Koцкање (Фото: Pixabay.com)
Друштво Србија

(ВИДЕО) Kaко да препознате да у кући имате зависника од коцке, алкохола или интернета?

Млади људи у коцку улазе више због угледа у друштву, добијени новац их истиче. Да би се постао патолошки коцкар потребно је око пет година коцкања, каже у интервју за продукцију „HelmCast“ др Вера Трбић.

ПАЦОЛИ ПОРУЧУЈЕ БЕОГРАДУ: Никада нећемо разговарати о размени територија

Она објашњава да су инпулсивнији људи подложнији коцки јер увек траже нова , а да коцка развија и депресију .

ОВО ЈЕ МИЛОВА НАЈВЕЋА НОЋНА МОРА: Ако до овога дође, следи крај његове каријере

Она тврди да је коцкарска еуфорија је слична узимању кокаина, изазива потребу за поновним коцкањем. Код коцкара је видљива промена личности ако стану са коцком почиње криза која код њих изазива нерасположенје и анксиозност, зато се и враћају коцки. Почињу прво да се задужују, па онда износе ствари из куће, онда иду крађе и на крају се обраћају зеленашкој мафији.

Др Трбиж каже да је Зеленашка мафија је добро организована у праћењу коцкара и сами се нуде коцкарима да им помогну око новца што касније коцкара много кошта. То је један од начина како коцкари губе своју имовину.

(ФОТО) ЗБОГ ОВЕ ФОТОГРАФИЈЕ ГОРИ ЦРНА ГОРА! Крузер испустио фекалије у Бококоторски залив?!

Патолошки коцкари и кад добију паре не враћају дугове него настављају са коцком док не изгубе сав добитак, јер је то нека врста узбуђења за њих.

Коцкари одлазе на лечење тек кад су тотално егзистенцијално угрожени, кад више немају где да се позајме за новац или их породица одбаци па и жена напусти. Велики проблем код коцкара је и суицид. Преко 20 посто коцкара изврши самоубиство или жели да изврши самоубиство.

Како приметити да имате коцкара поред себе? Докторка наводи неке од примера:  Коцкара често нема по два дана кући, често се крију кад причају мобилним, престају са радом и свим дневним обавезама.

(ВИДЕО) Руски монах открио научнику природни лек за све болести: Медицина проверила, и остала у чуду

Алкохолизам

Алкохолизам је такође болест зависности која углавном креће уцесталим конзумирањем алкохола што временом ствара зависност. Каже се да је 10 посто људи зависно од алкохола. Код мушкараца алкох је заступљенији него код жена. Чест узрок алкохолизма је депресија и незадовољство, људи алкохолом умањују тај бол незадовољства и депресије.

(ВИДЕО) ОВО СУ ТРИ НАЈМИСТЕРИОЗНИЈЕ ЛОКАЦИЈЕ У СРБИЈИ: О њима круже приче од којих се леди крв у жилама!

Код  алкохоличара најчешће страда мозак тако да су учестала психичка оболења попут делиријума тременс, патолошке љубоморе, деменције и других. Ове болести спадају у психозе и ни мало нису наивне. Код алкохоличара насиље у породици је веома учестало, па чак и убиства.

Алкохолизам такођизазива и теска физичка обољења. Као што је срчани удар, цироза јетре, канцер, шећерна болест, висок притисак, обољење желудца и друге. Све ове болести могу изазвати смрт.

Лечење алкохоличара уз алкохологе и психијатре потребно је да учествује и породица, ако човек нема породицу онда неко од блиских пријатеља. Алкохоличаре не треба нападати зато што пију него у процесу лечења бити уз њих и помоћи им у кризи.

ИЗ ЗИМСКИХ ЈАКНИ ПРАВО НА СУНЧАЊЕ: У Србију поранило право лето! Већ следеће недеље НАЈТОПЛИЈИ дан од почетка године

Зависност од интернета

Интернет још увек није болест зависности али како напредује полако постаје болест зависности која се увелико лечи у иностранству и код нас, каже др Трбић.

О лечењу зависности од интернета погледајте у емисији.

ИЗ ЗИМСКИХ ЈАКНИ ПРАВО НА СУНЧАЊЕ: У Србију поранило право лето! Већ следеће недеље НАЈТОПЛИЈИ дан од почетка године

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВОЈСКА СРБИЈЕ И ПРАЗНИЦИМА ОБЕЗБЕЂУЈЕ СВОЈУ ТЕРИТОРИЈУ! Вулин на Васкрс у Копненој зони безбедности

ДАЧИЋ ОТКРИВА: Са Пацолијем као са родом рођеним, толико лепо говори када седнемо насамо да ми је непријатно

ВЕЛИКИ ХИТ У СВЕТУ: Пијте воду са лимуном уместо пилула уколико патите од једног од ових 13 проблема

(ВИДЕО) УСТАШЕ МАРШИРАЈУ ЗАГРЕБОМ на православни Васкрс и ПОЗДРАВЉАЈУ ДОНАЛДА ТРАМПА!

МИ6 И ЦИА ИМАЈУ ПЛАНОВЕ ЗА СКРИПАЉА И ЋЕРКУ: Ево шта ће даље бити са њима

Извор: Правда/HelmCast

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun