Свет

(ВИДЕО) ИСПЛИВАЛЕ МРАЧНЕ ТАЈНЕ СА БРОДОВА! Језиви детаљи који се крију иза прича о великим платама! ПРОГОВОРИЛИ РАДНИЦИ

Никола Арнаутовић (22) из Србије пронађен је почетком седмице обешен у кабини крузера. На броду је радио као спасилац на базену, а пронађен је на степеништу код кабина.

„Никола се обесио на степеницама где људи ретко пролазе, јер воде према само неколико кабина. Први га је нашао вођа тима, који је ишао према својој кабини. Рекао нам је да у тренутку када је нашао Николу да му је тело већ потамнело“, испричала је Мета Мартоно, која ради на крузеру.

МАРИЈА ЗАХАРОВА: Москва не подржава разграничење као решење за Космет

Она је рекла да је чула да је Никола неколико дана пре самоубиства тражио боловање, али да га није добио.

Три ствари за Косово и Метохију које Русија неће прихватити

Недуго након трагедије, јавили су се многи који су радили или још увек раде на крузерима. Већина њих открива тамну страну тог посла, који привлачи многе младе због доста добре плате, путовања и упознавања нових људи. Али, рад на крузерима је, како изгледа према причама неких који су то пробали, врло често прави хорор.

Многи су тако по коментарима открили како раде и по 18 сати дневно, да их шефови малтретирају, да немају слободне дане, што их доводи до незадовољства и депресије.

Огласила се другарица Новосађанке (20) која се убила: Њена изјава бацила још већу МИСТЕРИЈУ на цео случај!

„На крузерима немате слободне дане. Можете евентуално да имате неки слободан сат, али мени је аларм стално био укључен. Радио сам у спортској групи, надзирао сам госте који су се пењали по вештачкој стени. Иако ми је у уговору писало да сам задужен за спортске активности гостију, постојао је и део уговора у којем је писало “осим спортских и друге послове”. Испоставило се да сам више пута морао да плешем као мушки стрипер на диско вечерима које су биле резервиране само за даме“, испричао је за Инсидер један од бивши запослених на крузеру.

Своје искуство описао је један ДЈ, Елбрад, који је на крузерима провео две године.

(ФОТО) СКАНДАЛОЗНО! НОВА ПРОВОКАЦИЈА ХРВАТСКИХ НАВИЈАЧА: Торцида послала БРУТАЛНУ поруку Србији стиховима недавно преминулог Оливера Драгојевића

„Можда најодвратнији део на крузерима била је храна. Посада не једе исто што и гости, а оно што смо јели тешко се могло назвати храном. То је више изгледао као нешто извађено из смећа. Неки су кувари имали и своје технике. Стављали су нешто у храну како би нам столица била мекана, јер је лакше пролазила кроз ВЦ“, испричао је Елбрад.

Иако добар део њих говори како су задовољни платом, према свим показатељима, плате на крузерима нису толико велике, понекад су то износи који се могу зарадити у некој од сиромашнијих држава, а радници на крузеру пуно више могу да зараде од напојница. Напојнице зависе од госта до госта, неки их током целог крстарења не дају уопште, док их неки деле стално. Али, ни то није све.

ДОЖИВЕЛА НЕВИЂЕНИ ШОК: Јелена је са бебом дошла код нотара да овери уговор, а онда се догодило нешто што ју је разбеснело

„Најчешће спавамо по двоје или троје у кабини, које су јако мале и углавном су то кабине без прозора. Зидови између кабина су толико танки да чујеш све што људи говоре у суседним кабинама, а туш је од остатка кабине одвојен завесом. У уговору уопште нема клаузуле о годишњем одмору, а ако добијете отказ, немате коме да се жалите. Немате коме да се обратите, не можете да се јавите неком директору, да се жалите, а врло често вам неће дати никакво конкретно објашњење. Платиће вам авион да се вратите кући и то је крај приче“, испричао је један бивши радник на крузеру.

Пре неколико година појавио се видео који је приказао како сто радника имају доступно само два туша и један ВЦ, док их је у једној кабини спавало шесторо у креветима на спрат.

(ФОТО) ФИЛМСКА ЈУРЊАВА НА ДОРЋОЛУ! Младић бежао од полиције посред улице, успут бацио КЕСИЦУ СПИДА И НОЖ, па истрчао испред службеног возила!

Иначе, случајеви попут Николе Арнаутовића нису реткост. У фебруару 2017. године перач суђа из Индије такође је пронађен мртав у кабини, обешен. Кувар на крузеру  обесио се 2016. у својој кабини. Био му је то први посао на крузеру, а неки од његових колега су тада причали да је починио самоубиство због стреса и великог притиска својих надређених.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) СНИМАК ИСПИТИВАЊА КОЈИ ЛЕДИ КРВ: Полицајац је убици 17 ученика поменуо ДЕМОНЕ, разговор је ОДМАХ ПРЕКИНУТ

ПЕТОРИЦА ИЗВЛАЧИЛА НЕМАН: Из Гружанског језера извучен СОМ дуг скоро ТРИ МЕТРА

ЗАНЕМЕЛИ ОД БОЛА: Родитељи убијеног кума певачице Гоце Тржан на летовању сазнали да им је СИНА УБИО СТАРИ ПРИЈАТЕЉ

ШОРМАЗ ПЕРВЕРЗЊАК: Кокаинска др*ља, Балава клинка, Часна сестра, Ђаволица… ово су неки од Твитер профила који прати шеф делегације Србије у парламенту НАТО

Русија блокирала предлог Америке у УН

Курир/Еxпресс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
24°
Tue
24°
Wed
26°
Thu
28°
Fri