Foto: Youtube/Printscreen
Занимљивости

(ВИДЕО) КАМЕНИ ЋУПОВИ КРИЈУ ВЕЛИКУ ТАЈНУ: Мислило се да воде до подземних одаја, али је истина много мрачнија! Не могу ни да их истраже јер се тамо налазе милиони бомби!

Мистериозне структуре, откривене у Лаосу, криле су и лешеве старе више од две хиљаде година.

На први поглед, ове камене структуре изгледају попут великих саксија за цвеће, из којих можда воде тунели до тајних подземних бункера. Ипак, чини се како су ови заправо велики ћупови имали једну доста злокобнију намену – у њима су складиштени лешеви. И то је све што се о њима зна.

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Али то нису били обични ћупови. Тешки су више од 10 тона и смештени су на гробном земљишту. Ручно су направљени, отприлике пре 2.500 година, али научници не могу да установе како је било могуће направити их у толикој величини.

ПУТИН ШАЉЕ СВОГ ЕЛИТНОГ СПЕЦИЈАЛЦА У БЕОГРАД! Састаће се с Вучићем, а прочитајте коју ПОРУКУ КРЕМЉ шаље

КИША, ПЉУСКОВИ, ГРАД! И данас у Србији очајно време, НИШТА НАС БОЉЕ НЕ ОЧЕКУЈЕ СВЕ ДО ПЕТКА!

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Налазе се у удаљеним деловима Лаоса, а на Пољу ћупова у провинцији Сијангкуангу поред поменутих структура налазе се и костури мистериозне групе људи, који су их највероватније користили у ритуалима сахрањивања мртвих.

(ФОТО) КРАГУЈЕВЧАНКУ ЗА ВОЛАНОМ САМ ЈЕ БОГ ПОГЛЕДАО: Погледајте на шта личи ауто после судара у селу Божурња код Тополе?! Као згажена лименка

ВЕЛИКО ФИНАЛЕ ДРЖАВНОГ СЛУЖБЕНИКА: Прогоњен и потпуно сам, Лазар мора да се суочи са последицама свих својих дела

Поставља се питање ко је изградио такозване ћупове мртвих, а по проналасцима аустралијских и локалних архитеката, претпоставља се да су израђени на већем подручју. Поље ћупова обухвата 400 структура, а на осталим локацијама се налази 60 или мање ћупова.

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Истраживачки посао на овим локацијама веома је мистериозан, али пре свега опасан због великог броја, по проценама, 80 милиона неексплодираних бомби које су на подручје Лаоса бачене током Вијетнамског рата.

ЛАЗАНСКИ: Лажи су за Србе опасније од „томахавка“ – СИЛОВАЊЕ ИСТИНЕ НА КиМ ОД СТРАНЕ НАТО И КФОРА СЕ НАСТАВЉА!

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Научници ће употребити све могуће податке и информације да би креирали дигиталну верзију локације и ћупова, како би међународна научна заједница могла да учествује и допринесе истраживању ове мистерије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Унмик: Информације косовске полиције не подударају се с нашим

Песков: Американци се понашају као револвераши са Дивљег запада

Како Русија може да опорави речно бродарство у Србији

ДВОЈИЦА ЦРНОГОРАЦА ПРОТЕРАНА ИЗ СРБИЈЕ: Пали у док су носили новац главном сведоку у афери „државни удар“ Саши Синђелићу!

Курир.рс/Спутњик

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri