Foto: Printscreen/ Youtube
Занимљивости

(ВИДЕО) НА ОВО СЕЛО ЈЕ ЗБОГ ЦРНЕ МАГИЈЕ БАЧЕНА КЛЕТВА: Црква им никад није опростила, а чини може скинути само један човек

Лет на метли, бацање чари и припремање напитака, црна мачка – све су то ствари које повезујемо уз вештице. Ипак, сви смо некако одрастањем престали да верујемо у моћ вештица, па како је онда могуће да је и дан-данас малено село од тек 62 душе екскомуницирано из Цркве, а на њега је бачена толико јака клетва да је само може укинути Свети Отац!

Дугу историју села Трасмос обележило је вештичарење и клетва коју, верују малобројне преостале душе у селу, може скинути само и искључиво – папа.

ПРЕТИ ОРУЖАНИ СУКОБ: Украјинци би да доведу НАТО пред Крим

Приче о вештичарењу у Трасмосу датирају из 13. века, у дворцу изнад села. Тада је наиме неколико становника одлучило да кује лажни новац. Како би спречили да им остали не ‘њушкају’ по дворцу, проширили су глас да се у дворцу ноћу окупљају вештице које тамо одржавају своје ритуале и кувају магичне напитке.

НОВА ОДЛУКА ЛЕКАРА ИЗ ЗЕМУНА: Говорило се да ће певача преместити на ВМА, а сада је ОТКРИВЕНА ИСТИНА о даљем лечењу Дарка Лазића

Гласине су успеле да уплаше становнике градића. У то време Трасмос је био врло богато место окружено рудницима сребра и гвожђа, плодним тлом и водом. Такође, Цркви нису плаћали порез.

НЕЋЕ МОЋИ ДА СЕ КРЕЋЕ БАР ПОЛА ГОДИНЕ, ИМАЋЕ ПРОБЛЕМ СА ГОВОРОМ… Доктори су и даље забринути за здравље Дарка Лазића, његов опоравак ће бити СПОР

Када су се појавиле гласине вештицама у дворцу, надбискуп оближњег града Таразона све је становнике екскомуницирао што је значило да више нису могли, рецимо, да се причесте или да се исповедају.

МОЈ ОТАЦ ЈЕ УБИЈЕН САМО ЗАТО ШТО ЈЕ СРБИН: Јован Јаковљевић био је прва жртва рата у Вуковару 1991. године

У Трасмосу је било Јевреја, хришћана и Арапа, и нико од њих се није јавно покајао што би им омогућило опроштај Цркве. Кап која је прелила чашу била је када је Црква почела својевољно да узима воду без плаћања Трасмосу због чега су његови становницу узели оружје у руке. Ипак, краљ Фердинанд ИИ стао је на њихову страну и Црква је морала да се повуче.

УЖАС У СОБИ 331! КНЕЛЕ ЛЕЖИ У ЛОКВИ КРВИ: Ово је последња фотка првог пуцача деведесетих! УБИЦЕ ИМАЛЕ ШИФРУ – „КНЕЛЕ ИДЕ САМ!“!

Црква то никада није опростила Трасмосу те је уз експлицитно допуштење папе Јулија ИИ 1511. године на њега бацила клетву читањем псалма 108. Ради се о толико снажној клетви да је може скинути само папа, али то се никада није догодило.

После тога, Трасмос је почео да пропада. 1520. године изгорео је дворац који никада није обновљен, а највећи му је ударац задат када су у 15. веку из Шпаније протерани сви Јевреји. С 10.000 становника град се протворио у сеоце које данас има 62 становника и један кафић. Немају ни продавницу, ни пошту, а ни школу.

МАНИЈАКА ИЗ ТРАМВАЈА ЗВАЛИ САМУРАЈ: Сада га нико не препознаје на улици, а ова ствар му је променила живот

Многи и данас верују да се то догодило управо због папине клетве.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шпански експерт: САД ће умрети убијајући друге

Немци негодују због могућих америчких ракета у Европи: Ми ћемо бити мете, неће они

СЕРЖ БРАМЕРЦ СЕ НЕ СМИРУЈЕ, ПУЦА ОД БЕСА! Радикали ће морати у Хаг!Опоравак неизвестан, девојчица на апаратима за дисање: Беба која је упала у креч и даље критично

(ВИДЕО) КОНТРОВЕРЗНИ СНИМАК ИЗАЗВАО БУРУ НА ИНСТАГРАМУ: Мушкарац се тетура центром Београда, удара у зид, а да ли га препознајете? ТВРДЕ ДА ЈЕ ДАРКО КОСТИЋ?!

ДЕЧАК ПРОНАЂЕН ИСПРЕД ВРАТА ЦРКВЕ У ЧАЈЕТИНИ НЕ МОРА ДА БРИНЕ ЗА БУДУЋНОСТ! Чак 150 парова би да усвоји малог Гаврила!

ПУЦЊАВА НА ЗВЕЗДАРИ: Испалио два метка на подстанаре! У соби било и двоје деце

Kurir.rs/ Punkufer.hr

Оставите коментар