Политика Србија

(ВИДЕО) МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ „ЗАПАЛИЛА“ ШУМИЦЕ!

У препуној сали спортског центра "Шумице" на Вождовцу листа Београд има снаге - ЗАВЕТНИЦИ одржала је предизборни скуп и представила програм за развој и обнову Београда. Присутнима су се обратили кандидати за градске одборнике који су предочили на који ће начин Заветници решити проблеме Града Београда у области културе, омладинске политике, туризма, комуналних и социјалних питања, привреде и предузетништва.

На скупу су говорили професор Божидар Зечевић, филолог и туризмолог Катарина Комазец, дипломирани економиста и привредник, Бојана Букумировић, професор лазаревачке гимназије, Александар Димитријевић, студент Факултета политичких наука Филип Васиљевић и пензионер Радован Крнета.

Последња се обратила кандидат за градоначелника Београда, Милица Ђурђевић Стаменковски, која је нагласила да се навршила 21 година од како Београдом управљу они који су га олако заменили Бриселом, Берлином и Вашингтоном. Она је подсетила да се Београд и након трагичних историјскх удеса поново обнављао и устајао, па ће се то несумњиво десети и након вишедеценијске поражавајуће политике Демократске странке и Српске напредне странке.

„И данас Београдом управљају кадрови Демократске странке и Млађана Динкића. До душе, обукли су ново одело, али су им намере остале исте. Давали су себи узимајући од Београда! Они мисле да нема те силе која може да им одузме полуге моћи и право да управљају нама, нашим животима, нашом будућности. Али заборавили су на речи Ива Андрића да Београд никад не мирује. Ми смо та сила, ми смо та снага која ће 04. марта покренути талас промена који нико неће моћи да заустави.“, рекла је Ђурђевићева.

Она се посебно осврнула на положај породице и родитеља Београду и указала на проблем ненаменског трошења средстава.

„Ни у једној од 17 београдских општина немамо позитиван природни прираштај, демографска слика је поражавајућа. Где су породице, где су деца, где су родитељи?! На којем су они месту градској власти?! Да ли је могуће да је преча геј парада од српских мајки и очева?“, запитала је прва на листи Заветника.

Ђурђевићева је говорила и о нападима на Заветнике након што су отворили питање финансирање НВО из буџета Београда.

Последњих дана мета смо бројних напада, јер смо најавали смо да ћемо зауставити финансирање антисрпских невладиних организација које годинама добијају новац да подривају уставни поредак државе и вређају достојанство нашег народа. Узурпирали су више хиљада квадрата београдског пословног простора и претворили их у антисрпске штабове. Наш први задатак је да Наташу Кандић, Соњу Бисерко, Соњу Лихт иселимо из зграда које припадају нама – Београђанима., нагласила је она.

Милица Ђурђевић Стаменковски поручила је да је Београд постао је талац оваквих организација, а да ниједна власт до сада није имала храбрости да се супротстави тој, како је навела, паразитској мрежи невладиног сектора.

„На рачун Борке Павићевић, оне што је гостила срамни фестивал „Мирдита“ сваке године стигне по неки милион више. Пола Београда нема канализацију, али за Боркине фекалије мора да се нађе. Летос смо спречавали одржавање овог фестивала, а сада је пред нама задатак да спречимо да она и њој слични икада више добију динар из Градског буџета.“, закључила је Ђурђевићева и позвала пристуне да 04. марта подрже листу под редним бројем 10.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Објављен први снимак са места рушења руског авиона

Параноја у САД: Кина планира да уништи Америку стратегијом старом 2.500 година

Вучић: Не секирам се због кампање против мене у Хрватској

Извор: Заветници

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
25°
Thu
28°
Fri
16°
Sat
20°
Sun