Printscreen
ВИДЕО Свет

(ВИДЕО) НАЈПОЗНАТИЈЕ НЕУСПЕШНО САМОУБИСТВО: Скочила је са 86. спрата, али већ на 85. се десило чудо

Елвита Адамс је одлучила да 2. децембра 1979. године изврши самоубиство. Имала је само 29 година кад се нашла на врху Емпајер стејт билдинга, једне од највиших и најпознатијих зграда на свету.

ОВАЈ НИШЛИЈА ЈЕ ИСТИНСКИ ХЕРОЈ: Милан чуо за несрећу, па појурио за ћерком ка аутобусу смрти! А КАКО ЈЕ СПАСАВАО ДЕЦУ ВИЂА СЕ САМО НА ФИЛМОВИМА

Већ месецима није имала посао и живела је од социјалне помоћи. Станарину, наравно, није могла да плаћа и станодавац јој је запретио избацивањем. Говорио је да ће на улицу истерати и њу и њеног десетогодишњег сина. Дубоко депресивна, уверена да је у безизлазној ситуацији, попела се на зграду.

РОГАНОВИЋ ЗНАО ДА ГА ПРАТЕ, ЛИКВИДИРАН 15 ДАНА ПО ИЗЛАСКУ ИЗ СПУЖА: Из Црне Горе побегао за Беч, али ОНИ су сваке секунде знали чак и где и с ким руча

Зграда висока 102 спрата у Њујорку је међу најпознатијим на свету, али њена висина значи и да је популарна међу самоубицама. Елвита није прва која се одлучила да скочи с врха зграде, јер се прво самоубиство догодило се 1931. године када је недавно отпуштени човек скочио с 58. спрата.

ТРАМП ЖЕШЋЕ НАСМЕЈАО ЛАЗАНСКОГ: Ево шта све фали у писму које је амерички председник послао Вучићу и Тачију

Не смемо да заборавимо ни случај Евелин Мекхејл. Држала је левом руком своју бисерну огрлицу. Ноге су јој биле скромно прекрштене. Затворених очију лежала на улубљеном крову аутомобила. Читавом свету је изгледало као да спава. Међутим, Евелин Мекхејл је била мртва пре свог 24. рођендана. Првог јуна 1947. године извршила је самоубиство скочивши са зграде Емпајер Стејт. Само дан пре самоубиства посетила је свог вереника како би прославили његов 24. рођендан и након прославе се укрцала на воз за Њујорк.

ДА ЛИ СТЕ ЗАБОРАВИЛИ – ВРЕЂАО ГУЈОНА И СПЦ, ИСМЕЈАО ЖРТВЕ ОЛУЈЕ, УГОСТИО МЕСИЋА?!

“Кад сам је пољубио за растанак била је срећна и потпуно нормална, као и свака девојка пред венчање”, касније је причао њен вереник. Тек неколико сати након тог пољупца, Евелин је ушла у зградуи купила карту за разгледање Њујорка с тристотињак метара висине. Око 10:40, полицајац Џон Мориси је приметио бели шал како се полако спушта с виших спратова зграде.

Неколико тренутака касније чуо је гласан удар и видео гомилу људи како се окупља у близини зграде. Гледали су у Евелинино мртво тело на крову лимузине у власништву Уједињених нација. Фотографија њеног мртвог тела носи и надимак “најлепше самоубиство” зато што несрећна Евелин изгледа као да мирно спава на уништеном крову аутомобила.

БИЈЕМО БИТКУ ЗА ПОВРЕЂЕНЕ ДАН И НОЋ! Чувени хирург нишког Клиничког центра о трагедији која је пре два дана потресла и искусне специјалисте

Елвитино самоубиство неће ући у историју ни као прво ни као најлепше већ као неуспешно. Недељног поподнева у децембру лутала је од Бронкса до Менхетна. Попела се преко ограде на 86. спрату и скочила. У том тренутку догодило се право чудо. Снажни налет ветра одбацио је Елвиту на уску греду 85. спрата. Франк Кларк из осигурања чуо је њене јауке и пружио јој руку кроз прозор да ју повуче на сигурно, а убрзо је пребачена у болницу.

Након лечења физичких повреда пребацили су је на одељење за психолошке болеснике. Касније ће она да прича да се сећа само бола. “Бол је била толико интензивна да је надвладала страх. Нисам сигурна да ли ме је ветар гурнуо назаг на зграду или ме одгурнуо са зграде”, рекла је она.

(ВИДЕО) ЦЕО СВЕТ БРУЈИ О ОВОМ ШМЕКЕРСКОМ ПОТЕЗУ ИСКУСНОГ ГОЛГЕТЕРА! Овако извођење пенала одавно нисте видели!

Идућих дана су медији писали да је Евита готово сигурно покушала самоубиство, иако је говорила да је реч о несрећи. Полицајац Џозеф Беј је причао да је веројатно реч о покушају самоубиства јер је морала да прескочити ограду да би пала са зграде. Ту јој се и губи сваки траг, а сви се надају да је успела да пронађе свој пут ка срећи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УПУЦАН У СТОМАК И НОГУ! Младић (25), рањен у обрачуну у Крњачи – ПРЕВЕЗЕН НА РЕАНИМАЦИЈУ!

ТРЕСАО СЕ ВРШАЦ: Земљотрес пробудио грађане, потрес се осетио и у Бугарској

Шта се крије између редова Трампових писама

ОДГОВОР ЈЕ ЈАСАН: САЛВИНИ ЗАТВОРИО ИТАЛИЈАНСКЕ ЛУКЕ ЗА МИГРАНТЕ!

Kurir.rs/Express.hr

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
5°
2°
Sat
2°
Sun
2°
Mon
-1°
Tue