Ђорђе Лапчевић (Фото: Јутјуб)
Друштво Србија

(ВИДЕО) НАЈБОЉИ СНАЈПЕРИСТА: Oво је српски војник ког би пожелела свака армија!

Потпоручник Војске Србије Ђорђе Лапчевић је војник који је недавно проглашен за најбољег припадника Специјалне бригаде у 2018. години. На Међународним војним играма у Белорусији, у конкуренцији такмичара из 18 земаља, освојио је прво место у дисциплини снајперски дуел.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ХОРОРА КОД ОБРЕНОВЦА! СИЛОВАЛИ ЖЕНУ КОЈА ИМА РАК! Чупали јој нокте, набијали метлу у гениталије, мокрили у уста!

Потпоручник Ђорђе Лапчевић Војну академију је завршио 2015. године и после обуке постао је припадник Војне полиције Специјалне бригаде, преноси РТС.

Затим је распоређен у Батаљон за противтерористичка дејства „Соколови“ на место командира Противтерористичког падобранског тима.

Теоретско усавршавање из те области наставио је на Београдском универзитету где је одбранио мастер рад „Специјалне јединице у борби против тероризма“.

ДАНАС ВРЕМЕНСКИ ОБРТ! Спремите се, стижу нам снег и велико заклађење! А, још није ни зима!

„Успео сам да феномен тероризма, као глобалне претње по светску безбедност, сагледам на један квалитетнији и свеобухватнији начин“, каже потпоручник Ђорђе Лапчевић.

Поред признања за најбољег припадника Специјалне бригаде, прошле године проглашен је за најбољег командира.

„Потпоручник Ђорђе Лапчевић је, пре свега, изузетан старешина и добар друг, јер се ми и приватно дружимо, момак који је и спортиста, увек спреман на изазове, гура он нас, гурамо ми њега. Одличан момак“, каже Ђорђев колега.

ДАЧИЋ: Опозиција игра игру без граница – СТАЛНО ТРАЖЕ ИЗБОРЕ, А КАД ИЗГУБЕ КУКАЈУ, ПА ОНДА ОПЕТ!

Ђорђе је успешан спортиста. Такмичи се у џудоу, кик боксу и ММА. Одличан је и стрелац.

На Међународним војним играма у Белорусији у пару са белоруским колегом био је најбољи у дисциплини снајперски дуел. То је дисциплина у којој после трчања и заузимања положаја треба погодити мету.

„Мора да се покаже изузетна прецизност, тако што се на даљини од 300 метара погоди балон пречника 20 центиметара“, каже млади потпоручник.

(ФОТО) ЦИСТЕРНА НАПРАВИЛА ХАОС НА СРПСКОМ АУТО-ПУТУ! Сви су морали да СТАНУ када су видели њен ЗАДЊИ ДЕО! ШОК!

Ђорђе истиче да је прецизност гађања важна, али да добар снајпериста мора бити и физички изузетно спреман, концентрисан, сналажљив и да брзо доноси одлуке. Да би извршио задатак мора добро да се камуфлира и непримећено да дође до положаја за дејство.

„Обично имамо времена и могућности за један или два хица и на крају извлачење са позиције, што мора да укључи изузетно познавање кретања по терену, топографију и слично“, каже Ђорђе.

(ВИДЕО) Република Српска у сузама радосницама: Уплакани отац Тијане Бошковић послао поруку народу са обе стране Дрине

Поред обуке потпоручник Лапчевић и његове колеге пажњу придају и неговању традиције. У септембру су обележили 100 година пробоја Солунског фронта, одајући пошту славним прецима тако што су бициклима прешли пут од Солуна до Београда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УДАР НА ПРАВОСЛАВЉЕ ПО ИСТОМ КАЛУПУ: Мираш преузима штафету од украјинских расколника!

ИГОР (38) ЈЕ ИШАО У ТЕРЕТАНУ И БИО СПРЕМАН ФИЗИЧКИ: Његова смрт на базену је за сада мистерија, а постоје 2 верзије трагедије!

Кад ово прочитате, више НИКАД нећете користити сушаче за руке у тоалетима

Стравичан призор у предузећу погребне опреме: Полиција завирила у замрзиваче и тамо нашла 63 фетуса

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
23°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
21°
Sat