Printscreen
Кина Свет

(ВИДЕО) МОЋНИ ЦРВЕНИ ЗМАЈ СЕ НЕ ПЛАШИ ПЕНТАГОНА: Кина мења војну доктрину самоодбране, Ђинпинг уводи ПРЕВЕНТИВНИ НУКЛЕАРНИ УДАР!

Сједињене Државе су уверене да је њихово ексклузивно право “бранити слободу пловидбе у целом свету”, због чега је дошло до оштрих погоршања односа и војних напетости с Кином у Јужном и Источном кинеском мору, где америчка војска, наводно, “брани своје савезнике”

НИШЛИЈУ ЗБОГ ДУГА ЗА СТРУЈУ ИЗВРШИТЕЉИ ИЗБАЦИЛИ ИЗ КУЋЕ! Спасао га добротвор СРБИН ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ!

То је на крају присилило Пекинг на разматрање нове војне доктрине, иако је познато да се Народна ослободилачка војска Кине већ дуго припрема искључиво за обрамбени рат.

Раст војне технологије и ширење сфера утицаја су кинеске генерале присилили да промене своје приоритете, пише South China Morning Post. Лист наводи да се кинеска војска сада ослања на стратегију “проактивног планирања”, што, између осталог, подразумијева примену “неочекиваног удара”, што би заправо значило примену “превентивних удара” по узору на недавно описану руску обрамбену стратегију, описану на овом порталу у чланку “Путиново нуклеарно упозорење није било случајно – САД морају знати где им је место”.

(ВИДЕО) ЛЕГИЈА И ДУЋА МИ НУДИЛИ 500.000 ДА НАМАМИМ ЧУМЕТА ДА ГА УБИЈУ! Жабац открива: Зашто је Савићевић слао хеликоптер по Синишу Михајловића, шта се Лука Бојовић заклео на Аркановом гробу

– Кинеска војска се припрема да се помакне даље од уобичајене стратегије темељене на самообрани, како би држала корак с брзим развојем нових оружја и могла провести неочекиване нападе – извештава South China Morning Post.

Кинеске власти су нагласиле потребу повећања борбене спремности своје војске, као и нивоа стратешког планирања. Очекује се да ће то војним снагама омогућити рано предвиђање сукоба на терену и наџирати њихов ток.

ЗЛАТИБОР ЛОНЧАР О СПОРНИМ ЛЕКОВИМА: Пацијенти да прате промене на кожи и да се јаве лекару ако примете нешто неуобичајено

Не мање значајни аспекти нове кинеске стратегије позивају на потребу осигурања ближе сарадње између копнених и ваздушних снага Кине, као и развоја кибернетичких оружја.

– Током будућих сукоба ће се војници на копну морати борити на острвима или високо у планинама, што захтева побољшање нивоа сарадње с другим родовима оружаних снага – за South China Morning Post каже војни стручњак Сонг Зхонгпинг.

(ФОТО) СТРОГО ПОВЕРЉИВО: Американци још 1993. знали колико је ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ опасан!

Printscreen

КОНГРЕС САВЕТУЈЕ ТРАМПА: Председниче, посетите Србију

Кинески лист напомиње како су већ дуго оружане снаге земље искључиво позиване на пружање и јачање обрамбених способности Кине. Међутим, због ширења подручја интереса земље и раста напетости у односима са Сједињеним Државама, све је више апела на модернизацију кинеске војске.

Конкретно, Кина наглашава употребу беспилотних летилица, којима ће моћи примати информације с бојишта у реалном времену, као за “неизбежним ударом”.

(ВИДЕО) Има 125 год, пуши осам деценија и има 7-годишњег сина: Тајна је у?

У овом случају се посебна пажња посвећује стратегији “проактивног планирања”. Према речима представника кинеске војске, у случају рата ће таква тактика омогућити да се непријатељу нанесе неочекивани удар, што ће придонети победи.

South China Morning Post извештава и да је током последње две године кинеска војска доживела врло значајне промене, што узрокује све већи страх у иностранству. Тако је Национално сигурносно саветодавно повереништво у америчком Конгресу ове тједна недеље да ће се Кина моћи супротстављати америчким операцијама у индо-пацифичкој регији до 2035. године, ако не и раније.

(ВИДЕО) Милојко Пантић ставио НАТО симбол, напао Немању Матића, па почео да цмиздри

Подсетимо, вест је кинески лист објавио након што је раније ове недељеа амерички потпредседник Мике Пенце упозорио Кину “како током састанка Трумпа и Xи Јинпинга на самиту групе Г20 у Аргентини Пекинг има задњу прилику да промени понашање и избегне сукоб са Сједињеним Државама”.

Printscreen

– Америчка страна је спремна за договор са Кси Јинпингом у Аргентини, али само под условом да Пекинг драматично промени свој економски, војни и политички курс”, средином недеље је упозорио Мике Пенце, те додао “како ће Кина у Буенос Аиресу имати најбољу, вероватно и последњу, прилику за избегавање Хладног рата са Сједињеним Државама”.

Нове смернице у кинеској војној доктрини, која и даље остаје чисто обрамбена, али прихвата могућност превентивних удара, јасна је порука Њашингтону да Пекинг свој економски, војни и политички курс неће мењати ни “драматично” ни у било којем смеру којег би одредила нека страна сила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАУЧНИК НАСА ШОКИРАО СВЕТ: Спремите се, најстрашније смрзавање у модерној историји долази! Ово ће се догодити

(ВИДЕО) ЈАВИО СЕ СРПСКОЈ МОНАХИЊИ У СНУ: Пророчанство ПАТРИЈАРХА ПАВЛА којим је најавио догађај који ће ШОКИРАТИ СРБИЈУ!

ПОДРШКА ИЗ ЉУБЉАНЕ: Лидер словеначке деснице УСТАО ПРОТИВ тзв. ,,Косова“ у Интерполу!

Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
24°
Fri
24°
Sat
26°
Sun
30°
Mon