Друштво Србија

(ВИДЕО) НИШТА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТО: Руски експерти упозорили Србе о мрежном рату који Америка води против нас

Руски геополитичари Александар Дугин и Леонид Савин одржали су промоцију српског издања своје књиге "Мрежни ратови". У препуној сали Правног и пословног факултета они су говорили о најновијим методама ратовања који не подразумевају нужно и оружани сукоб.

ПОНИЖЕЊЕ СРБИЈЕ И СРПСКИХ ЖРТАВА! Заветници реаговали на скандалозну фотографију Брнабићке и Харадинаја!

Савин и Дугин су објаснили на који начин САД покушавају методама мрежног ратовања да мењају реалност у другим земљама, утичу на измену система вредност, изазивају кризе и промене система, често без испаљеног метка.

Професор Дугин је посебно објаснио улогу медија и друштвених мрежа попут Фејсбука, Твитера и Инстаграма које могу да се користе како би се изменила реалност једног друштва и државе. Он је навео примере где је манипулацијом измишљена вест постајала реалност.

Дугин је говорио о почетку сукоба у Сирији када је телевизија Ал Џазира пустила лажни пренос наводног протеста на тргу у Алепу користећи старе снимке са протеста у Египту. Ускоро су становници Алепа само дошли на трг да би видели шта се дешава, па се трг у том граду напунио људима. Када се скупило довољно људи, Ал Џазира је променила пренос и почела да преноси права дешавања из Алепа. На овај начин виртуелна реалност је постала стварна.

„За дом спремни“ може понекад, петокрака није спорна

Они су упозорили да процеси на којима раде САД воде ка дехуманизацији, креирању нове реалности која више одговара САД и либералним снагама и слабљењу друштва и држава.

Иако су они први аутори који су у Русији почели да говоре на тему мрежних ратова, данас при руској војсци постоји читав сектор који се бави том тематиком. Они су изразили наду да ће и Војска Србије основати такав сектор у својим редовима како би могла да се одупре мрежним нападима којима је изложена и Србија.

Књига обилује примерима из Украјине и Сирије, али и Србије и земаља Латинске  Америке, где су методама мрежног рата изазвали сукоб, промену власти, променили систем вредности или дестабилизовали државу.

Додик: 1. март није и неће бити празник за Републику Српску

Након слушања овог предавања и читања књиге на потпуно други начин ћете гледати на друштвене мреже, тумачити поједине догађаје  које су се десиле у Србији, али и другим земљама, моћи ћете да препознате мрежне нападе који се воде против наше земље. Књига посебно истиче и учешће невладиног сектора у мрежном ратовању.

Издавачи књиге су „Авала пресс“ и портал Правда, књигу можете наручити на телефон 063 102 28 55. Цена књиге је 500 + птт трошкови.

Интерпол брутално ударио на Србију – Београд хитно одговорио


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МРАЧНЕ ТАЈНЕ ВАТИКАНА: Опатице третиране као слушкиње?

Прва реакција Србије на слање војника Црне Горе на Косово

Путиново обраћање — Почетак нове епохе у свету

(ВИДЕО) ПОМОЗИ БОЖЕ, ДА УЗМЕМО ЗЛАТО! Руси служили литургију и гледали – хокеј!

Извор: Правда

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Mon
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu