ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ЛЕТЕЋИ АУТОМОБИЛИ – ТРКА МОСКВЕ И ЗАПАДА: Либерти против руског џипа чудовишта ЛЕТЕЋЕ-АМФИБИЈЕ ТРИТОН!

Летећи аутомобил више нису фикција, а ускоро ће бити у салонима. Истина, цена им је папрена, али... У току је и трка Русије и запада ко ће пре направити функционалан летећи аутомобил, а судећи према досадашњим скор је за сада нерешено.

Тако је Пал-В представио свој летећи аутомобил „Либерти“. Реч је о возилу са три точка које се може трансформсати у летелицу, а за то му треба највише 10 минута. Од тренутно познатих чињеница зна се да га покрећу два Ротаx мотора, док ће све остало бити разјашњено на премијери.

(ВИДЕО) УБИЈАЈУ СВИРЕПО И БЕЗ ОКЛЕВАЊА: Ево ко су Тахрир ал Шам, убице руског пилота! БРУТАЛНИЈИ ОД ЗВЕРИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ!

На званичним страницама стоје подаци да на путу убрзава до 100 км/х за девет секунди, а достиже максималних 160 км/х. Има погонски мотор снаге 75 кW/102 КС и још један дупло снажнији за лет.

Класична крила нису потребна већ узлет генеришу крила ротора, а за узлетање и слетање је потребно мало равне подлоге.

„Либерти“ са једним пуњењем резервоара може летети око 400 км при пуном оптерећењу са два путника и до 20 кг пртљага у кабини. Уколико лети једна особа досег је око 500 км. У оба случаја максимална брзина је декларисана на 180 км/х.

Подсетимо, Пал-В је свој концепт летећег аута представио још 2008. године, а сада је коначно досегао производну фазу.

СКАНДАЛ У АУСТРИЈИ: Власник локала у Тиролу забранио улазак политичарима који бране Републику Српску и српско КиМ!

Једини проблем комерцијализацији могла би бити цена. Наводно је почетна цена 300.000 евра, док Пионер Едитион има 200.000 евра вишу цену.

Русија је прошле године представља нови летећи аутомобил-амфибију „Тритон“.

У питању је двосед који је у стању да се преко копна креће на електронски погон, у ваздуху као авион са меким крилима, а по води као чамац-амфибија.

Џип је дугачак 2,95 метара, висок 2,24 и широк 1,9 метара. „Тритон“ је у стању да развије максималну брзину од 100 километара на час.

Електропогон има батерије да по копну преде 100 километара, а по води и ваздуху цак 400. Максимална висина коју „Тритон“ моће достићи износи 4.200 метара.

ПОСЛЕДЊА ПОРУКА МИЛАНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У БОРЧИ ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА: Само месец дана после погинуо са женом! ЋЕРКИЦА (1) ОСТАЛА САМА

Истовремено, Москва ради на још једном прототипу летећег аутомобилап, а конструктор Јуриј Баженов најављуе да би он могаоп да полети до 2021. године.

Како је истакао реч је о авиону изузетно кратког полетања и слетања намењеног за превоз људи и терета на неприступачним теренима.

Он заправо и није летећи аутомобил, већ је тако назван због једноставности у управљању и могућности коришћења локација за полетање и слетање, нагласио је он.

(ВИДЕО) ОВАКО ГИНУ ХЕРОЈИ: Откривене последње речи руског пилота обореног у Сирији

РЕКЛАМА
Заветници: Нападају нас зато што хоћемо да зауставимо финансирање антисрпских НВО из градског буџета

Извор: Медији/Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
24°
Fri
24°
Sat
26°
Sun
30°
Mon