ВИДЕО Политика Србија

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ПОРУЧИО ХРВАТИМА: Сарађиваћемо, али… СРБИЈА НЕ ДОЗВОЉАВА ДА СЕ СА ЊОМ РАЗГОВАРА СА ПОЗИЦИЈЕ СИЛЕ!

Војни аналитичар Мирослав Лазански, рекао је за Ново јутро телевизије Пинк да мисли да је непобитна чињеница то да Србија и Хрватска живе као суседи, да нико не може да се измести и да морамо наћи начин да сарађујемо, морамо бити коректне комшије.

– Ни један регион у свету нема Србе и Хрвате. Мислим да је оно што је непобитна чињеница то да живимо као суседи, да нас нико не може изместити и да морамо наћи начин да сарађујемо, морамо бити коректне комшије – рекао је војни аналитичар Мирослав Лазански.

(УЗНЕМИРИЈУЋИ ВИДЕО) УБИЈАО НА СВЕ СТРАНЕ: Биографија Атифа Дудаковића открива језиве детаље! Стрељати на лицу места!

Према његовим речима са једне стране морамо да знамо да је Хрватска независна самостална суверена држава, а са друге стране када се понаша у подносу према Србији, да престане то неко наступање са позиције супериорности, зато што су чланица НАТО и ЕУ.

– Србија не дозвољава да се са њом разговара са позиције силе, барем када су комшије у питању. Морамо бити врло јасни. Хрватска је суверена и независна земља. Однос према српској националној мањини тамо је битно питање које оптерећује. Ово што се догађа око Јасеновца и иницијатива председнице Грабар-Китаровић да се покреће опет питање истине у Јасеновцу, која је одавно установљена – рекао је Лазански.

БОЈАНИНА ДРУГАРИЦА ЈЕ ПОСЛЕДЊА ОСОБА СА КОЈОМ ЈЕ НЕСРЕЋНА ДЕВОЈКА ПРИЧАЛА: Вече пре њене смрти смо се чуле телефоном и све је било у реду

Како је рекао, чињеница је да се у Јасеновцу догодио најмонструознији злочин на просторима Европе у Другом светском рату, јер нико није живе људе спаљивао као што су они то радили.

– То ће увек оптерећивати односе Загреба и Београда, и Хрватска се мора са тим суочити. То није добро за будућност. Док год Хрватска има то оптерећење и не суочи се са тим јасно увек ће бити овакви односи – рекао је Лазански.

Како каже, свака независна земља може да ти забрани улазак због „плавих очију“. То је њихово суверено право.

– То им нико не може оспорити. Држава уколико жели да буде поштована као држава мора да се понаша на одлуке друге државе у поступку реципротитета. И то према великим и према малим државама. Ни једна земља која има неку врсту дипломатске комуникације са Србијом, а да је чланица НАТО-а никада није потенцирала то у свом наступу – рекао је он.

(ВИДЕО) БУРНА РЕАКЦИЈА СИРИЈАЦА: РУСКА ВОЈСКА УШЛА У ОСЛОБОЂЕНИ ОД ТЕРОРИСТА ГРАД КАЛАМУНА

Према његовим речима, куповина Ф16 је одличан потез хрватске Владе и војске.

– То је израелски авион, а они су међу најбољим, ако не и најбољи пилоти на свету. Авион је сигурно одржаван одлично, практично у апотекарским условима. Уколико дође у Хрватску у стању какао је сада биће у рангу са нашим миговима 29 које ми сад модернизујемо. Али ако га Израелци додатно модернизују, онда ће бити бољи од мига 29, онда ћемо и ми морати да модернизујемо наше мигове – рекао је Лазански.

Како каже, и Хрватска и Србија годинама живе на залихама ЈНА, то се мора обновити, и логично је да ће сви покушати то да тумаче као нека регионална наоружања.

ОСТАВИЛА МУЖА ПРЕКО ФЕЈСБУКА И ПОСТАЛА ХИТ: Пренесите мојој свекрви да јој остављам сина, нека њој пијан мокри поред ВЦ шоље! ‘Ебо ме воз који ме вама довезао!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОПРЕЗ! НЕКО СКУПЉА НАШЕ ПОДАТКЕ?! Упозорење на лажне награде игре које круже Србијом!

ДАЧИЋ: Напалата за улазак у Шенген веома лоша одлука, СВИМА БИХ УДАРИО РЕЦИПРОЦИТЕТ!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Објављен снимак БРУТАЛНОГ УБИСТВА ЛИДЕРА ЈЕМЕНА!

(ВИДЕО) КИМ СТИГАО У ЈУЖНУ КОРЕЈУ: Држали се за руке и заједно скокнули преко границе!

СТЕФАНОВИЋ ЈАСНО ПОРУЧИО: Ухапсићемо Харадинаја ако дође у Прешево!

Извор: Пинк

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
26°
Wed