Pixabay
Свет

(ВИДЕО) КИНЕЗИ ЗАЛЕДИЛИ И РУСЕ И АМЕРЕ: ПРВИ У СВЕТУ ИЗВЕЛИ ТЕЛЕПОРТОВАЊЕ! Објекат са Земље „послали“ на 480 километара удаљен сателит „Мицијус“

Кинески научници успели су да преко оптичких влакана телепортују објекат са Земље на више од 480 километара удаљен сателит "Мицијус"

НВО плаћеници бране НАСЕРА ОРИЋА: СРПСКА ПОЛИТИЧАРКА им је очитала буквицу!

У року од 32 дана у свемир су послали на милионе фотона и остварили телепортацију у 911 случајева.

Квантна телепортација подразумева пренос информација са једне упарене честице на другу, а при томе се уводи и трећа честица, која се уплиће с једном од оних из оригиналног пара тако да њен пар преузима стање треће честице.

(ВИДЕО) ПЕНТАГОН У ШОКУ: УБИЈЕН КОМАНДАНТ АМЕРИЧКЕ ПЕТЕ ФЛОТЕ У БАХРЕИНУ!

Научни новинар у Институту за физику Слободан Бубњевић за Спутњик објашњава да већ неколико деценија физичари кроз интригантне експерименте потврђују једну особину квантних честица коју популарно зовемо квантна телепортација.

– Реч је о томе да квантни објекти имају нека својства која нама нису интуитивно блиска и сасвим јасна, да је заправо када ми не гледамо могуће пренети једно стање неког система на неко друго место тренутно, без трансфера. Та ствар зачуђује, али и покрће и мотивише физичаре читав век – каже Бубњевић.

ЛЕКАР ОТКРИО СТРОГО ЧУВАНУ ТАЈНУ Терају вас да купите лекове за измишљене болести, а неки су опасни по здравље

Квантна телепортација заправо подразумева пренос једног система на друго место.

На почетку су у експериментима преноси вршени на неколико метара, па на неколико десетина метара, затим на неколико километара, а кинески научници су, са квантном телепортацијом у свемир, заправо учинили да експеримент успе на тако великом растојању.

– То је веома значајан успех за експериментисање у квантној механици. С друге стране, у научном смислу не доноси много тога новог колико у смислу постављање једног новог рекорда – оцењује Бубњевић.

ОТКРИВАМО ИМЕНА АКТЕРА АФЕРЕ ДИНЕРС КЛУБ Ухапшен угледни српски привредник због преваре „тешке“ 20.361.197 евра! Пало још четворо сарадника!

Он напомиње да је битно истаћи да квантна телепортација није телепортација коју замишљамо по искуству научно-фантастичних филмова и романа.

– У овом тренутку ниво знања у физици је такав да је немогуће пренети материјалне објекте овом методом с места на место из простог разлога што кад имате информацију да се нешто дешава, тада се тај феномен не догађа. Реч је заправо о телепортацији својстава објеката.

МЕДОЈЕВИЋ ОСТАЈЕ У ЗАТВОРУ! Апелациони суд одбио жалбе лидера Демократског фронта

СЛУШАЈ АРКАНЕ, САВЕСТ ЋЕ ТЕ ПЕЋИ ЗБОГ ОВОГА! Како је Љубиша Самарџић викао на Ражнатовића: ГДЕ ТИ ЈЕ ВИТЕШТВО? Свађа од пре 20 година о којој се мало зна

Наш саговорник објашњава да су објекти у квантном свету изузетно мали, много мањи него они на које смо навикли.

– Ти објекти имају друга својства, другачије се понашају и описани су науком која се зове квантна механика. Имају особину да, када се два таква објекта налазе у кохеренцији и у истом стању, када један објекат мењате, други, колико год био далеко, прелази у исто то стање у ком је његов парњак. Тренутно се стање једног објекта преноси на стање другог. Али у квантној механици, кад урадимо експеримент и видимо у каквом је стању овај објекат, већ смо нарушили кохеренцију и изгубљена је веза између та два објекта. Заправо, онда кад погледамо, то се више не догађа – каже Бубњевић.

У тренутку ликвидације Владе Попа, друштво му је правио један „Шкаљарац“, а када су се зачули „хеклери“, ЕВО ШТА ЈЕ ОН УРАДИО!

Приликом квантне телепортације догађа се тренутни пренос информације, што у неком смислу нарушава један од основних постулата да је брзина светлости највећа могућа брзина.

– Ствар је у томе да када хоћете да знате да је дошло до промене морате да пошаљете додатну информацију. Тако да, технички, у пракси нема тренутног преноса, али тај феномен постоји.

То је једна необична појава у квантној механици која је након неколико деценија експериментисања почела да се примењује и у пракси. На основу тих особина у квантној криптографији омогуц´ена је заштита података која је практично непробојна.

ВЕЛИКА АКЦИЈА МУП! Пали због финансијске преваре тешке више од 20.000.000 евра!

АЛЕКСАНДАР ВУЈОВИЋ: Зашто гори Париз?

Имајући у виду да је квантна механика научна дисциплина која рапидно напредује, није немогуће да ће у будућности све кренути у неком смеру који би личио на праву телепортацију из СФ филмова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(СПЕКТАКУЛАРАН ВИДЕО) ПАО ПАНТЕР ИЗ БЕОГРАДА! ДОШЛИ БИЦИКЛАМА и за 60 секунди ОПЉАЧКАЛИ ЗЛАТАРУ У МИЛАНУ!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ДРАМА У РИНГУ! ШАМПИОНУ СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ: Брутална серија удараца Канађанина послала у болницу! Најпре је деловало све уреду, а онда су стигле ШОКАНТНЕ вести!

Потресне речи брата погинулог Бојана из Алексинца: Опростио бих возачу да није био пијан, нека му суде и Бог и људи

Супруга Небојше Медојевића испред суда: Нек нам дају жуту траку

Са Америком могу преговори само док је прст на атомском дугмету

Извор: Sputnjik

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
19°
Sun
19°
Mon
12°
Tue
10°
Wed