ВИДЕО Свет

(ВИДЕО) НЕ ИДЕ У КУПОВИНУ БЕЗ МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА У ЏЕПУ: Мухамед бин Салман објаснио како изгледа његов просечан шопинг

У ТВ емисији "60 минута недељом", која се приказује на каналу ЦБС, саудијски престолонаследник Мухамед бин Салман одговорио је на низ питања о томе како гледа на улогу ислама, на женска права, на затварање десетине саудијских принчева и о свом богатству.

Рекао је да је свестан да је у Саудијској Арабији доминантна ултраконзервативна интерпретација ислама која је држала на дистанци немуслиманско становништво, одузевши женама основна људска права, ограничавајући им друштвени живот забрањујући биоскопе, позоришта, као и слушање музике.

Вучић: Отворили су Пандорину кутију. Морам да изађем пред наш народ

„Били смо жртве, нарочито моја генерација која је због тога највише пропатила“, рекао је о снажном таласу конзервативизма који је захватио земљу 1979. године. У јуну прошле године он је први пут допустио женама да возе аутомобиле и снажно се заложио за проширење садржаја забавног живота.

На питање јесу ли жене равноправне са мушкарцима, принц Мухамед је одговорио: “ Апсолутно. Сви смо ми људска бића и ту нема никакве разлике.

(ВИДЕО) ЗАСТРАШУЈУЋИ ПРИЗОРИ: Континент је већ почео да се цепа на два дела и то много брже него што су сви мислили!

Са његовим доласком на власт престала је да важи строг правилник забрана приликом одевања жена, повећан је њихов удео у радној снази, а рекао је и да влада ради на регулисању изједначавања плата мушкарцима и женама. Ипак, жене у Саудијској Арабији подвргнуте су тзв. закону о старатељству који мушким члановима породице даје право да контролишу све аспекте њиховог живота, као што је давање дозволе да путују у иностранство или да се подвргну одређеним медицинским захватима“.

Принц Мухамед такође је бранио своју одлуку о затварању више од 380 саудијских принчева, бизнисмена и бивших министара у влади, које је држао у кућном притвору у једном хотелу.

„Оно што радимо у Саудијској Арабији је екстремно важно и потребно. Све што смо учинили било је у складу с важећим законима“, рекао је о хапшењима.

ВЛАСНИК ИМАЊА КОД БЕОГРАДА НУДИ ПОСЕД СА КУЋОМ, ШУМОМ И ПОТОКОМ! Посед вредан 50.000 евра добијате БЕСПЛАТНО, уз само један услов!

Родбина и пријатељи затвореника тврде да су принчеви, високорангирани бивши чланови владе и бизнисмени били психички и физички злостављани како би пристали на владине захтеве. Један од њих је и преминуо, а на телу су били видљиви трагови злостављања, што је влада Саудијске Арабије оповргнула.

Критичари му замерају да енормно троши властити новац док истовремено проповеда фискалну одговорност, а грађанима је наметнуо и нове порезе. У само неколико последњих година, принц Мухамед је купио суперјахту за 500.000.000 долара, француски дворац за више од 300.000.000 долара и уметничку слику за 450.000.000 долара.

„Што се тиче мојих приватних трошкова – да ја сам богат. Нисам сиромашан. Нисам ни Махатма Ганди, ни Нелсон Мандела.

Мухамед је наследник краљевске круне и постаће краљ кад умре његов отац, краљ Салман. Теоретски Мухамед би могао владати Саудијском Арабијом идућих 50 година.

„Ако ће све ићи нормалним током, то се и очекује“, рекао је принц, а преноси „Њујорк тајмс“.

ЛЕКАР КОЈИ ЈЕ СТАО СМРТИ НА ПУТ: Дошао је у Ваљево када су из њега сви бежали, РИЗИКОВАО ЈЕЗИВ КРАЈ и СПАСАО СРБЕ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОДИК: РС не може да спаси појединац

БАБА И ДЕДА СВЕШТЕНИКА УХАПШЕНОГ С ДРОГОМ У ШОКУ: Кажу да је нарко-поп, А ОН НЕМА НИ ЗА СТРУЈУ!

Канцеларија за КиМ: Нека се Весељи не весели

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
20°
Thu
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun