ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ЊИХ ПРАТЕ НАЈБИЗАРНИЈЕ МИСТЕРИОЗНЕ ПРИЧЕ: Чули сте за масоне, ово су њихове највеће тајне

Слободни зидари или масони су једно од најтајновитијих друштава у свету око кога се распредају многе приче и контроверзне теорије.

Постоје већ вековима, али по њиховој верзији чак и много, много дуже. Своје тајне и обичаје преносе са генерације на генерацију, и то само по себи изазвива многе спекулације. Доносимо 10 чињеница о масонима, али их треба узети са резервом јер никада нису доказане.

(ФОТО) ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА: Адвокат искрварио на рукама рањеног сина (26), избезумљени младић дозивао помоћ и јаукао „тата, тата“

1. Имали су кључну улогу у истраживању свемира?

Неки кажу да је циљ масона владавина светом, али неки кажу да је њихов циљ Месец. Астронаути у Аполо мисијама укључујући и База Олдрина су били масони. Њихове ритуалне одоре су биле на Месецу, а Олдрин је Месец заузео у име масонске ложе Тексаса.

2. Андерс Брејвик је био масон

Брејвик који је одговоран за масовно убиство у Норвешкој 2011. године је био члан ложе Светог Олафа у Ослу. Он је експресно искључен, али је његово чланство и даље предмет дебате.

3. Њихов симбол је на новчаници од једног долара

Ако сте икада гледали новчаницу од једног долара морали сте да приметите Свевидеће око изнад пирамиде. То је масонски симбол, а натпис изспод њега је латински и значи – „нови светки поредак“. Иако многи тврде да то није дело масона, јер је једини масон у комиету за дизајнирање био Бенџамин Френклин, и да је случајност превелика је.

(ФОТО) У ВРЕМЕ УБИСТВА МИШЕ ОГЊАНОВИЋА, САЊА И НЕ СЛУТЕЋИ ОБЈАВИЛА ПОСЛЕДЊУ ПОРОДИЧНУ ФОТОГРАФИЈУ: Срце ће вам пући!

4. Раде на томе да контролиши политичаре и фнансијере у многим земљама

Повезаност масона и корупције је често документована али и добро заташкивана. Пола милиона масона раде у британским банкама, политици и влади. Чак контролишу и болнице и универзитете.

5. Не воле атеисте

Није могуће бити масон ако сте атеиста. Први услов је да верујете у вишу силу неке врсте. Појединци који су традиционално искључени из других организација јер су хомосексуалци овде су добродошли. Жене још не могу да буду чланови али неке ложе желе да то промене.

6. Опседнути су сунцем

СА ЂИЛАСОМ, ПА МАКАР И НА СИЛУ! Бошко Обрадовић обесмислио сопствену странку!

Верују да исток симболизује поновно рођење. Певају Сунцу током његовог пута по небу. Масонске ложе се граде окренуте истоку или западу како би контролисале моћ сунца.

7. Њихови ритуали укључују омчу

Ритуали иницијације иако су описиван као лепи, укључују и омчу. Није јасно да ли је то претња, позив на ћутање или симбол непрекинутог конопца, али вреди га поменути.

8. Имају тајне шифре

Ово је једна од најпознатјих чињеница о масонима, али се мисли да имају само једну шифру. Истина је да имају више. Када је човек који је знао главну шифру, убијен они су је заменили и сада је зна тек њих неколико.

9. Имају тајно руковање

Иако неки то негирају, масони имају бар један тајни систем руковања. Постоји чак и израз који кажу ако су у смртној опасности, кој би требало да остале масоне упути да им пруже помоћ.

(ВИДЕО) ШОК СНИМАК ИЗ ВЛАДИЧИНОГ ХАНА! Жена је заливала цвеће на тераси и нашла нешто што је свим комшијама УТЕРАЛО СТРАХ У КОСТИ!

10. Неће сведочити против другог масона

Наређено им је да не сведоче против другог масона. Признају да је то кривоклетство, али је мање зло од издаје.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ли: Питање Косова најважније за Србију, не треба постављати рокове

Преминуо Оливер Драгојевић

Пацоли: Подела би била кршење суверенитета Косова, већ смо дали све

ЂЕТИЋИ, ЗАР ВАС НИЈЕ СРАМОТА: АЛБАНЦИ вам у сред ЦРНЕ ГОРЕ дижу СПОМЕНИК свом ЛАЖНОМ НАЦИОНАЛНОМ ХЕРОЈУ!

ПОДЕЉЕНО ЧАК ПЕТ ЦРВЕНИХ КАРТОНА: Хрватска после туче у базену победила Италију и освојила бронзу

(ВИДЕО) РУСИ УЗЕЛИ НАЈВЕЋЕ ЗАЛИХЕ НАФТЕ И ГАСА НА СВЕТУ: Путинов је Северни пол, МОЋ РУСКОГ ОРУЖЈА не оставља дилему!

Притворен бивши председник Јерменије: Злоупотреба власти против демонстраната

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
26°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
32°
Sun