Printscreen
ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ЈЕЗИВО ПРОРОЧАНСТВО СЕ ОСТВАРИЛО: За ноћ језеро је убило 1.700 људи, падали су мртви за неколико минута!

Током летње ноћи 1986., сељаци који живе у близини афричког језера Ниос чули су необичну грмљавину...

О овом вулканском језеру на северозападу Камеруна, уз саму границу с Нигеријом, круже многобројни митови. Верује се да у њему живе зли духови. Оно што се догодило тог 21. августа само је поткрепило приче, које су држале децу држале даље од језера, да се испод мирне површине Ниоса крије велика опасност.

Језеро је пре овог догађаја дуго било мирно, плаво и велико. Кобне ноћи у непосредној близини језера сељани су чули тутњаву. После застрашујуће тутњаве која је наступила, у тој кобној летној ноћи језеро се претворило у фонтану која је избацивала воду неколико стотина метара у ваздух.

(ВИДЕО/ФОТО са места несреће) ИСПОВЕСТ ОЦА СТРАДАЛЕ ШАМПИОНКЕ СРБИЈЕ: Мислио сам да имам ПРВЕНСТВО ПРОЛАЗА, а онда је НАЛЕТЕО КАМИОН, глава моје девојчице је била смрскана!

Тада се изнад језера створио и велик бели облак – који се формирао из дима који је излазио из језера. Облак је непрестано растао све док није достигао висину од око 100 метара. У међувремену, уплашени сељаци изашли из својих домова да би открили узрок буке.

Када су изашли изгубили су свест. Тежак облак „расуо“ се насељима, а људи у погођеним подручјима губили су свест, а затим и умирали после само неколико удисаја. У првим селима која је облак погодио само су четири особе преживеле.

„Нисам могао да говорим, остао сам без свести. Осећао сам се страшно. Чуо сам своју ћерку како необично хрче, звучало је ненормално. Док сам прилазио њеном кревету само сам се срушио и пао. Покушао сам нешто да кажем, али глас није излазио из мене“, прича Јозеф Нквајн, један од ретких који је преживио најнеобичнију природну катастрофу у историји.

Тежак облак прекрио је целу долину препуну насеља. Људи су само посвуда – по путевима, у својим двориштима, на пољима. Док су неки само губили свест, други су у боловима и хватању ваздуха умирали за неколико минута.

(ВИДЕО) ТАЈНА РУСКЕ ЦРКВЕ НА ТАШМАЈДАНУ: Шта је ЗАИСТА положено у темеље храма приказаног у „СЕНКАМА НАД БАЛКАНОМ“?

Те кобне ноћи, језеро Ниос је изненада је испустило велики облак угљен-диоксида (ЦО2), који је угушио 1.746 људи и више од 3.500 животиња у околним градовима и селима.

Ово је први пут у историји да је природа изазвала гушење овако великог броја људи и животиња. До 23. августа, облак је нестао, а преживели су почели да се буде после несвестице која је трајала скоро 36 сати.

Остала је мистерија како су се ослободиле те тоне и тоне ЦО2 која су до тада биле „обуздане“ у језеру.

ОВО СТВАРНО НЕМА НИГДЕ, ОСИМ У СРБИЈИ: Ко год је прошао овом улицом остао је у ШОКУ! (ФОТО)

Извор: Курир

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

На овим локацијама у Србији сви траже благо Немањића: Закопано је дубоко, а наводно је сандук с ћилибарима нашла и УДБА!

Селаковић: Опасне изјаве Изетбеговића

(ВИДЕО) КОНЦЕНТРАЦИЈА АМЕРИЧКЕ ВОЈНЕ МОЋИ: Три носача авиона са пратећом флотом, ЗАТАЛАСАЛА ЗАПАДНИ ПАЦИФИК

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
25°
Sun