ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) КРВАВИ МЕСЕЦ БИО СПЕКТАКЛ ШИРОМ СВЕТА: Погледајте како је изгледало помрачење које ће се поновити тек за 100 година

Широм света људи су се ноћас окупили како би гледали потпуно помрачење Месеца, најдуже у овом веку.

Од Рта добре наде до Блиског истока, од Москве до Сиднеја, милиони људи уперили су очи ка звездама како би гледали Месец, који је потамнео пре него што је засијао нараџастом, браонкастом и тамноцрвеном бојом док је залазио у Земљину сенку.

САМО НАВИЈАЈТЕ ЗА КОМШИЈЕ: ДЕСЕТ ХУЛИГАНА ПАЛИЦАМА ТУКЛИ СРБИНА У СПЛИТУ ЗБОГ ЋИРИЛИЦЕ!

Потпуно помрачење могло се видети из Европе, Русије, Африке и са Блиског истока, већег дела Азије и Аустралије, иако су у појединим местима облаци заклонили Месец.

У Београду се, тако, ова појава, која се назива и Крвави Месец, није могла видети.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) САМОУБИСТВО НА НАЈОПАСНИЈОЈ ШЕТЊИ НА СВЕТУ: Престрављени туристи само су гледали како је скочио у понор од 2.000 метара!

На обалама реке Ганг у Индији, храмови су затворени пре помрачења, док су у Сингапуру ентузијасти посматрали овај феномен путем телескопа. Хиљаде људи у Аустралији платило је да гледа помрачење Месеца из опсерваторије у Сиднеју, пре изласка сунца.

Помрачење Месеца се догађа приликом уласка Месеца у Земљину сенку.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) КАМЕРЕ СНИМИЛЕ ЛИКВИДАЦИЈУ УСРЕД КАФИЋА: Руски кум славио излазак из затвора кад му је пришао маскирани нападач

Осим потпуног мрака, људи широм света посматрају још један феномен, односно тренутак када су Марс и Земља најближе на својим путањама.

Према тумачењима стручњака код стандардних опозиција, које се догађају у просеку сваке две године, Земља и Марс се приближе на око 0,5 или 0,6 астрономских јединица док ће код ове перихелне опозиције удаљеност између Марса и Земље бити 0,38 астрономске јединице, при чему је астрономска јединица 149.600.000 километара.

ГОРДАНА ЈЕ СЛЕТЕЛА У БЕОГРАД, СЕКУНДУ КАСНИЈЕ БИЛА ЈЕ УХАПШЕНА: Када је чула разлог, ЗАНЕМЕЛА ЈЕ!

Иначе, ова појава, коју још називају Крвави Месец или Крвави спектакл, поновиће се у тако дугом трајању тек 2123. године, па је ово зато јединствена прилика за посматрање ове небеске атракције, посебно занимљиве за стручњаке.

Они ће, наиме, користити ову прилику потпуног помрачења да изучавају положај других небеских тела.

ШИПТАРИ КУЈУ ПЛАН ДА НАПАДНУ ВРАЊЕ: Лидер СРС Војислав Шешељ упозорава да је НАША ЗЕМЉА У ВЕЛИКОЈ ОПАСНОСТИ!

За ову појаву у народу постоје разна веровања попут оног да ће се догодити смак света или да ће се на Земљи појавити вукодлаци.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТУЖБА СРБИЈЕ ПРОТИВ НАТО, ИЗРАЕЛ НУДИ ПОМОЋ: Амери се овом нису надали, МОРАЋЕ ДА ПЛАТЕ ЗА ЗЛОЧИНЕ!

ПОДЕЛЕ КОСОВА СЕ НАЈВИШЕ ПЛАШЕ У СКОПЉУ: Македонци се најеже и од помисли да би Срби и Шиптари могли да размене територије!

ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД БАЧКОГ ГРАДИШТА: Човек погинуо подлетевши под аутобус!

(ВИДЕО) ХОТЕЛ У НИШКОЈ БАЊИ ЗАПАЉЕН НАМЕРНО? Мештани тврде да је пожар подметнут, а ОВО ЈЕ РАЗЛОГ

Може ли БРИКС да извуче корист од Трамповог „трговинског рата“

Курир/Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
10°
Thu
8°
Fri
1°
Sat
2°
Sun