Занимљивости

(ВИДЕО) МИСТЕРИЈА РТЊА: Ево шта све крије ова планина која збуњује све!

Чудесни Ртањ је најмистериозније место у Европи и највећа светска пирамида за коју многи кажу да није довољно истражена. Одавно постоје различита предања везана за Ртањ и она су увек привлачила необичну пажњу људи који су живели у његовом окружењу.

Потресна исповест дечака кога је отац силовао у Књажевцу: Терао ме да отворим уста и да гутам, повраћало ми се, али нисам смео

Обронке врха Шиљак краси ендемично биље (Сатуреа монтана и Сатуреа сатyрис) које расте само на овом месту. О њиховој лековитости већ постоје праве легенде. Међутим, током последњих година пажљиво око истраживача, уз помоћ савремене технологије, уочило је неке врло чудне геометријске и друге законитости које не делују као обична игра природе већ као дело које су пре много хиљада година направиле, ипак, људске руке.

СКАНДАЛОЗАН ДЕТАЉ: Шешељ одговоран за смрт хашког затвореника?

Фото: Јутјуб

(ВИДЕО) СВА ДЕЦА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У СФРЈ ИМАЛА СУ ДОСИЈЕ: Српска новинарка се дочепала свог и оно што је писало у ЊЕМУ за њу је био ШОК!

Утврђено је да унутар ове планине постоје огромне поџемне просторије, а спелеолози су већ пронашли више од 17 важних пећина и одаја испод земље. На јужној и северозападној страни планине, испод врха Шиљак лоцирана око 450 метара висока шупљина ромбоидне основе, страница од по 250 и 500 метара.

Фото: Јутјуб

Овај огромни подземни простор, заузима исту ону позицију на којој се, на већ истраженим пирамидама, најчешће налазе резонантне коморе.Велики вертикални тунел, који су истраживачи прозвали Димњак, води дубоко у утробу планине, одакле ка површини излази изузетна количина оргонске енергије. То је позитивна енергија по људе и живи свет, и зато је Ртањ познат као место где се многи исцељују. Димњак је овалног облика пречника од око шест метара и зарушен је од самог врха у дужини од око 110 метара. Одатле је проходан у дубину од чак 450 метара.

НЕИСПРИЧАН ДЕТАЉ: Енглези у Рамбујеу викали: “Ако ви не потпишете, не можемо бомбардовати Србе”

Фото: Јутјуб

Геометрија Ртња још је интересантнија и препуна је необичних али очигледних законитости. Најистакнутији врхови планине су Кусак, Баба и Шиљак, и када се повежу имагинарном линијом, формирају троугао димензија чије стране су пет и шест километара. Са самог Шиљка се одвајају три крака који су заклонили два угла од по 105 и један од 150 степени.

Један крак може визуелно веома лако да се испрати у правој линији до дужине од три километра, други је дугачак 1.500 метара, а трећи 750 метара. Сасвим је јасно да грађевина са оваквим својствима није могла настати као резултат природних процеса, него је то вештачка грађевина настала пажљивим планирањем њеног облика и локације и изграђена још у праисторији нама непознатом технологијом. Ако бисмо макету Кеопсове пирамиде “преклопили” преко Ртња, увидели бисмо како се многе пропорције поклапају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВЕСТ КОЈА ЋЕ ОДУШЕВИТИ СВЕ ЗВЕЗДАШЕ: Чека се потпис! Црвено-бели добили највеће могуће појачање за наредну сезону!

НЕК СЕ СЛАВИ! Сазнајте све детаље инаугурације ВЛАДИМИРА ПУТИНА!

ВУЧИЋ: Наредни период ће бити тежак за Србију, али САЧУВАЋЕМО НАШЕ ВИТАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ!

(ВИДЕО) МАЈКУ ВАМ ДЕЧЈУ, НЕЋЕТЕ ВИ ДА ГИНЕТЕ, ЈА ЋУ! Пре тачно 19 година пуковник Миленко Павловић извукао је из кокпита млађег колегу и сео у свој миг последњи пут…Изненадни план Лондона да скрајне тему Косова у Њујорку разбиће се о чврст бедем

Извор: kutaknet.com/kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
23°
Wed
25°
Thu
26°
Fri
22°
Sat