ВИДЕО Регион

(ВИДЕО) НЕВИЂЕНИ ФЕНОМЕН КОД ГАЦКА: Пећина направила језеро које је поделило село!

Гатачко село Луковице ових дана подељено је на два дела. Здравку је прошле седмице од магистрале до куће требало 5 минута, сада му треба више од пола сата. Поље је постало језеро а за све је крива пећина.

„Имамо пећину која се налази једно 200 метара од оне куће. Она када почне вода да тече она пукне, ми кажемо пукне, и баш огромна количина воде иде из ње и она док не задуши она не престаје макар и сунце грејло“ рекао је Здравко Радмиловић, из села Луковице код Гацка.

ТВРДИО ЈЕ ДА СРБИ НИСУ ПОЧИНИЛИ ГЕНОЦИД У СРЕБРЕНИЦИ! Шеих Имран: Обожавање НАТО на Косову, у БиХ и Македонији од стране муслимана супротно је Курану!

Уместо добрим асфалтом, мештани кућама долазе преко брда, стена и кроз шуму. То Херцеговцима није проблем, али Радмиловићи се жале да је пећина пукла у недоба.

Мештани овог дела гатаћког села Луковице буквално су одсечени од света. Претежно славе Св. Николу па су се већ запитали како ће им доћи званице.

СТАРИНА МИЛОМИР (82) И ЊЕГОВА ГВОЗДЕНКА ИЗ КЊАЖЕВЦА ЗГРАНУЛИ СРБИЈУ: Селе се у пећину због немаштине, а и зато што тамо нема рачуна?!

Домаћице не брину, славска трпеза је већ спремна. За главу су се ухватили домаћини и кренули у потрагу за чамцем како би госте пребацили на другу обалу.

„За ове храбре није то ништа, долазили су они и пре, а за ове мало нежније набавићемо чамац па ћемо их пребацивати чамцем“, каже Радмиловић.

Пећина у Луковицама пуцала је и раније. Последњи пут, пре 7 година. А за све су криве обилне падавине које су препуниле подземна језера.

„Мислим да је ово јединствен пример на овим крајевима. Видите у летњем периоду нема довољно воде за пиће а сада толико обиље ове воде која се накупи. Ја и мој брат Здравко смо 2010. године ишли у део где је највеће дрвеће, мерили смо на највећој дубини било је преко 25 метара воде“, рекао је Радомир Радмиловић из села Луковице.

Жена је умрла на порођају, а онда јој је тек рођени син ставио руку на чело: Чудо које се десило, расплакало је све. И оживела је!

Да је део села одсечен од Гацка, брзо се прочуло општином. У шали Гачани кажу – срећа па је начелникова кућа остала на нашој страни.

(ВИДЕО) СЕНЗАЦИОНАЛНО ПРИЗНАЊЕ АГЕНТА ПЕНТАГОНА: Јурили смо ванземаљце, а ево како је изгледала потера!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Сценариста открио ТАЈНУ НОВЕ СЕЗОНЕ СЕРИЈЕ УБИЦЕ МОГ ОЦА: Многе ћемо убити, Вук више неће бити онај стари, а Јелисавета..

НОЖЕМ ИСКАСАПИО ЖЕНУ, ПА СЕО У АУТО И ЗАКУЦАО СЕ У КАМИОН: Рођаци на Фејсбуку сазнали да је Јелену убио муж

На исти дан када је заказана свадба принца Харија и глумице, догодио се језив злочин у краљевској породици: Краљ је својој жени одрубио главу!

Извор: Курир/АТВ

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
28°
Tue