Занимљивости

(ВИДЕО) ЈЕДИНИ СНИМАК САХРАНЕ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Погледајте како је светски геније испраћен на вечни починак!

Никола Тесла, један од највећих светских научника преминуо је 7. јануара 1943. године у 88 години живота. Иза себе је оставио стотине патената и проналазака који су му донели славу, али не и богатство.

ОТКРИВАМО КОЈА ЈЕ ШЕСТА ПО РЕДУ ДРЖАВА ПОВУКЛА НЕЗАВИСНОСТ ТЗВ. КОСОВА!

Теслиној сахрани је присуствовало више од 2.000 људи. У поворци која се сливала ка погребној сали на Медисон авенији било је државника, јавних личности, нобеловаца, али грађана који су се дивили генију чији су им проналасци олакшали живот.

Тадашњи градоначелник Њујорка, Фиорело Ла Гуардиа, опростио се од српског научника уз речи да оно што је Тесла изумео, временом постаје све значајније.

„Никола Тесла је умро. Умро је сиромашан, али је био један од најкориснијих људи који су икада живели. Оно што је створио велико је и, како време пролази, постаје још веће“, рекао је градоначелник Њујорка.

КОЛИНА О ПЕНАЛУ НАД МИТРОВИЋЕМ: Чувени судија објаснио шта се десило. ЕВО ДА ЛИ БИ ОН ПОКАЗАО НА БЕЛУ ТАЧКУ!

Комеморацију је преносио Радио Њујорк, а у свим значајнијим медијима ударна вест је била о одласку генија. У архиви и даље постоји аудио снимак опроштајног говора градоначелника Њујорка 10. јануара 1943. године:

За крај су му испуњене две жеље, да га сахране уз музику и то – Шубертову композицију „Аве Марија“ и као последњу „Тамо далеко“. Српску песму која је научника подсећала на далеку домовину одсвирао је његов велики пријатељ, виолиниста Златко Балаковић у пратњи хора „Слован“.

Ево како је то изгледало:

(ВИДЕО) МАРАДОНА НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ШОКИРА ЈАВНОСТ! Ухваћен како користи дрогу на Мундијалу? ШТА ЈЕ ТО У РУКАМА ФУДБАЛСКОГ АСА?

НИЈЕ ВОЛЕО ДРОГУ, ЗАТО САМ ГА И ЗАВОЛЕЛА! ТЕ НОЋИ СМО БИЛИ ЗАЈЕДНО, А ОНДА ЈЕ ОН КРЕНУО НА СПЛАВ… Потресна исповест девојке Јована Пауновића (17) који је умро од ДРОГЕ

Извор: kurir.rs

Оставите коментар