РТРС
Регион

(ВИДЕО) НОВА ХУТБА ПРОТИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Имам сарајевске џамије Српску назива геноцидном, а Србе кољачима

Имам сарајевске џамије "Краљ Фахд", Незим Халиловић Мудерис поново је са застрашујућом мржњом говорио о Србима и Републици Српској. У хутби под насловом "Шта је за нас Бошњаке девети јануар", Српску назива геноцидном творевином, а Србе фашистима, четницима и кољачима.

ДРАМА У ВИШЊИЧКОЈ БАЊИ! Очајни отац: Убише ми једног сина, како ћу и без другог?

Званичници Исламске заједнице, истражни органи, бошњачки политичари – ћуте!

Србомржња Незима Халиловића Мудериса постала је дијагноза. Уочи 9. јануара поново се повампирила. Уместо верске молитве у препуној џамији – све Србе, чак и оне који су у 2. светском рату војевали на страни партизана, назвао је „четницима којима је, каже, кокарда једино трајно обележије“. У 15-оминутној хутби нижу се увреде пуне мржње, у којима се повремено присети и Хрвата или како их како каже „усташа““.

„Прихватајући 9. јануар за годишњицу ‘геноцидног ентитета’, Срби су прихватили националистичко фашистичко наслеђе, а обележавајући 9. јануар Срби несвесно признају агресију и геноцид и све оно што је настало као резултат тога“, рекао је Мудерис.

(ВИДЕО) НАЈКРАЋИ ХОРОР ФИЛМ НА СВЕТУ: За само 15 секунди занемећете од шока!

Подучава са минбера, члан Ријасета Исламске заједнице, окупљене у џамији и како је “заборав најбездушнији непријатељ једног народа“. Но напрасно је „заборавио“ властити ратни пут. Командант Диверзантског одреда који је по њему и добио име „Мудерис“, потом командант озлоглашене Четврте муслиманске бригаде! Не тако давно јавно се, сарајевским медијима хвалисао како је са својим диверзантима „очистио“ Брадину. Ону исту у којој је само за неколико часова, убијено 50-оро српске нејачи, жена деце и стараца. И Коњиц су „одбранили“ и прије напада, говорио је верски поглавар. Све до последње проповеди Мудерисова мрзилачка доктрина бележи постојаност. Ређале су се хутбе, фетве, покличи… Исламска заједница је ћутала! И ћути поново!

(ФОТО) ОПШТИ ХАОС У НОВОМ САДУ: Црним џипом се закуцао у паркиране аутомобиле, па се преврнуо на кров

„То говори да је радикализација кренула својим великим замахом..То у БиХ постаје свакодневица – све је више таквих џемата, таквих верских достојанственика који наступају на такав начин“, истакао је Мехмедалија Нухић.

Својевремено је Мудерис, нобеловца Иву Андрића прогласио „четничким идеологом“. Уследила је харанга на књижевну громаду, сарајевских интелектуалних конвертита. Са истог минбера и из исте џамије – два дана уочи атентата на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима, бесан због дебакла Резолуције о Сребреници пред Саветом безбедности, Мудерис је молио Алаха да „уништи њихову власт, њихове породице и затре им траг“. Да ли га је „послушао“ Алах или неко од присутних у џамији!? Ко год је, уследио је покушај конверзије речи у дела и варварско каменовање страног државника! Последње Мудерисове отровне стреле мету не траже само на српским главама, већ и у БиХ Уставу, спорадични је глас разума из Сарајева.

Ни врховни тумачи Устава, који из сарајевских белих двора, подврискују на све и свашта, не реагују Мудерисове раскошне „опсервације“! “Празнују“ и истражни бх. органи! А никако не би смели!

Амерички сенат: „Заветници најутицајнија проруска странка у Србији!“

„Његова и ратна и данашња улога морале би бити предмет активности Тужилаштва БиХ и безбедносних агенција он је и данас извор ширења мржње према другим народима и порука које могу бити позив на одређена понашања“, додао је стручњак за безбедност Џевад Галијашевић.

Тужиоци, безбедњаци, истражиоци свих претходних година затварали су и очи и уши, не само на верско „учење“ ратног војсковође. Већ и на спорадична упозорења како је џамија из које мржњу шири, стециште радикалних исламиста и центар вехабијског учења. Одћутали су и чињеницу да је џамија Краља Фахда екстериторијални део БиХ под патронатом Саудијске Арабије! Да ли је онда Мудерисова патологија – заједнички пројекат Исламске заједнице, саудијских ментора и дела радикализованог Сарајева!? И шта је следеће из богатог Мудерисовог опуса?

Прошле године Мудерис је исто причао:

ШОКАНТНА ТВРДЊА ДЕТЕКТИВА! Неко кочи истрагу о нестанку Барбаре, УВЕРЕН САМ ДА СЕ НИЈЕ УДАВИЛА У ТИСИ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПУКЛА ТИКВА? Покрет „Бели, само јако“ се ОГРАДИО од Белог, а он наставља борбу за Београд

ЛАЗАНСКИ ПРОГОВОРИО О НАОРУЖАЊУ ИЗ РУСИЈЕ: Истина о цени МИГ-ова, С-300 и пријатељству са Русима!

ВУЛИНОВА ТЕТКА ПОСТОЈИ? Управа је пронашла њен идентитет

ПОГЛЕДАЈТЕ: Овај човек је најбољи глумац свих времена!

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ ПРАВА ИСТИНА О ГОЛОМ ОТОКУ! Физички рад је био тежак, али су најгори били ГЛАД И ЖЕЂ!

Извор: РТРС

Оставите коментар