Усташе славе "Олују" (Фото: Јутјуб)
Регион

(ВИДЕО) НОВА ДОЗА ИДИОТИЗМА У ХРВАТА: Како их само није срамота?! Ово је кап која прелива чашу!

У Загребу се спрема промоција још једне књиге која негира усташке злочине. Центар "Симон Визентал" тражи забрану дела "Разоткривена јасеновачка лаж".

ХАРАДИНАЈ И ТАЧИ ИДУ У ХАГ?! Извештај Дика Мартија ЗАВИО ШИПТАРЕ У ЦРНО! Паника на КиМ – НЕМА НЕДОДИРЉИВИХ!

“Јасеновац није био логор смрти, нико у њега није доведен да би био убијен. На ово место нико није доспео зато што је био Србин, Јеврејин или Ром.”

На овој идеолошкој платформи у режији нове, ревизионистичке, хрватске историографије поникла је и књига „Разоткривена јасеновачка лаж“ аутора Јосипа Печарића и др Стјепана Разума, чија је промоција заказана за 17. јануар у дворани Исусовачке цркве у Загребу.
На најаву промоције овог контроверзног издања која негира усташке злочине и Холокауст реаговао је Центар “Симон Визентал” који је позвао хрватске власти да забране ову књигу, као и сва остала дела сличног садржаја.

ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ ХИТНО ОПЕРИСАН!

Огласио се ШЕШЕЉ након ОПЕРАЦИЈЕ СРЦА: Ево шта је рекао

У саопштењу које је потписао ловац на нацисте Ефраим Зуроф Хрватска се подсећа да треба да предузме све кораке да би спречила негирање Холокауста и историјских чињеница.

– Ово дело негира масовна убиства Срба, Јевреја, Рома и хрватских антифашиста у Јасеновцу. Хрватска је чланица Међународног савеза за сећање на Холокауст и требало би да предузме све кораке да спречи негирање Холокауста и историјских чињеница – наводи се у саопштењу.

АЛБАНКА РАИМОНДА, УБИЦА СРБА НА КиМ, КОНАЧНО ДОБИЛА ПОЗИВ ЗА ХАГ: Прва жена терориста ОВК иде пред Специјални суд

Иначе, издавач књиге је Друштво за истраживање троструког логора Јасеновац, чији је основни циљ негирање усташких злочина и ревизија историјских чињеница. Ово друштво већ је издало и књигу „Јасеновачки логори – истраживања“ аутора Владимира Хорвата, Игора Вукића, Стипе Пилића и Бланке Матковић. У њој се, између осталог, наводи:

(ВИДЕО) ВУЛИН УПОЗОРАВА: Послали су нам јасну поруку да ХОЋЕ ДА ЗАРАТЕ СА СРБИЈОМ – морамо спречити ширење велике Албаније!

ДОДИК ОДБРУСИО КОМШИЋУ И САРАЈЛИЈАМА: Комшић може да прича шта хоће, Дрина је СРПСКА река, а Сарајево вештачки град створен на експлоатацији Бањалуке! И то хоћете поново? Е, неће се десити!

– Заточеници у логор нису довођени да би били убијани. Узроци смрти били су болест, одмазде и казне за поједине преступе, те партизански и савезнички напади. Нико у логор није доспео, нити био убијен, само зато што је Србин или православац.

Осврћући се на рад ове организације, Центар „Симон Визентал“ оцењује да је Друштво за истраживање троструког логора Јасеновац, које спонзорише промоцију, основано у циљу скривања страшних злочина које су на Балкану починиле усташе.

– Ове злочине потврђују историјски документи, сведочанства преживелих и бројна истраживања угледних историчара. Дела попут „Разоткривене јасеновачке лажи“ у Немачкој или Аустрији одмах би била забрањена – пише Зуроф у саопштењу.

БОРБА ЗА ЖИВОТ МАЈКЕ И БЕБЕ НАКОН НЕСРЕЋЕ КОД КРУШЕВЦА: Погинуо мушкарац, а тешко повређену трудницу лекари ПОРОДИЛИ ЦАРСКИМ РЕЗОМ

А аутори књиге Јосип Печарић и Стјепан Разум у јавности су познати по активистичком ревизионистичком деловању. Они припадају корпусу хрватских квазиисторичара чије дело, како објашњавају познаваоци прилика у Хрватској, има циљ да скрене пажњу са истинског истраживања злочина НДХ.

Печарић је угледни математичар који се у слободно време бави ревизијом историје, а широј јавности је познат јер је 2015. године дао подршку иницијативи да усташки поклич „За дом спремни“ постане службени поздрав који би се користио у хрватској војсци.

ГАСТОСА ИСКАСАПИЛИ МЕСАР И ЖЕНА: Певачица га намамила, муж га УБИО ЛОПАТОМ, а онда га раскомадали и исекли на делове!

Други аутор Стјепан Разум је католички свештеник запослен у Хрватском државном архиву, а бави се црквеном историјом. Стјепан Разум је на свом фејсбук-профилу 2017. године, у неколико наврата објавио видео-поруке у којима се рехабилитује политика Адолфа Хитлера и негира постојање гасних комора у Аушвицу. Један од њих употпунио је и статусом: „Не ради се о подметању само Хрватима у Јасеновцу, већ се то исто ради и Немцима с Аушвицом“.

Осим књиге, контроверзно је и место промоције. Исусовачка црква у Загребу често је место промоције нове хрватске историографије. У овом храму, иначе, одржавају се и мисе за поглавника Анту Павелића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ГОТОВ ЈЕ? Траже хитну смену Рамуша Харадинаја због АФЕРЕ СА 35 САВЕТНИКА!

МИЛО БИ АМФИЛОХИЈА У ЗАТВОР! Поднета кривична пријава против митрополита црногорско-приморског!

(ВИДЕО) ЗАШТО РУСИЈА ЋУТИ О С-500?! Америчке медије копка зашто из Москве нема новости о СУПЕРИОРНОМ УБИЦИ НЕВИДЉИВИХ АВИОНА!

(ВИДЕО) ДЕЧАК ПРОДАО БУБРЕГ ДА БИ КУПИО АЈФОН, А САДА МУ СЕ ЛЕКАРИ БОРЕ ЗА ЖИВОТ! Осам година након операције СВЕ ЈЕ КРЕНУЛО ПО ЗЛУ!

ТАЈНА ВЕЗА 2 УБИСТВА КОЈА СУ ПОТРЕСЛА БЕОГРАД! Чаба Дер убио и адвоката Мишу Огњановића, а на то указују ОВЕ СЛИЧНОСТИ у ликвидацијама!

Извор: Вечерње новости

Оставите коментар