Printscreen
ВИДЕО Регион

(ВИДЕО) НОВА ТУЧА У ШКОЛИ У ТУЗИМА: После масовног обрачуна црногорских и албанских ђака, отац ударио наставника!

Тензије у школи "25. мај" у Тузима, после туче гимназијалаца, не јењавају. Родитељ незадовољан због искључења детета физички напао професора социологије.

После одлуке Наставничког већа Гимназије „25. мај“ у Тузима, а поводом инцидента који се пре месец дана догодио у школском дворишту да се један број ученика искључи, родитељ једног од искључених, у понедељак је у просторијама школе физички напао професора социологије чији идентитет у школи не желе да саопште.

Према незваничним информацијама човек је изненада физички насрнуо на професора, који је некако успео да се одупре нападачу, пишу Новости. Директорка школе Милиана Дабовић је казала да је поводом актуелне ситуације, очекивана тензија у школи на дан када се формализује одлука о искључењу већег броја ученика.

„Школа се према томе односи са пуном одговорношћу. Тренутна ситуација у школи је мирна“, тврди Дабовићева.

Он је био „Плава звер“, човек кога се и Хитлер плашио (ВИДЕО)

Ову школу недавно су потресле две масовне туче ученика црногорске и албанске националности, а епилог је искључење 12 ученика, док су 22 кажњена укором. Управа школе је тада упозорила да неће толерисати било какво непоштовање принципа разумевања и толеранције, те да у овој васпитно-образовној установи нема места било каквом насиљу. Ова одлука је подржана од Савета родитеља, Ученичког парламента и Школског одбора.

За ескалацију вршњачког насиља, према речима Кристине Михаиловић из Удружења „Родитељи“, криво је целокупно друштво, а не нека школа појединачно.

„Сви смо допринели да се деца на такав начин понашају. Подршка се мора пружити детету, али и породици и то од стручних људи. Нажалост ми у Црној Гори немамо развијене сервисе подршке“, каже Михаиловић.

Андреа Мићановић из Уније средњошколаца Црне Горе, сматра да се насиље у школама дешава у континуитету и то не само у гимназији у Тузима, већ у великом броју школа у Црној Гори.

„Ми већ две године позивамо надлежне институције и све друге заинтересоване да заједно радимо на решавању овог проблема“, додаје Мићановићева.

(ВИДЕО) ПОЛА ВЕКА ЖИВЕЛИ ИЗОЛОВАНИ У ДИВЉИНИ СИБИРА: Нису знали да је био Други светски рат, а желели су само ЈЕДНУ СТВАР!

Nova tuča učenika u holu Gimnazije u Tuzima

Posted by Podgoricki vremeplov on Thursday, 19 October 2017

Извор: Новости/Курир

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић половином децембра у Москви

ОН НИЈЕ ЧОВЕК, ОН ЈЕ МОНСТРУМ: Убио је Николу а онда га са породицом данима тражио по насипу

Шта ту жуља Америку: Срби са Русима и Кинезима у паклу Сирије

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon