Printscreen
Кина Свет

(ВИДЕО) НОВО КИНЕСКО ЧУДО: Научници створили вештачко сунце чије је језгро седам пута топлије и достиже температуру од 100 милиона Целзијуса!

Кинески научници наводно су дошли до револуционарног напретка у потрази за фузијском технологијом, која би обуздавала и производила енергију на исти начин како до ње долази у унутрашњости звезде.

(ФОТО, ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА СЕ СУКОБИЛА СА ДЕМОНСТРАНТИМА У АТИНИ, 10.000 ГРКА ИСПРЕД АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ ЗАПАЉЕНА АМЕРИЧКА ЗАСТАВА

У потрази за чистим извором енергије они су успели да направе “вештачко сунце” на нуклеарни погон. У реактору ЕАСТ научници су успели да загреју водоник унутар „вештачког Сунца“ на температуру вишу од 100 милиона степени Целзијуса што је тренутак када се ствара плазма.

Украјина: Постоји опасност од „великог рата“ са Русијом

Температуре унутар ЕАСТ постројења су заправо око седам пута топлије него у центру Сунца, где притисак гравитације омогућава процес фузије.

Из Института за физику плазме, при Акадмеији наука Кине, саопштено је да тестирају ову направу у облику прстена како би репродуковали процес у средишту звезда, из ког настаје огромна количина енергије.

НИШЛИЈУ ЗБОГ ДУГА ЗА СТРУЈУ ИЗВРШИТЕЉИ ИЗБАЦИЛИ ИЗ КУЋЕ! Спасао га добротвор СРБИН ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ!

На Земљи су потребне екстремне температуре да се произведе нуклеарна фузија, при којој се два нуклеуса (језгра) „спајају“ и чине тежу језгру уз ослобађање енергије. Сам процес ослобађа невероватно много топлоте и енергије, што је видљиво голим оком сваки пута када погледамо сјајну звијезду на тамноме небу.

Оно што је, пише Биг Тинк, супротно од фузије, је процес фисије или разбијања атома који се догађа када се језгра атома разбијају у ланчаној реакцији. То такође ослобађа огромне количине енергије, и тренутно се користи за развој нуклеарног оружја и за нуклеарне електране, али за разлику од фузије, фисија оставља и велике количине радиоактивног и опасног отпада.

(ВИДЕО) МОЋНИ ЦРВЕНИ ЗМАЈ СЕ НЕ ПЛАШИ ПЕНТАГОНА: Кина мења војну доктрину самоодбране, Ђинпинг уводи ПРЕВЕНТИВНИ НУКЛЕАРНИ УДАР!

То је један од разлога зашто научници широм света журе да смисле сигуран и поуздан начин за производњу и стварање услова потребних за нуклеарну фузију, која би, у теорији, једног дана свету могла да осигура неограничену количину чисте енергије.

Успех ЕАСТ је велики корак ка том циљу. Но, потребно је још много детаљних истраживања. Док им је ово дало прилику да виде како се понаша „вештачко сунце“ и који су условии потребни за фузију, схватили су како мало знају о томе како се понаша плазма при таквим температурама, и то је само један од низа препрека са којима ће се суочити на путу до „чисте и неограничене“ енергије.

ХАОС И ПАНИКА НА СКУПШТИНИ НАТО: Упалили се аларми, учесници БЕЖАЛИ У СТРАХУ!

Између осталог морају да пронађу довољно горива како би створили такве услове, обезбеде стабилност у реактору, и онда целу ту компликовану технологију учине комерцијално исплативом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) МИГРАНТСКИ КАРАВАН НАДИРЕ КА АМЕРИЦИ: Трамп не оудстаје од слања трупа на границу са Мексиком!

ВРЕМЕНСКО ЛУДИЛО У СРБИЈИ! Обелодањено КАКВА ће зима бити, а у јануару нас чека НЕВЕРОВАТАН ОБРТ!

(ВИДЕО) ЛЕГИЈА И ДУЋА МИ НУДИЛИ 500.000 ДА НАМАМИМ ЧУМЕТА ДА ГА УБИЈУ! Жабац открива: Зашто је Савићевић слао хеликоптер по Синишу Михајловића, шта се Лука Бојовић заклео на Аркановом гробу

ЗЛАТИБОР ЛОНЧАР О СПОРНИМ ЛЕКОВИМА: Пацијенти да прате промене на кожи и да се јаве лекару ако примете нешто неуобичајено

КОНГРЕС САВЕТУЈЕ ТРАМПА: Председниче, посетите Србију

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon