Printscreen
ВИДЕО Друштво Србија

(ВИДЕО) НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ! ИСПОВЕСТ СРПСКОГ ОФИЦИРА: Ја сам оборио Ф-117, држава је сада лажирала извештај, тврде да је неко други срушио СТЕЛТА!

Пуковник Ђорђе Аничић један од српских хероја који је 1999. директно учествовао у обарању „невидљивог“ америчког бомбардера Ф-117 данас је и сам постао невидљив.

Наиме, иако је један од најзаслужнијих за обарање „стелта“ он је ове године избрисан са списка људи који су починили ово херојско дело и у најновијој књизи коју је објавило Министарство одбране „Пад ноћног сокола“ – он се не спомиње већ је на његово место „накнадно убачен“ други официр.

(ВИДЕО) ИНЦИДЕНТ ИСПРЕД ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: Муслимани покушали да отму српску заставу

О најновијем прекрајању историје и његовом избацивању из посаде ракетног система НЕВА – којим је оборен НАТО бомбардер, пуковник Аничић говорио је у емисији „Поглед на Исток“ аутора и водитеља Слободана Стојичевића.

Иначе својевремено је и пуковник Бошко Дотлић говорио о тој ноћи где је истакао улогу тада потпуковника Аничића:

– У једном тренутку заиста се „небо напунило“, и после два ујутру кренули смо да „пратимо циљ“. Пустили смо „Ф-16“ да уђе дубоко, а затим смо лансирали ракету. Ја сам руководио гађањем, а са мном су били потпоручник Тиосав Јанковић и заставник Драган Матић. Пре мене, у смени је командовао пуковник Ђорђе Аничић. Голдфејна је погодила прва ракета. Пошто је одмах изгубио висину, друга „нева“ је прошла мимо њега. Јасно смо видели погодак на небу.

Морали смо да сачувамо име Трећег дивизона као најсветлију ратну традицију из времена НАТО агресије – причао је потпуковник Ђорђе Аничић, заменик командата дивизиона те 1999. и човек који је руководио обарањем „Ф-117“ и „Б-2“.

КОЛИНДА ОПЕТ ПРОВОЦИРА: Ево шта је рекла поводом пресуде генералу Младићу

– После рата, више од 40 делегација ратних ваздухопловстава из целог света званично је обишло наш дивизион у Јакову и одало нам највише војничко признање. На ноге су нам долазили највиши генерали руског ПВО-а, командант Кинеске космичке војске, генерали из САД. Гашењем назива нашег дивизиона, тадашњи „реформатори“ војске нанели су несагледиву штету нашој традицији, па и моралу јединица. Као да смо „обрисани“ јер смо се борили.

– Много далеко је отишло омаловажавање наше борбе после рата, и већина нас била је увређена таквим ставом државе с почетка прошле деценије – причао је Аничић.

– Током рата, на вратима кабине за вођење пројектила нашег дивизиона, ми смо исцртавали авионе које смо оборили. Било их је три, јуна 1999. То је засметало тада неком из војних структура, па су наредили да се врата префарбају. Уследио је отпор у јединици, те су на врата „враћени“ оборени авиони.

Ђорђе Аничић, ратни херој, после рата је распоређен на ниже форамацијско место. Пензионисан је експресно 2002., у 44. години, јер је други официр преузео славу за обарање авиона.

(ФОТО) МОНСТРУМ ИЗ ПАНЧЕВА УБИО СУПРУГУ НА ЊЕН РОЂЕНДАН: Биљана се породила пре 20 дана, била је прелепа, а он 20 година старији

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ускоро потпуно ослобођење источне Сирије

Дачић о амбасадору Украјине: Ако овако настави, нећу га ни примити

ХАОС И РАСУЛО У ЈАНКОВИЋЕВОМ ПСГ: Незадовољство почело раније, СЛЕДИ РАСПАД ПАРТИЈЕ?

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu