Foto: Printscreen YT
Свет

(ВИДЕО) НИКО НИЈЕ ПРЕЖИВЕО БЕГ ИЗ АЛКАТРАЗА, А ОНДА ШОК: ФБИ добио МИСТЕРИОЗНО ПИСМО које је после пуних 50 година открило ПРАВУ ИСТИНУ!

Алкатраз је све до 1963. године био најчуванији и најсигурнији затвор у САД. Због његове локације на острву у средини залива Сан Франциска у Калифорнији, практично је било немогуће побећи, али ни то није спречило више од 30 затвореника да ипак покушају бег до слободе.

Верује се да нико није успео док није стигло мистериозно писмо. Наиме Френк Морис и браћа Џон и и Кларенс Англен који су у затвору завршили због пљачке банака 1962. године побели су из озлоглашеног Алкатраза.

Ево где ће Мира Марковић ће бити сахрањена

Они су пуних шест месеци неуморно припремали свој бег. Они су за то време копали кашикама како би проширили вентилационе канале како би успели да побегну из затворске ћелије.

(ВИДЕО) СРПСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ БИЛИ СПРЕМНИ ДА УЂУ НА КиМ! КОСМЕТСКИ ОДРЕД је највећа тајна СРЈ! Ево ко га је 2000. СПРЕЧИО да се врати на нашу СВЕТУ ЗЕМЉУ!

Верује се да су после тога сплавом на надувавање који су направили од кишних кабаницаи кренули у воду у мрклу ноћ и од втада их нико није видео. Пре тога су направили и лутке које су требале да их „глуме“ како нико од стражара не би приметио да фале.

Главе су направили од смесе ВЦ папира и сапуна, а за косу су користили властите длаке. Многи нису веровали да је тројац преживио бег и стварно се докопао слободе.

СРПСКОМ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦУ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Са 1,9 промила алкохола се закуцао у ауто у којем је било мало дете! ТВРДИ ДА ЈЕ ЈЕО ВОЋЕ!?

ФБИ верује да су се браћа утопила приликом бекства али је породица Англин тврдила да су у томе успели, те су говорили да су са једним од њих у контакту и да живи у Бразилу. А онда су се седамдесетих година појавиле фотографије које доказују да су живи, а 2013. године се појавило и писмо које је Џон Англен наводно послао ФБИ. У њему је написао:

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ СТУДЕНТКИЊЕ КОЈА ЈЕ СЛУЧАЈНО ИЗМАКЛА КАНЏАМА МАКРОА: Отишла сам на београдски сплав, заводљво заплесала, док ме неко није ЗГРАБИО ЗА РУКУ! Од тада се дан данас окрећем да видим да ли ме неко прати…

„Моје име је Џон Англен. 1962. године сам са братом Кларенсом и Френком Морисом побегао из Алкатраза. Имам 83 године и у лошем сам стању. Имам рак. Да, те ноћи смо се сви извукли, и то једва! Франк је умро у октобру 2005. године. Његов гроб је у Александрији, закопан је под другим именом. Мој брат је умро 2011. године.

Ако ово објавите на ТВ да у затвору нећу провести више од годину дана и да ћу добити право на лечење, написаћу вам где се тачно налазим. Ово није шала“.

ДОШЛИ СУ НАОРУЖАНИ УСРЕД НОЋИ, ВЕЗАЛИ ЧУВАРА И СТАВИЛИ МУ КЕСУ НА ГЛАВУ: Син власника фирме о нападу на фирму 5Д! Постојимо од 1969, сада је све СПАЉЕНО И ПРЕТВОРЕНО У ПЕПЕО!

Према писму, Џон је већину свог живота живео у Сиетлу,а осам година је провео у Северној Дакоти. У време кад је писмо послато наводно је живео у јужној Калифорнији.

(ВИДЕО) КО КАЖЕ ДА НА ОСТРВУ НЕМА ХУЛИГАНИЗМА: Жестока туча навијача Барнлија и Кардифа! Пребијени мушкарац и жена

Рођак браће Англен рекао је да је његова бака неколико година после бега примала руже са потписом Џона и Кларенса.

Ове године је ФБИ потврдио је да писмо заиста постоји. Истрага о њиховом бегу остаће на снази све до 100. рођендана сваког од наведених бегунаца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„Бесмртни пук“ ове године у 10 градова широм Србије

(ФОТО/ВИДЕО) ГОРИ НОТР ДАМ! Велики пожар у париској катедрали!

ТУГА У КРАЉЕВУ! Омиљени професор погинуо у стравичном судару са камионом! НИЈЕ НАМ ЈАСНО ШТА СЕ ДОГОДИЛО, ИЛИЈА ЈЕ БИО ОДЛИЧАН ВОЗАЧ!

РЕПУБЛИЧКИ ГЕОДЕТСКИ ЗАВОД: Од укупно 170 служби за катастар непокретности у Србији, њих 152 раде у пуном капацитету а у само 18 уведен је обавезни минимум рада!

(ВИДЕО) МАРИЈА ОБРАДОВИЋ И ДАРКО ГЛИШИЋ ПОСЛАЛИ ХИТ ПОРУКУ Спремили су брдо сендвича за 19. април, али су и даље забринути: Мислиш ли да их имамо довољно? Можда за првих неколико стотина аутобуса!

НЕКАДАШЊИ ШЉУКИН ТЕЛОХРАНИТЕЉ ВОЗИО СА 1,9 ПРОМИЛА Станковић: Нисам много попио! Био сам на воћној дијети па мора да је због тога!

Kurir.rs/BBC

Оставите коментар