Printscreen
ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) НОЋ СЕ ПРЕТВОРИЛА У ДАН: Мистериозна ватрена кугла стигла с неба и експлодирала у Лапонији!

Фински научници покушавају да открију порекло и путању ватрене кугле, која је у четвртак осветлила ноћно небо на северу земље.

Неидентификовани објекат је на пет секунди при паду потпуно обасјао небо и изазвао ударни талас који се осетио попут експлозије у финској арктичкој покрајини Лапонији.

(ВИДЕО) ДИВЉЕ СВИЊЕ СЕ ОДОМАЋИЛЕ У НОВОМ САДУ: Ево како су једног Лалу поштено испрепадале!

Међутим, бљесак је био толико јак да се видео и у северној норвешкој покрајини Финнмарк, и на руском полуострву Кола. Научници верују да се ради о метеориту и да се он није, као што је најчешће случај, распао у атмосфери, већ да се срушио на Земљу.

“Верујемо да се срушио у забачени део Финске”, рекао је професор физике Томас Кохут са Универзитета у Хелсинкију. Он је описао метеорит као „један од најсјајнијих“ досад виђених.

“Били бисмо срећни да га пронађемо, јер је то јединствена прилика да дођемо до иначе недоступног свемирског материјала”, додаје Кохут.

Пре 20 година заборавио где је паркирао аутомобил: Сад је случајно налетео на њега, мислио је да му је украден

Међутим, потрага за метеоритом отежана је јер тај део света тренутно има само четири сата дневне светлости. Очевидац Атле Сталесен испричао је да је видео мистериозни небески објект северно од финског града Инарија.

“Светло је било свуда око нас, као велика експлозија која је трајала неких пет, шест секунди”, рекао је.

Мортен Билет из Норвешке метеорске мреже каже да је метеорит заиста експлодирао неколико пута на свом путу према Земљи и да се веројатно забио у планину.

ИСПЛИВАЛИ ДОКУМЕНТИ ЦИА СА ОЗНАКОМ ВИСОКЕ ТАЈНОСТИ: Ово је велика мистерија Југославије! Од ње су стрепели чак и Американци!

Fireball Blazes Across Sky in Finland

A man in Finland set up a camera to film the Northern Lights—and caught a brilliant fireball blazing across the sky. http://abcn.ws/2hGQLb9

Posted by ABC News on Friday, 17 November 2017

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Америка удара на Русију и гасом, а Србија жртва

Пољска на путу ка референдуму?

(ФОТО/ВИДЕО) НЕ ЗАНИМАЈУ ГА ИГРИЦЕ: Милутин има тек пет година и ради нешто невероватно!

Извор: Курир.рс/индеx.хр

Оставите коментар