО) НИЈЕ МОГЛА ДА ГА ПУСТИ Легла је у ковчег поред свог мртвог драгана, када су их пронашли СВИ ОСТАЛИ У ШОКУ!

„У последњих сто година све је више ледених санти у овом подручју због израженијих климатских промена. Због тога је и све више опасности од појаве цунамија који се догађају пошто се санте одвоје од ледника и изазову плимни талас.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ОВО ЈЕ УЖАС! ПУТОВАЋУ ДО ЗЛАТИБОРА 10 САТИ Непрегледна колона код Овчар бање, ВОЗАЧИ ОЧАЈНИ: Не знамо шта да радимо, немамо где да скренемо!

Босна поново буре барута — само НАТО држи фитиљ

(ФОТО) Овако је Беране прославило Дан независности и послало МОЋНУ ПОРУКУ свим националистима!

(ФОТО) УХАПШЕНИ ЧЛАНОВИ КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ ЛУКЕ БОЈОВИЋА!? У штек становима у Белгији и Холандији пронађено више од МИЛИОН ЕВРА!

(ВИДЕО) ПУТИН ИМА НОВА ОРУЖЈА ЗА ОБРАЧУН НА ЛЕДЕНОМ ВРХУ СВЕТА: Расправа са САД водиће се испод леда Арктика!

Извор: Курир

Оставите коментар