vidovdan.org
Друштво Србија

(ВИДЕО) НЕБОЈШУ СУ СВИ ВОЛЕЛИ! Поред огромног глумачког талента био је један сасвим обичан ЧОВЕК ДОСТУПАН СВИМА!

ЗБОГ ЊЕ ЈЕ ПРОМЕНИО ЖИВОТ: Љубавна прича Милице и Небојше Глоговца

Вест да је познати глумац Небојша Глоговац преминуо растужила је целу Србију. Био је један од најсјајнијих глумаца данашњице и уметник без премца. И поред свог огромног талента, он је био један сасвим обичан човек, доступан свима.

Рођен је у Требињу 1969. године у породици свештеника и кројачице, Милована и Милене Глоговац. Породица се одатле сели у Опово, а онда у Панчево. Године 1988. је уписао студије психологије у Београду, радио је разне послове, укључујући и продавницу ЦД-а. За Београд је стално путовао аутостопом из Панчева. Убрзо се предомислио и 1990. почео да студира глуму на Факултету драмских уметности у класи Владимира Јевтовића.

Ређале су се улоге и остварења у којима је маестрално показао свој таленат. Људи који су га познавали кажу да је, кад се прославио, „частио себе“ „реноом 4“ којим је касније редовно купио аутостопере и возио их за Београд. Такав је човек био Небојша Глоговац.

(ВИДЕО) СВИ ЋЕМО МИ ТАМО, ТО ЈЕ САМО ПУТОВАЊЕ: Ово је песма коју је Глоговац отпевао, а у њу је стала сва љубав овог света!

Његов отац, свештеник Милован Глоговац био је веома поносан на Небојшу када је уписао глуму и то је била прва ствар на којој му је одушевљено честитао.

Приватни живот Небојша Глоговац није превише истицао у медијима, а 18 година је био у браку са сликарком Мином Глоговац. Из тога брака има двоје деце – синове Гаврила и Милоша.

Небојша са сином Гаврилом

Својим наследницима је посвећивао много пажње и учио их правим вредностима.

– Трудим се да им усадим неку врсту поштења и искрености, да гаје интелигенцију и мисле својом главом, а не да очекују стално решење проблема и помоћ од стране других. Желим да моји синови буду независни и не толико рањиви, да умеју да се одбране, а опет да сачувају здрав однос према животу. И, наравно, да науче да разликују добро и лоше у људима па да се у складу с тим и понашају према њима – говорио је Небојша о својим наследницима.

ПРОКЛЕТИ 9. ФЕБРУАР! Небојша Глоговац је ЧЕТВРТА ПОЗНАТА ЛИЧНОСТ која је у последњих 10 година ПРЕМИНУЛА ОВОГ ДАТУМА!

Иако је био глумчина, како кажу његове колеге, Небојша није притискао децу да крену његовим стопама. Оно на чему је инсистирао је „Звезда“ и ту љубав је синовима усадио од раних дана, водећи их на утакмице вољеног клуба.

Што се глуме тиче, знао је да је у тој бранши борба за егзистенцију стална.

– Гаврило је био добар на неким школским приредбама, а Милош још треба да се ослободи јер је мало стидљив, али и он је добар. Мада, још не знам да ли је то глумачки таленат или дечја љубав према игри. Гаврило је Водолија као и мама, чак и карактером подсећа на Мину, мада и код њега видим неке своје особине. А Милош је по својим доминантним цртама некако више на мене. Мислим да је наш родитељски страх добар јер је племенити покретач да покушаш да деци даш најбоље од себе и да се кроз те полемике и генерацијски јаз искристалише неко њихово размишљање или став, чак и у отпору према ономе што им причаш – говорио је Глоговац и иако то ретко ради, жалио се што не може синовима да приушти одвојене собе.

Две године након развода од Мине 2014, пронашао је срећу поред Милице Шћепановић која му је родила ћерку Сунчицу.

ЗБОГ ЊЕ ЈЕ ПРОМЕНИО ЖИВОТ: Љубавна прича Милице и Небојше Глоговца

– Осећај је предиван. Свима бих то пожелео – кроз осмех је рекао Глоговац када му се родило треће дете.

Осим признања за сјајне улоге, имао је и оно које му је било много вредније. За њега су многи говорили да је отац за пример.

– Глоговац је диван отац. Поред тога што је ту стално уз своје синове и што њима посвећује пажњу, он је сјајан тата и Сунчици, коју је добио крајем 2016. Невероватно како му улога оца лежи и у овим позним годинама. Сви су мислили да можда неће имати живаца да се сада бакће са малим дететом, међутим, он је све изненадио. Нон-стоп је уз Сунчицу, а супрузи Милици помаже буквално око свега- говорио је један од његових пријатеља.

(ФОТО) КУМЕ МОЈ, НЕКА ТЕ АНЂЕЛИ ЧУВАЈУ! Слобода и Војин се потресним порукама поздравили са дугогодишњим пријатељем!


РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ: Становници Калуђерице су од Града добијали само намете и дажбине!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАКЛЕНИ ПЛАН: НАСА ерупцијама вулкана жели да охлади Земљу – Шта то значи?

(ФОТО) ФОТОГРАФИЈА СА ИВИЦЕ СВЕМИРА КРИЈЕ ЈЕЗИВУ ТАЈНУ? Интернет преплавиле приче како је милијардер прикрио савршен ЗЛОЧИН

РАСИЗАМ У ХРВАТСКОЈ: Јеменка нападнута због боје коже на загребачкој пијаци

(ВИДЕО) ЦРВЕНО-БЕЛИ СЕ ОПРОСТИЛИ ОД ГЛОГОВЦА: Небојша, хвала ти за све – твоја Звезда

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
25°
Thu
28°
Fri
16°
Sat
20°
Sun