Printscreen
ВИДЕО Русија Свет

(ВИДЕО) НОВИ СУХОЈ ИЗАЗВАО ПАНИКУ У САД: Оно за шта је способан Американци имају тек на папиру

Руски ловац пете генерације Су-57 ПАК-ФА већ је данима главна тема америчких медија чија су специјалност геополитика и војно-стручна тематика, нарочито након што је руски генерал Виктор Бондарев изјавио да се овај авион може да надогради до те мере да се слободно може назвати и авионом шесте генерације.

И док америчка војска улаже невероватне напоре у развој и профилирање авиона шесте генерације, високи руски званичници чија земља још увек није усвојила авион пете генерације, сада јавно говоре о руском авиону шесте генерације. То су изјаве које су Американце дигле на ноге.

„Ради се о изузетном авиону који по својим укупним летним и тактичким карактеристикама може бити авион не само пете, већ и шесте генерације“, изјавио је председник Већа Федерације за одбрану и сигурност, генерал-пуковник Виктор Бондарев говорећи о Су-57.

Виктор Бондарев, како пише портал Руссиа Беyонд, је бивши командант руских ваздушно-свемирских снага и херој Руске Федерације, који је у детаље упознат са могућностима новог руског ловца пете генерације Су-57. Он је у својој изјави која је узбуркала америчку стручну јавност навео како „овај авион има огроман потенцијал за модернизацију“.

„Његова изузетан ниво стелтности даје основ за даљи развој у свим правцима. Он представља производ највиших техничких достигнућа у савременој ваздухопловној науци, и то не само у Русији, него и у целом свету“, додао је он.

Американци који су у неколико наврата јавно изнели информације како разматрају различите концепте авион шесте генерације који ће се наметнути као захтеви приликом његове производње су се, ако и обично, одмах узнемирили на сам спомен угрожавање њихове недодирљиве ваздушне надмоћи у односу на остатак света.

(ВИДЕО) ДЕЧАК ИЗАШАО ИЗ ШКОЛСКОГ АУТОБУСА И ПОЈУРИО ПРАВО ПОД КАМИОН: Реакција возача ће вас оставити без даха!

Тај авион бу треба да буде замена за америчког ловца пете генерације Ф-22 “Раптор”. Међутим, Американци за сада немају јасно профилисану листу техничко-тактичких приоритета па је још увек нејасно против каквих циљева би се уопште борио. Врло је вероватно да је амерички пројекат Пенетратинг Цоунтер Аир, пројекат развоја авиона шесте генерације, највише одмакао и да ће он бити полазна тачка за разраду тих авиона. И летачко особље са Ф-22 “Раптор” је укључено у овај пројекат, с основним циљем синергије науке и практичног искуства, који ће дати најбољи могући резултат.

У стварању авиона шесте генерације учествује и америчка Ратна морнарица која такође анализира различите опције примерене њеним потребама. Радна верзија пројекта авиона шесте генерације, који се развија за потребе америчких поморских снага, носи име Неxт Генератион Аир Доминанце.

Често се овај пројект још назива Ф/А-XX. Међутим, баш као и у случају с пројектом Пенетратинг Цоунтер Аир, ни амерички поморци нису сасвим расчистили са каквим ће се све претњама њихово ваздухопловство суочити после 2030. године. Иначе, овај пројекат води америчка мултинационална компанија Боинг, и он предвиђа развој летелице која ће се производити у две варијанте: посадној и безпосадној. Основа за развој Ф/А-XX ће бити експериментални демонстратор X-47Б, производ америчке корпорације Нортхроп Грумман.

(ФОТО) ЈЕЗЕРО У СРБИЈИ КРИЈЕ МРАЧНУ ТАЈНУ: Заледићете се када видите његов облик и чујете легенду!

Америчким војним стручњацима никако није јасно како су Руси без опсежније аналитичке студије тако брзо донели закључке шта се то очекује од авиона шесте генерације и, уопште, какве ће бити карактеристике будуће ваздушне битке. Стога део америчких стручњака закључује да постоји мала вероватноћа да ће руски Су-57 бити основна руска концепција за остваривање ваздушне превласти у периоду након 25-30 година.

Извор: kurir.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Србија не уводи санкције пријатељима

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА КОД КОВАЧИЦЕ: У тешкој саобраћајној несрећи погинула 16-годишња шампионка у фитнесу, њена мајка и најпознатија српска бодибилдерка

Снажан земљотрес на иранско-ирачкој граници (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu